Recept kategória: egyszerű sütik, gluténmentes receptek, mártogatós, vegetáriánus receptek
Alapanyag kategória: étcsokoládé, tejszín
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés
Recés késsel aprítsd fel kisebb darabokra a csokoládét és tedd egy tálba.
2. lépés
Tedd fel a legkisebb lángon melegedni a tejszínt. Nem kell felforralni, elég addig melegíteni, míg kis buborékok jelennek meg a felszínén.
3. lépés
Öntsd a meleg tejszínt a csokoládéra.
4. lépés
Hagyd állni 5 percet. (Ezalatt a tejszín átmelegíti és megolvasztja a csokoládét. Ha előbb kezded keverni, túl hamar kihűl a keverék és csomós lesz a végeredmény.)
5. lépés
Addig keverd a tejszínes csokoládé keveréket, amíg szép sima csokikrémmé áll össze (1-2 perc).
Hozzávalók
- 2 tábla étcsokoládé
- 2 dl tejszín

Ez a recept egy krémesen lágy, gazdag csoki öntetet takar, amit házilag is könnyen készíthetsz csokiból. A csokiöntet sokmindenre öntve jó: piskótára, tortára, fagyira, somlóira!
Egyben mártogatósnak is használható, így én először egy partira készítettem el, ahol gluténérzékeny volt a házigazda. Csokiszökőkúttal vagy anélkül is használhatod – szállítás közben nem dermed keményre, felmelegítve még folyósabb lesz!
Hogyan lesz igazán finom?
Csak arra figyelj, hogy jó minőségű étcsokit (70-80%-osat), és igazi tejszínt használj hozzá! A tejszín akkor a legjobb, ha nem kifejezetten főzőtejszínt veszel (ennek alacsonyabb a zsírtartalma, nem lesz olyan finom a csokiöntet), hanem habtejszínt vagy házi tejet áruló boltokban kérsz tejszínt.
Ganache – avagy párizsi krém
A csoki öntetet hívják ganache-nak vagy párizsi krémnek is. Ha tortára szeretnél csoki öntetet tenni, ahogy a képen is láthatod, készítsd el az alábbi recept szerint és terítsd a tortára vékony rétegben. Így meg fog dermedni és szép bevonatot képez!
Nem elég eccerűek a receptek?
Hasonló Eccerű receptek
Csinálnék valami eccerűt
Olvass bele írásainkba is
Receptfüzet a vendégeidnek – ajándék, ami vevőt hoz vissza
A gasztronómia világa tele van ízekkel, élményekkel és kreatív megoldásokkal, amelyekkel könnyedén megerősíthetjük márkánkat és elkötelezhetjük vendégeinket. Egyedi receptfüzetek vagy gasztrokiadványok készítése kiváló lehetőség arra, hogy ajándék formájában plusz értéket adjunk vásárlóinknak, vendégeinknek – legyen [...]
Így és ezért használjuk az esszenciális olajokat a gasztronómiában
Főzni és sütni nem minden ember szeret, ettől függetlenül a főzés sokkal több lehet, mint az ételek elkészítése. A gasztronómia a kultúránk, személyiségünk és az ízlésünk kifejezésére is szolgálhat. […]
A kerti medence a kerti partik és családi összejövetelek kedvelt színtere
A kerti medencék ma már egyre több kertben és udvarban megtalálhatók, és bizony, ahol vannak, ott a kerti bulik és a családi rendezvények kedvelt színterei is. A kerti sütögetéseket, családi bulikat, baráti összejöveteleket fel tudja [...]