Krumplis pogácsa - élesztő nélkül

Ez az a típusú krumplis pogácsa, ami élesztő nélkül készül - igazi klasszikus ízélményt nyújt! Nem bonyolult: mivel nincs az élesztő a játékban, nem lesz gondod a kelesztési idő.
Ráadásképp a lisztet nagy arányban is lecserélheted akár teljes kiőrlésűre is, például a harmadát vagy a felét - az állaga nem lesz rosszabb, viszont arra figyelj, hogy minél több teljeskiőrlésűt teszel bele, annál jobban ki fog érződni az íze! Én kifejezetten nem szeretem a rozs ízét, viszont a Graham és a tönköly rendben van.
Azzal tudod egyedül fokozni az ízélményt, ha van hozzá kacsazsírod - a krumplis ppogácsa zsírral az igazi, de természetesen helyettesítheted ezt olajjal is.
Sütőben sül: mivel ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, elég a tetejét figyelni, barnul-e már. Amikor a tetej elkezdett aranybarnára sülni, a közepe is jó lesz. Nem érdemes tűpróbával bajlódni.
- Facebook Like
- Share on Facebook
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges
kövesd a kőeccerű facebook oldalt! hogy ne kattins hiába,
a "követem" menüben feltétlenül jelöld be, hogy elsőként jelenítsen meg minket :)
kövesd a kőeccerűt pinteresten és mentsd el a kedvenc ételeid pinjeit!
iratkozz fel hírlevelünkre, mit-főzzek-ma receptajánlóinkért és friss írásainkért!
kövesd a kőeccerűt instagramon is!