Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Krumplis tészta

Krumplis tészta

Krumplis tészta készítés nem nagy ördöngősség, viszont nem lehet magára hagyni. Az elkészítése nagyban függ a krumplitól - milyen gyorsan puhul vagy nem puhul.

Az elkészítési időbe beleszámoltam természetesen a krumpli és a vöröshagyma pucolását is, így az előkészület nagyjából egy negyedóráig tartott.

A zsiradék most nálam mangalica zsír volt, de egyszer készítettem kacsazsírral is, olajjal is finom. Az elkészültét nem lehet siettetni, akkor a legfinomabb, ha a krumpli a főzés hatására szétomlik. Ha nem akarna szétesni, akkor bevethető a krumplinyomó, amelynek köszönhetően csökkenthetők a krumpli darabok nagysága. Jó ha nem teljesen pépes, mi legalábbis így szeretjük.

A krumplis tésztához kínálhatsz salátát -  pl.: jégsalátát -, paradicsomsalátát, kovászos uborkát, savanyúságot, a leges-legfinomabb az ecetes szilvával :-) egyszer majd azt is leírom hogyan készítem

4 adag
Hozzávalók: 
1
kg
krumpli
1
darab
vöröshagyma
1
evőkanál
fűszerpaprika
2
evőkanál
zsiradék
500
g
kocka tészta
1
késhegynyi
őröltbors
ízlés szerint
Elkészülési idő: 
60 perc
Összedobta 1 felhasználó, a recept értékelése 
10
.

regisztrálnod és bejelentkezned kell ahhoz, hogy jelölni tudd a receptet!

Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

A krumplit pucold meg és vágd vékony szeletekre, a vöröshagymát apró kockákra.

Készítsd a tűzhely mellé a zöldségeken túl, a füszerpaprikát, egy pohár vizet is

2. lépés

Egy nagyobb lábasba készítsd a zsiradékot és tedd a lángra.

Amikor melegszik, akkor tedd rá a hagymát és lassan, kevergetve dinszteld meg, azaz addig kevergesd amíg a hagyma üveges, áttetsző nem lesz.

Szórd rá a fűszerpaprikát, tempósan keverd át a hagymával és önts rá egy fél decinyi vizet. Keverd bele a krumplit is, majd szórd meg sóval és őrölj rá némi borsot is.

3. lépés

Még önts rá annyi vizet, hogy ne lepje el teljesen a krumplit. Főzd amíg a krumpli szét nem esik, meg nem puhul. Gyorsíthatod ha közben krumplinyomóval rásegítesz.

Vizet menet közben is önthetsz még rá, de kevergetés nélkül sose hagyd sokáig magára. Akkor jó a végén, ha nem folyik, inkább iszapra emlékeztet az állaga.

4. lépés

Közben főzd ki sós vízben a száraztésztát, csepegtesd is le, öntsd a kész krumplis masszához. Jóétvágyat hozzá!


kövesd a kőeccerű facebook oldalt! hogy ne kattins hiába,
a "követem" menüben feltétlenül jelöld be, hogy elsőként jelenítsen meg minket :)
kövesd a kőeccerűt pinteresten és mentsd el a kedvenc ételeid pinjeit!
iratkozz fel hírlevelünkre, mit-főzzek-ma receptajánlóinkért és friss írásainkért!
kövesd a kőeccerűt instagramon is!


Összedobta 1 felhasználó, a recept értékelése 
10
.

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)