Recept kategória: Ebéd ötletek, olcsó ételek, tészta, Vacsora ötletek
Alapanyag kategória: angolszalonna, Bors, gyömbér, orsótészta, paradicsom, sárgarépa, Só, trappista, vöröshagyma
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés
Kockázd apróra az angolszalonnát, tedd egy nagyobb serpenyőbe, és kis fokozaton kezdd pirítani.
2. lépés
Vágd apróra a hagymát és reszeld le a répát (használhatsz késes aprítót is), add a szalonnához. Pirítsd össze őket 5 perc alatt.
3. lépés
Közben forralj egy nagy lábasban vizet a tésztának, sózd meg, és ha forr, tedd bele a tésztát (természetesen sima orsótésztát is használhatsz, de a színes sokkal jobban néz ki majd a tányérodon.) Kb. 8 perc alatt fő finomra, szűrd le, és tedd félre. Tegyél félre 0.5 dl-t a főzővízből is.
4. lépés
Vágd apróra a paradicsomot, miközben a tészta fő, ill. a többi zöldség pirul, és tedd a serpenyőbe. Fűszerezd apróra vágott friss, vagy őrölt gyömbérrel, sóval és borssal. Öntsd hozzá a fél dl tészta főzővizet, majd a leszűrt tésztát is. Forgasd össze, és kész is.
5. lépés
Utolsó mozzanatként a forró tésztára szórj reszelt trappista sajtot (vagy goudát, edámit, Cheddart, amelyiket a legjobban szereted).
Hozzávalók
- 1 darab vöröshagyma
- 1 darab vékony szelet angolszalonna
- 3 darab sárgarépa
- 1 darab paradicsom
- 1 kávéskanál őrölt gyömbér
- 1 késhegynyi só
- 1 késhegynyi őrölt bors
- 20 dkg színes orsótészta
- 10 dkg trappista

Megfázás, gyömbér tea, gyömbér illat… és jött a vacsora ihlet, tésztás-zöldséges vidám kaja! Egy esős őszi estére, némi gyógyhatással, legalábbis boldogság volt összedobni, és még nagyobb boldogság megenni! Íme:
Nem elég eccerűek a receptek?
Hasonló Eccerű receptek
Csinálnék valami eccerűt
Olvass bele írásainkba is
Receptfüzet a vendégeidnek – ajándék, ami vevőt hoz vissza
A gasztronómia világa tele van ízekkel, élményekkel és kreatív megoldásokkal, amelyekkel könnyedén megerősíthetjük márkánkat és elkötelezhetjük vendégeinket. Egyedi receptfüzetek vagy gasztrokiadványok készítése kiváló lehetőség arra, hogy ajándék formájában plusz értéket adjunk vásárlóinknak, vendégeinknek – legyen [...]
Így és ezért használjuk az esszenciális olajokat a gasztronómiában
Főzni és sütni nem minden ember szeret, ettől függetlenül a főzés sokkal több lehet, mint az ételek elkészítése. A gasztronómia a kultúránk, személyiségünk és az ízlésünk kifejezésére is szolgálhat. […]
A kerti medence a kerti partik és családi összejövetelek kedvelt színtere
A kerti medencék ma már egyre több kertben és udvarban megtalálhatók, és bizony, ahol vannak, ott a kerti bulik és a családi rendezvények kedvelt színterei is. A kerti sütögetéseket, családi bulikat, baráti összejöveteleket fel tudja [...]