Csoki öntet recept, avagy csoki öntet készítése házilag

Kezdőlap » Receptek, Kőeccerű, hát ezt főzd :-) » Csoki öntet recept, avagy csoki öntet készítése házilag

Alapanyag kategória: étcsokoládé, tejszín

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

Recés késsel aprítsd fel kisebb darabokra a csokoládét és tedd egy tálba.

2. lépés

Tedd fel a legkisebb lángon melegedni a tejszínt. Nem kell felforralni, elég addig melegíteni, míg kis buborékok jelennek meg a felszínén.

3. lépés

Öntsd a meleg tejszínt a csokoládéra.

4. lépés

Hagyd állni 5 percet. (Ezalatt a tejszín átmelegíti és megolvasztja a csokoládét. Ha előbb kezded keverni, túl hamar kihűl a keverék és csomós lesz a végeredmény.)

5. lépés

Addig keverd a tejszínes csokoládé keveréket, amíg szép sima csokikrémmé áll össze (1-2 perc).

Hozzávalók

6 adaghoz

  • 2 tábla étcsokoládé
  • 2 dl tejszín
Csoki öntet recept, avagy csoki öntet készítése házilag
Csoki öntet recept, avagy csoki öntet készítése házilag

Ez a recept egy krémesen lágy, gazdag csoki öntetet takar, amit házilag is könnyen készíthetsz csokiból. A csokiöntet sokmindenre öntve jó: piskótára, tortára, fagyira, somlóira!

Egyben mártogatósnak is használható, így én először egy partira készítettem el, ahol gluténérzékeny volt a házigazda. Csokiszökőkúttal vagy anélkül is használhatod – szállítás közben nem dermed keményre, felmelegítve még folyósabb lesz!

Hogyan lesz igazán finom?

Csak arra figyelj, hogy jó minőségű étcsokit (70-80%-osat), és igazi tejszínt használj hozzá! A tejszín akkor a legjobb, ha nem kifejezetten főzőtejszínt veszel (ennek alacsonyabb a zsírtartalma, nem lesz olyan finom a csokiöntet), hanem habtejszínt vagy házi tejet áruló boltokban kérsz tejszínt. 

Ganache – avagy párizsi krém

A csoki öntetet hívják ganache-nak vagy párizsi krémnek is. Ha tortára szeretnél csoki öntetet tenni, ahogy a képen is láthatod, készítsd el az alábbi recept szerint és terítsd a tortára vékony rétegben. Így meg fog dermedni és szép bevonatot képez!

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

A helyes táplálkozás alapjai

2021. április 21.|

Az egészséges táplálkozás és a fogyás kéz a kézben szokott járni. Amikor a gasztronómia izgalmas és ízletes vizein evezünk, akkor rengeteg receptet találunk. De vajon mi kell ahhoz, hogy az egészségünk sose károsodjon?

A mezőgazdaságban dolgozóknak is keresniük kell a jó recepteket

2021. március 24.|

A városi gyerekek gyakran nézik hatalmas szemekkel a vonuló traktorokat, és utána szívesen játszanak a lakásban. Arra azonban kevesen gondolnak, hogy mit is takar a mezőgazdaságban dolgozni. Az egyre gyorsuló világ azt jelenti, hogy több élelmiszerre van szükség, így újabb és újabb földeket szántanak fel.

Go to Top