Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

krumpli

Krumplis pogácsa - élesztő nélkül

Ez az a típusú krumplis pogácsa, ami élesztő nélkül készül - igazi klasszikus ízélményt nyújt! Nem bonyolult: mivel nincs az élesztő a játékban, nem lesz gondod a kelesztési idő.

Krumplis tészta

Krumplis tészta készítés nem nagy ördöngősség, viszont nem lehet magára hagyni. Az elkészítése nagyban függ a krumplitól - milyen gyorsan puhul vagy nem puhul.

Az elkészítési időbe beleszámoltam természetesen a krumpli és a vöröshagyma pucolását is, így az előkészület nagyjából egy negyedóráig tartott.

Frankfurti leves

A frankfurti leves egy kiadós, laktató leves, amelynek legfőbb alkotó elemei egy negyed kelkáposzta és egy csomag virsli. Érdemes jó minőségű virsliből csinálni! A kelkáposztát a fagyasztóból kaptam elő hozzá - abból nálunk sosem fogy el egy egész, viszont fagyasztva remekül eláll egy évig is.

Paprikás krumpli

Semmi extra, ez egy gyors és könnyen készíthető étel. Ha nem használsz hozzá húst, akkor nagyon olcsó is. Elkészítés kb 15 perc munka, utána már csak meg kell főnie és kész!

Mitől paprikás a paprikás krumpli? Van benne fűszerpaprika is és fehér paprika is :-) így ettől is, attól is paprikás :-)

Mikróban sült krumpli

Mikróban sült krumpli - gyorsítsd fel az egyszerűnek tűnő krumplikészítést is! A sült krumpli hagyományos módon sütőben sül, vagy vízben fő meg, ezekhez viszont sok idő kell. Ha mikróban sütöd,  ráadásul héjában, akkor gyorsabban kapsz egy igazán finom köretet!

Rakott krumpli

A rakott krumpli vagy rakott burgonya egy hagyományos, nagyon népszerű főétel. Természetesen ennek is több változata ismert: a többség azonban esküszik rá, hogy a legfinomabb rakott krumpli kolbásszal készíthető el! Ez a magyar rakott krumpli.