Krumplis tészta

Recept kategória: tészta

Alapanyag kategória: krumpli, tészta, vöröshagyma

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

A krumplit pucold meg és vágd vékony szeletekre, a vöröshagymát apró kockákra.

Készítsd a tűzhely mellé a zöldségeken túl, a füszerpaprikát, egy pohár vizet is

2. lépés

Egy nagyobb lábasba készítsd a zsiradékot és tedd a lángra.

3. lépés

Még önts rá annyi vizet, hogy ne lepje el teljesen a krumplit. Főzd amíg a krumpli szét nem esik, meg nem puhul. Gyorsíthatod ha közben krumplinyomóval rásegítesz.

4. lépés

Közben főzd ki sós vízben a száraztésztát, csepegtesd is le, öntsd a kész krumplis masszához. Jóétvágyat hozzá!

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 1 kg krumpli
  • 1 darab vöröshagyma
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 2 evőkanál zsiradék
  • 500 g kocka tészta
  • 1 késhegynyi őröltbors
  • ízlés szerint só
Krumplis tészta
Krumplis tészta

Krumplis tészta készítés nem nagy ördöngősség, viszont nem lehet magára hagyni. Az elkészítése nagyban függ a krumplitól – milyen gyorsan puhul vagy nem puhul.

Az elkészítési időbe beleszámoltam természetesen a krumpli és a vöröshagyma pucolását is, így az előkészület nagyjából egy negyedóráig tartott.

A zsiradék most nálam mangalica zsír volt, de egyszer készítettem kacsazsírral is, olajjal is finom. Az elkészültét nem lehet siettetni, akkor a legfinomabb, ha a krumpli a főzés hatására szétomlik. Ha nem akarna szétesni, akkor bevethető a krumplinyomó, amelynek köszönhetően csökkenthetők a krumpli darabok nagysága. Jó ha nem teljesen pépes, mi legalábbis így szeretjük.

A krumplis tésztához kínálhatsz salátát –  pl.: jégsalátát -, paradicsomsalátát, kovászos uborkát, savanyúságot, a leges-legfinomabb az ecetes szilvával :-) egyszer majd azt is leírom hogyan készítem

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

A helyes táplálkozás alapjai

2021. április 21.|

Az egészséges táplálkozás és a fogyás kéz a kézben szokott járni. Amikor a gasztronómia izgalmas és ízletes vizein evezünk, akkor rengeteg receptet találunk. De vajon mi kell ahhoz, hogy az egészségünk sose károsodjon?

A mezőgazdaságban dolgozóknak is keresniük kell a jó recepteket

2021. március 24.|

A városi gyerekek gyakran nézik hatalmas szemekkel a vonuló traktorokat, és utána szívesen játszanak a lakásban. Arra azonban kevesen gondolnak, hogy mit is takar a mezőgazdaságban dolgozni. Az egyre gyorsuló világ azt jelenti, hogy több élelmiszerre van szükség, így újabb és újabb földeket szántanak fel.

Go to Top