Follow Kőeccerű on Instagram

Zöldséges-gyömbéres színes tészta

Zöldséges-gyömbéres színes tészta

Megfázás, gyömbér tea, gyömbér illat... és jött a vacsora ihlet, tésztás-zöldséges vidám kaja! Egy esős őszi estére, némi gyógyhatással, legalábbis boldogság volt összedobni, és még nagyobb boldogság megenni! Íme:

2 adag
Hozzávalók: 
1
darab
vöröshagyma
1
darab
vékony szelet angolszalonna
3
darab
sárgarépa
1
darab
paradicsom
1
kávéskanál
őrölt gyömbér
1
késhegynyi
1
késhegynyi
őrölt bors
20
dkg
színes orsótészta
10
dkg
trappista
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

 Kockázd apróra az angolszalonnát, tedd egy nagyobb serpenyőbe, és kis fokozaton kezdd pirítani.

2. lépés

 Vágd apróra a hagymát és reszeld le a répát (használhatsz késes aprítót is), add a szalonnához. Pirítsd össze őket 5 perc alatt.

3. lépés

Közben forralj egy nagy lábasban vizet a tésztának, sózd meg, és ha forr, tedd bele a tésztát (természetesen sima orsótésztát is használhatsz, de a színes sokkal jobban néz ki majd a tányérodon.) Kb. 8 perc alatt fő finomra, szűrd le, és tedd félre. Tegyél félre 0.5 dl-t a főzővízből is.

4. lépés

 Vágd apróra a paradicsomot, miközben a tészta fő, ill. a többi zöldség pirul, és tedd a serpenyőbe. Fűszerezd apróra vágott friss, vagy őrölt gyömbérrel, sóval és borssal. Öntsd hozzá a fél dl tészta főzővizet, majd a leszűrt tésztát is. Forgasd össze, és kész is.

5. lépés

 Utolsó mozzanatként a forró tésztára szórj reszelt trappista sajtot (vagy goudát, edámit, Cheddart, amelyiket a legjobban szereted).

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)