Hamburger házilag – avagy a tökéletes hamburger hús recept

Kezdőlap » Receptek, Kőeccerű, hát ezt főzd :-) » Hamburger házilag – avagy a tökéletes hamburger hús recept

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

A zöldségeket karikázd fel, mosd meg és csepegtesd le a salátaleveleket, majd vágd félbe a hamburger zsemléket. Sózd meg a hamburger húst: ahogy ezt Gál Józseftől (“a celeb hentes” :D ) megtudtuk, ez az egyetlen húsfajta, amelyet már akár egy nappal a sütés előtt be lehet sózni ! Sőt, nem csak hogy lehet, de jót is tesz neki.

2. lépés

Forrósítsd fel a serpenyőt néhány csepp olajjal. Kb. 20 dkg darált húst formázz lazán gombóccá néhány mozdulattal (ne úgy gyúrd, ahogy hócsatához a hógolyót, hanem próbáld lazán, levegősen hagyni) majd nyomd szét a tenyeredben, vagy rögtön a serpenyőben 3-4 cm vastagságú koronggá néhány mozdulattal.  (A zsemle méreténél kicsit nagyobb korong sül majd ideális méretű húspogácsává.) 

3. lépés

Süsd 3-4 percig, majd egy lapos fakanállal fordítsd át. Csak ekkor következzen a sózás és borsozás! Süsd a húspogácsát még 3-4 percig. Aztán szedd ki, sózd-borsozd az utóbb alul lévő oldalt is. Rögtön forrósítsd át a zsemlét, és pakold bele a zöldség szeleteket, ketchupot, mustárt, majonézt, húspogácsát, és a salátalevelet. Frissen, forrón a legjobb a kőeccerű burger.

Hozzávalók

2 adaghoz

  • 40 dkg darált marhalapocka
  • 2 darab hamburger zsemle
  • ízlés szerint majonéz/ketchup/mustár
  • ízlés szerint paradicsom
  • ízlés szerint uborka
  • ízlés szerint vöröshagyma/lilahagyma
  • ízlés szerint saláta
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt feketebors
Hamburger házilag – avagy a tökéletes hamburger hús recept
Hamburger házilag – avagy a tökéletes hamburger hús recept

Ez egy egyszerű, de annál ízletesebb recept saját hamburgeredhez – a tökéletes hamburger hússal – otthon. Nem járok gyorsétterembe, de azért a jó hamburgert nagyon bírom. Sokat kísérleteztünk, akarom mondani sokat kísérletezett drága férjem a tökéletes hamburgerhús előállításával. Az itt leírt, végtelenül egyszerű változat került ki győztesként. Örömmel osztom meg a titkot, mert biztos, hogy nektek is ízleni fog! :)

A lépésről lépésre szóló elkészítései leírásban megtalálod, hogyan készül ez a tökéletes hamburger húspogácsa. Mert jó hamburgerhús nélkül nem hamburger a hamburger. A boltban darált marhalapockát keress, és hamburgerenként 20 dkg-t vegyél.

A hamburger bucit készen szoktam hozzá venni. Ha ezt is magad szeretnéd elkészíteni, akkor az egyik legjobb kézműves pék, Limara hamburger zsemle receptjét ajánlom!

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Go to Top