Recept kategória: Ebéd ötletek, gyümölcsös, karácsonyi ételek, köret, saláta
Alapanyag kategória: citromlé, dió, Fokhagyma, gránátalma, koktélparadicsom, mozzarella, olívaolaj, rukkola, sokszor, tonhal konzerv
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés
A megmosott rukkolát egy nagy tálba teszem. Ráöntöm a lecsepegtetett tonhalat, az összedarabolt mozzarella sajtot és paradicsomot, a durvára vágott diót és a gránátalma magjait.
2. lépés
Egy kis tálban összekerem a kb. 2 evőkanál olívaolajat, pár csepp citromlevel és a lereszelt fokhagymával.
3. lépés
A salátára öntöm a dresszinget és az egészet jó alaposan összekeverem. Azonnal is fogyasztható, de jót tesz neki, ha pár órát áll a hűtőben.
Hozzávalók
- 1 zacskó rukkola vagy (jég)saláta
- 1 darab tonhal konzerv
- 1 csomag mozzarella vagy feta sajt
- 6 darab koktélparadicsom
- 0.5 darab gránátalma (elhagyható)
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint dió (elhagyható)
- ízlés szerint citromlé
- ízlés szerint olívaolaj

Ez a tonhalas saláta egészséges és gyorsan elkészíthető konzervből. Mire vágyik az ember lánya 8 óra munka után, amikor hazaérve még várja egy nagy halom magolás és levezetésként egy kis edzés? Igen, nekem is a lila tehenes csoki jutott egyből eszembe, annak is az 500 grammos változata… Végül egy kicsit édes, nagyon tonhalas, teljesen agy- és mérlegbarát, nagyon finom saláta lett belőle!
A tonhal saláta öntete ebben a receptben egy fokhagymás, pikáns dresszing. De ha jobban szereted a tejfölt, az is remekül passzol hozzá – akár fokhagymásan is.
A tonhalkonzerv kalória tartalma attól függ, hogy vízben vagy olíva olajban van a hal. A vizes konzervek 100 kalória körül mozognak (100g-onként), a olajosok 220-400 kalória között is lehetnek. Ha keresed a dobozon az adatot, ne felejtsd el, hogy mindig egyforma mennyiségeket (pl 100g vagy 80g) hasoníts össze. A kalóriát a kcal mennyiségi egység jelzi.
Ha tartalmasabbra, laktatóbbra szeretnéd a salátád, főzz bele egy-két tojást is. Másik kedvelt formája a tonhal konzerv tésztával: ehhez semmi másra nem lesz szükséged, minthogy kifőzöl egy fél zacskó tésztát – például pennét vagy fusillit -, és hozzákevered.
A mozzarellát lecserélheted még feta sajtra is. Ez egy karakteresebb, sokkal sósabb sajt típus, szintén passzol a tonhalhoz.
A legjobb benne az, hogy a maradék salátát pirítósra vagy szendvicsbe téve is el lehet fogyasztani! Ennél nincs praktikusabb és egyszerűbb felhasználási módja a tonhal konzervnek.
Nem elég eccerűek a receptek?
Hasonló Eccerű receptek
Csinálnék valami eccerűt
Olvass bele írásainkba is
Az afrodiziákumok mellett a közös főzés is segít a pároknak
Az afrodiziákum olyan anyag, amelyről úgy gondolják, hogy növeli a szexuális vágyat. Számos étel és gyógynövény létezik, amelyekről hagyományosan úgy tartják, hogy afrodiziákummal rendelkeznek, és ezek közül sok megtalálható a konyhában. […]
Redőny és tetőablakok
Ha árnyékolásról van szó, akkor a redőny az egyik legjobb lehetőség, ezért nem is meglepő, hogy a legtöbben ezt a megoldást választják, ha árnyékolásról van szó. […]
A kendermagolaj megjelenik a konyhákban
A kendermag egyik legérdekesebb tulajdonsága az, hogy a konyhában is felhasználhatjuk. Az egészségtudatos étkezésnek köszönhetően a kender tápanyagforrásként is megjelenik a köztudatban, főleg, a vegetáriánus konyhákban, ahol az egyik legnagyobb problémát a növényi alapú fehérjeforrás [...]