Recept kategória: Csirkemell receptek, Diétás receptek, Ebéd ötletek, Egészséges, Húsételek, Húsvéti receptek, Reggeli receptek, Szendvics receptek, Uzsonna, Vacsora ötletek
Alapanyag kategória: Bors, csirkemell, Fokhagyma, Só
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés
Fél kiló felkockázott csirkemell filét kis sóval, fél gerezd fokhagymával, meg egy kevés frissen őrölt fekete borssal tegyél késes aprítóba, 15 másodparc alatt aprítsd húspéppé, csomagold alufóliába és formázd hengerré (két végén szorosan csavard meg a fóliát, mint a szaloncukor lenne), és 170 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt süsd meg. Langyosan kicsomagolva szórj rá egy kis őrölt pirospaprikát.
Hozzávalók
- 500 g csirkemell filé
- 0.5 gerezd fokhagyma
- 1 késhegynyi só
- ízlés szerint őrölt feketebors

A legegyszerűbb húsétel recept, amit valaha készítettem.
Mindig vegyes érzelmekkel esszük a bolti gépsonkát, mert ugye feldolgozott élelmiszer, adalékolt, tartósított, védőgázas, és műanyagba csomagolt… csupa rossz jelző, na és a só, meg az ízfokozó témakörbe már bele se merek gondolni. Na meg az is hosszú cikkek témája általában, hogy mekkora a hústartalma a formázott sonkáknak, felvágottaknak, meg az alsó tartományba eső virsli ill. párizsi termékeknek, és ezen felül mennyi az állati fehérje még bennük (bőrke, ipari szalonna és hasonló furcsa komponensek).
Na de, gondoltam egyet, és fél kiló felkockázott csirkemell filét kis sóval, fél gerezd fokhagymával, meg egy kevés frissen őrölt fekete borssal késes aprítóba tettem, 15 másodperc alatt húspéppé aprítottam, alufóliába csomagoltam hengerré formázva (két végén szorosan megtekertem a fóliát, mint a szaloncukor csomagolása), és 170 fokon 40 perc alatt megsütöttem. Langyosan kicsomagoltam és szórtam rá egy kis őrölt pirospaprikát, ahogy a gusztán felszeletelt csemegepulti sonkákon látni a boltban.
Az íze jó, az állaga jó, a kinézete jó… pedig első próba volt. Nézzétek meg a fotón. Úgyhogy ezentúl már csak ilyet eszünk remélem, és lesz zöldborsós-répakockás, lesz sajtos, lesz curry-s, lesz snidlinges, lesz kaliforniai paprikás… Lelkes vagyok az eredménytől, na! :)
Hm, de most mit írjak a recept szekcióba? …Hiszen itt már leírtam. Bocs, de lejjebb gördítve ugyanazt fogjátok elolvasni, amit feljebb! :)
Nem elég eccerűek a receptek?
Hasonló Eccerű receptek
Csinálnék valami eccerűt
Olvass bele írásainkba is
A kerti medence a kerti partik és családi összejövetelek kedvelt színtere
A kerti medencék ma már egyre több kertben és udvarban megtalálhatók, és bizony, ahol vannak, ott a kerti bulik és a családi rendezvények kedvelt színterei is. A kerti sütögetéseket, családi bulikat, baráti összejöveteleket fel tudja [...]
Kiknek való a vendéglátás?
Gyakran felmerül az emberekben a kérdés: Bárkiből lehet vendéglátós? Erre a kérdésre hamar rá lehetne vágni válaszként az „igen”-t, de az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy ez az a terület amit az emberek csak akkor [...]
Ezért elengedhetetlen a vendéglátósok számára a pihenés
A vendéglátásban dolgozók élete rendkívül pörgős. Egy hosszabb műszakhoz szükségük van energiára, hiszen sem a pincéreknek, sem a szakácsoknak, sem a konyhai kisegítőknek nincs lehetőségük nap közben pihenni. […]