Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Hamburger házilag - avagy a tökéletes hamburger hús recept

Hamburger házilag - avagy a tökéletes hamburger hús recept

Ez egy egyszerű, de annál ízletesebb recept saját hamburgeredhez - a tökéletes hamburger hússal - otthon. Nem járok gyorsétterembe, de azért a jó hamburgert nagyon bírom. Sokat kísérleteztünk, akarom mondani sokat kísérletezett drága férjem a tökéletes hamburgerhús előállításával. Az itt leírt, végtelenül egyszerű változat került ki győztesként. Örömmel osztom meg a titkot, mert biztos, hogy nektek is ízleni fog! :)

A lépésről lépésre szóló elkészítései leírásban megtalálod, hogyan készül ez a tökéletes hamburger húspogácsa. Mert jó hamburgerhús nélkül nem hamburger a hamburger. A boltban darált marhalapockát keress, és hamburgerenként 20 dkg-t vegyél.

A hamburger bucit készen szoktam hozzá venni. Ha ezt is magad szeretnéd elkészíteni, akkor az egyik legjobb kézműves pék, Limara hamburger zsemle receptjét ajánlom!

2 adag
Hozzávalók: 
40
dkg
darált marhalapocka
2
darab
hamburger zsemle
ízlés szerint
majonéz/ketchup/mustár
ízlés szerint
paradicsom
ízlés szerint
uborka
ízlés szerint
vöröshagyma/lilahagyma
ízlés szerint
saláta
ízlés szerint
ízlés szerint
őrölt feketebors
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

A zöldségeket karikázd fel, mosd meg és csepegtesd le a salátaleveleket, majd vágd félbe a hamburger zsemléket. Sózd meg a hamburger húst: ahogy ezt Gál Józseftől ("a celeb hentes" :D ) megtudtuk, ez az egyetlen húsfajta, amelyet már akár egy nappal a sütés előtt be lehet sózni! Sőt, nem csak hogy lehet, de jót is tesz neki.

2. lépés

Forrósítsd fel a serpenyőt néhány csepp olajjal. Kb. 20 dkg darált húst formázz lazán gombóccá néhány mozdulattal (ne úgy gyúrd, ahogy hócsatához a hógolyót, hanem próbáld lazán, levegősen hagyni) majd nyomd szét a tenyeredben, vagy rögtön a serpenyőben 3-4 cm vastagságú koronggá néhány mozdulattal.  (A zsemle méreténél kicsit nagyobb korong sül majd ideális méretű húspogácsává.) 

3. lépés

Süsd 3-4 percig, majd egy lapos fakanállal fordítsd át. Csak ekkor következzen a sózás és borsozás! Süsd a húspogácsát még 3-4 percig. Aztán szedd ki, sózd-borsozd az utóbb alul lévő oldalt is. Rögtön forrósítsd át a zsemlét, és pakold bele a zöldség szeleteket, ketchupot, mustárt, majonézt, húspogácsát, és a salátalevelet. Frissen, forrón a legjobb a kőeccerű burger.


kövesd a kőeccerű facebook oldalt! hogy ne kattins hiába,
a "követem" menüben feltétlenül jelöld be, hogy elsőként jelenítsen meg minket :)
kövesd a kőeccerűt pinteresten és mentsd el a kedvenc ételeid pinjeit!
iratkozz fel hírlevelünkre, mit-főzzek-ma receptajánlóinkért és friss írásainkért!
kövesd a kőeccerűt instagramon is!


Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)