Csoki öntet recept, avagy csoki öntet készítése házilag

Kezdőlap » Receptek, Kőeccerű, hát ezt főzd :-) » Csoki öntet recept, avagy csoki öntet készítése házilag

Alapanyag kategória: étcsokoládé, tejszín

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

Recés késsel aprítsd fel kisebb darabokra a csokoládét és tedd egy tálba.

2. lépés

Tedd fel a legkisebb lángon melegedni a tejszínt. Nem kell felforralni, elég addig melegíteni, míg kis buborékok jelennek meg a felszínén.

3. lépés

Öntsd a meleg tejszínt a csokoládéra.

4. lépés

Hagyd állni 5 percet. (Ezalatt a tejszín átmelegíti és megolvasztja a csokoládét. Ha előbb kezded keverni, túl hamar kihűl a keverék és csomós lesz a végeredmény.)

5. lépés

Addig keverd a tejszínes csokoládé keveréket, amíg szép sima csokikrémmé áll össze (1-2 perc).

Hozzávalók

6 adaghoz

  • 2 tábla étcsokoládé
  • 2 dl tejszín
Csoki öntet recept, avagy csoki öntet készítése házilag
Csoki öntet recept, avagy csoki öntet készítése házilag

Ez a recept egy krémesen lágy, gazdag csoki öntetet takar, amit házilag is könnyen készíthetsz csokiból. A csokiöntet sokmindenre öntve jó: piskótára, tortára, fagyira, somlóira!

Egyben mártogatósnak is használható, így én először egy partira készítettem el, ahol gluténérzékeny volt a házigazda. Csokiszökőkúttal vagy anélkül is használhatod – szállítás közben nem dermed keményre, felmelegítve még folyósabb lesz!

Hogyan lesz igazán finom?

Csak arra figyelj, hogy jó minőségű étcsokit (70-80%-osat), és igazi tejszínt használj hozzá! A tejszín akkor a legjobb, ha nem kifejezetten főzőtejszínt veszel (ennek alacsonyabb a zsírtartalma, nem lesz olyan finom a csokiöntet), hanem habtejszínt vagy házi tejet áruló boltokban kérsz tejszínt. 

Ganache – avagy párizsi krém

A csoki öntetet hívják ganache-nak vagy párizsi krémnek is. Ha tortára szeretnél csoki öntetet tenni, ahogy a képen is láthatod, készítsd el az alábbi recept szerint és terítsd a tortára vékony rétegben. Így meg fog dermedni és szép bevonatot képez!

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Receptfüzet a vendégeidnek – ajándék, ami vevőt hoz vissza

2025. augusztus 10.|

A gasztronómia világa tele van ízekkel, élményekkel és kreatív megoldásokkal, amelyekkel könnyedén megerősíthetjük márkánkat és elkötelezhetjük vendégeinket. Egyedi receptfüzetek vagy gasztrokiadványok készítése kiváló lehetőség arra, hogy ajándék formájában plusz értéket adjunk vásárlóinknak, vendégeinknek – legyen [...]

Go to Top