Házi csirkemell sonka recept

A legegyszerűbb húsétel recept, amit valaha készítettem.
Mindig vegyes érzelmekkel esszük a bolti gépsonkát, mert ugye feldolgozott élelmiszer, adalékolt, tartósított, védőgázas, és műanyagba csomagolt... csupa rossz jelző, na és a só, meg az ízfokozó témakörbe már bele se merek gondolni. Na meg az is hosszú cikkek témája általában, hogy mekkora a hústartalma a formázott sonkáknak, felvágottaknak, meg az alsó tartományba eső virsli ill. párizsi termékeknek, és ezen felül mennyi az állati fehérje még bennük (bőrke, ipari szalonna és hasonló furcsa komponensek).
Na de, gondoltam egyet, és fél kiló felkockázott csirkemell filét kis sóval, fél gerezd fokhagymával, meg egy kevés frissen őrölt fekete borssal késes aprítóba tettem, 15 másodperc alatt húspéppé aprítottam, alufóliába csomagoltam hengerré formázva (két végén szorosan megtekertem a fóliát, mint a szaloncukor csomagolása), és 170 fokon 40 perc alatt megsütöttem. Langyosan kicsomagoltam és szórtam rá egy kis őrölt pirospaprikát, ahogy a gusztán felszeletelt csemegepulti sonkákon látni a boltban.
Az íze jó, az állaga jó, a kinézete jó... pedig első próba volt. Nézzétek meg a fotón. Úgyhogy ezentúl már csak ilyet eszünk remélem, és lesz zöldborsós-répakockás, lesz sajtos, lesz curry-s, lesz snidlinges, lesz kaliforniai paprikás... Lelkes vagyok az eredménytől, na! :)
Hm, de most mit írjak a recept szekcióba? ...Hiszen itt már leírtam. Bocs, de lejjebb gördítve ugyanazt fogjátok elolvasni, amit feljebb! :)
- Facebook Like
- Share on Facebook
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges
kövesd a kőeccerű facebook oldalt! hogy ne kattins hiába,
a "követem" menüben feltétlenül jelöld be, hogy elsőként jelenítsen meg minket :)
kövesd a kőeccerűt pinteresten és mentsd el a kedvenc ételeid pinjeit!
iratkozz fel hírlevelünkre, mit-főzzek-ma receptajánlóinkért és friss írásainkért!
kövesd a kőeccerűt instagramon is!