Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Tonhal saláta

Tonhal saláta

Ez a tonhalas saláta egészséges és gyorsan elkészíthető konzervből. Mire vágyik az ember lánya 8 óra munka után, amikor hazaérve még várja egy nagy halom magolás és levezetésként egy kis edzés? Igen, nekem is a lila tehenes csoki jutott egyből eszembe, annak is az 500 grammos változata... Végül egy kicsit édes, nagyon tonhalas, teljesen agy- és mérlegbarát, nagyon finom saláta lett belőle!

A tonhal saláta öntete ebben a receptben egy fokhagymás, pikáns dresszing. De ha jobban szereted a tejfölt, az is remekül passzol hozzá - akár fokhagymásan is.

A tonhalkonzerv kalória tartalma attól függ, hogy vízben vagy olíva olajban van a hal. A vizes konzervek 100 kalória körül mozognak (100g-onként), a olajosok 220-400 kalória között is lehetnek. Ha keresed a dobozon az adatot, ne felejtsd el, hogy mindig egyforma mennyiségeket (pl 100g vagy 80g) hasoníts össze. A kalóriát a kcal mennyiségi egység jelzi.

Ha tartalmasabbra, laktatóbbra szeretnéd a salátád, főzz bele egy-két tojást is. Másik kedvelt formája a tonhal konzerv tésztával: ehhez semmi másra nem lesz szükséged, minthogy kifőzöl egy fél zacskó tésztát - például pennét vagy fusillit -, és hozzákevered.

A mozzarellát lecserélheted még feta sajtra is. Ez egy karakteresebb, sokkal sósabb sajt típus, szintén passzol a tonhalhoz.

A legjobb benne az, hogy a maradék salátát pirítósra vagy szendvicsbe téve is el lehet fogyasztani! Ennél nincs praktikusabb és egyszerűbb felhasználási módja a tonhal konzervnek.

3 adag
Hozzávalók: 
1
zacskó
rukkola vagy (jég)saláta
1
darab
tonhal konzerv
1
csomag
mozzarella vagy feta sajt
6
darab
koktélparadicsom
0.5
darab
gránátalma (elhagyható)
2
gerezd
fokhagyma
ízlés szerint
dió (elhagyható)
ízlés szerint
citromlé
ízlés szerint
olívaolaj
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

A megmosott rukkolát egy nagy tálba teszem. Ráöntöm a lecsepegtetett tonhalat, az összedarabolt mozzarella sajtot és paradicsomot, a durvára vágott diót és a gránátalma magjait.

2. lépés

Egy kis tálban összekerem a kb. 2 evőkanál olívaolajat, pár csepp citromlevel és a lereszelt fokhagymával.

3. lépés

A salátára öntöm a dresszinget és az egészet jó alaposan összekeverem. Azonnal is fogyasztható, de jót tesz neki, ha pár órát áll a hűtőben.

Hasonló Eccerű receptek: 
Összedobta 1 felhasználó, a recept értékelése 
10
.

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)