Diós, gyümölcsös zabkása

Kezdőlap » Receptek, Kőeccerű, hát ezt főzd :-) » Diós, gyümölcsös zabkása

Alapanyag kategória: dió, gránátalma, gyümölcs, tej, zabpehely

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

A hozzávalókat egy edénybe tesszük és folyamatos keverés mellett felforraljuk. Addig keverjük, amíg a zab beszívja a tejet. Ha elkészült, kiszedjük egy tányérba.

2. lépés

 Akkor lesz a legfinomabb, ha hagyjuk állni néhány percet.

Hozzávalók

1 adaghoz

  • 4 evőkanál zabpehely (finomszemű vagy aprószemű)
  • 1 dl tej
  • ízlés szerint dió
  • ízlés szerint gránátalma
Diós, gyümölcsös zabkása
Diós, gyümölcsös zabkása

A diós, gyümölcsös zabkása tökéletes reggeli vizsgaidőszakra. Egészséges és tápláló, de nem esel tőle kajakómába. A dió és a gránátalma felturbózzák az agyműködésedet, ugyanakkor nem lehet megunni! Ráadásul pillanatok alatt elkészül.

A gránátalma szezonja ősszel kezdődik, de még télen is tart. Ekkor talán olcsóbban kapni. Ha nem jutsz hozzá, vagy túl drágának találod, cseréld más gyümölcsre! A zabpehely és a dió elállnak, mindig próbáld ki őket az aktuális idény gyümölcsökkel.

 

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

A helyes táplálkozás alapjai

2021. április 21.|

Az egészséges táplálkozás és a fogyás kéz a kézben szokott járni. Amikor a gasztronómia izgalmas és ízletes vizein evezünk, akkor rengeteg receptet találunk. De vajon mi kell ahhoz, hogy az egészségünk sose károsodjon?

A mezőgazdaságban dolgozóknak is keresniük kell a jó recepteket

2021. március 24.|

A városi gyerekek gyakran nézik hatalmas szemekkel a vonuló traktorokat, és utána szívesen játszanak a lakásban. Arra azonban kevesen gondolnak, hogy mit is takar a mezőgazdaságban dolgozni. Az egyre gyorsuló világ azt jelenti, hogy több élelmiszerre van szükség, így újabb és újabb földeket szántanak fel.

Go to Top