Recept kategória: Ebéd ötletek, gyümölcsös, karácsonyi ételek, köret, saláta
Alapanyag kategória: citromlé, dió, Fokhagyma, gránátalma, koktélparadicsom, mozzarella, olívaolaj, rukkola, sokszor, tonhal konzerv
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés
A megmosott rukkolát egy nagy tálba teszem. Ráöntöm a lecsepegtetett tonhalat, az összedarabolt mozzarella sajtot és paradicsomot, a durvára vágott diót és a gránátalma magjait.
2. lépés
Egy kis tálban összekerem a kb. 2 evőkanál olívaolajat, pár csepp citromlevel és a lereszelt fokhagymával.
3. lépés
A salátára öntöm a dresszinget és az egészet jó alaposan összekeverem. Azonnal is fogyasztható, de jót tesz neki, ha pár órát áll a hűtőben.
Hozzávalók
- 1 zacskó rukkola vagy (jég)saláta
- 1 darab tonhal konzerv
- 1 csomag mozzarella vagy feta sajt
- 6 darab koktélparadicsom
- 0.5 darab gránátalma (elhagyható)
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint dió (elhagyható)
- ízlés szerint citromlé
- ízlés szerint olívaolaj

Ez a tonhalas saláta egészséges és gyorsan elkészíthető konzervből. Mire vágyik az ember lánya 8 óra munka után, amikor hazaérve még várja egy nagy halom magolás és levezetésként egy kis edzés? Igen, nekem is a lila tehenes csoki jutott egyből eszembe, annak is az 500 grammos változata… Végül egy kicsit édes, nagyon tonhalas, teljesen agy- és mérlegbarát, nagyon finom saláta lett belőle!
A tonhal saláta öntete ebben a receptben egy fokhagymás, pikáns dresszing. De ha jobban szereted a tejfölt, az is remekül passzol hozzá – akár fokhagymásan is.
A tonhalkonzerv kalória tartalma attól függ, hogy vízben vagy olíva olajban van a hal. A vizes konzervek 100 kalória körül mozognak (100g-onként), a olajosok 220-400 kalória között is lehetnek. Ha keresed a dobozon az adatot, ne felejtsd el, hogy mindig egyforma mennyiségeket (pl 100g vagy 80g) hasoníts össze. A kalóriát a kcal mennyiségi egység jelzi.
Ha tartalmasabbra, laktatóbbra szeretnéd a salátád, főzz bele egy-két tojást is. Másik kedvelt formája a tonhal konzerv tésztával: ehhez semmi másra nem lesz szükséged, minthogy kifőzöl egy fél zacskó tésztát – például pennét vagy fusillit -, és hozzákevered.
A mozzarellát lecserélheted még feta sajtra is. Ez egy karakteresebb, sokkal sósabb sajt típus, szintén passzol a tonhalhoz.
A legjobb benne az, hogy a maradék salátát pirítósra vagy szendvicsbe téve is el lehet fogyasztani! Ennél nincs praktikusabb és egyszerűbb felhasználási módja a tonhal konzervnek.
Nem elég eccerűek a receptek?
Hasonló Eccerű receptek
Csinálnék valami eccerűt
Olvass bele írásainkba is
A legjobb pizza otthon készül: ezeket a feltéteket válaszd, ha biztos sikert szeretnél
Feltét-kisokos pizzákhoz. A pizza egy megunhatatlan étel. Köszönheti ezt leginkább annak, hogy rengetegféleképpen elkészíthetjük. Valaki a visszafogott változatokat szereti, minél kevesebb feltéttel, mások az olaszos ízek helyett inkább a magyaros változatot kedvelik, valaki rengeteg hússal, [...]
Desszertjeivel segíti a gyerekeket a nemzetközileg elismert magyar cukrász
4000 darab édességgel várják ingyen a kicsiket. A koronavírus-járvány, és az orosz-ukrán konfliktus beárnyékolja a mindennapjainkat. Kevesebb idő jut egymásra, és kevesebb idő jut azokra az emberekre, akik törődést érdemelnek, például a hátrányos helyzetű gyermekek. [...]
Strandolj okosan! Nőgyógyász tanácsai az egészséges fürdőzéshez
Felfázást és húgyúti betegségeket is okozhat a vizes ruhás napozás. A nyári melegben nincs is jobb annál, mint amikor valaki fürdőzéssel kapcsolódik ki. Legyen szó úszómedencéről, gyógy- vagy természetes vizekről, néhány alapvető szabályt érdemes betartanunk [...]