Recept kategória: Ebéd ötletek, Húsételek, tészta, Vacsora ötletek
Alapanyag kategória: darált hús, Fokhagyma, margarin, pirospaprika, sajt, Só, spagetti, vaj, vöröshagyma, zöldpaprika, zsír
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés
Vágd apróra a vöröshagymát, a zöldpaprikát és a fokhagymát préseld át vagy reszeld meg.
2. lépés
Serpenyőben forrósítsd meg a fele zsiradékot és tedd rá a darálthúst. Süsd nagy lángon, amíg kifehéredik a hús, ekkor dobd rá a zöldségeket és sózd meg, szórd meg a pirospaprikával is. Ettől levet enged, vedd visszább a lángot és fedő alatt puhítsd! Ha szükséges, akkor önts rá kevés vizet is, mindjárt az elején. Folyamatosan legyen rajta víz, annyi, hogy ne égjen le a hús, de nem kell hogy ellepje teljesen!
3. lépés
Főzd ki a spagettit a csomagolásán jelzettek szerint, csöpögtesd le és tedd egy olyan tálba, amelynek az oldalát és alját kikented a margarin másik felével.
4. lépés
Amikor elég puhának érzed a darált húst, akkor vedd le róla a fedőt, húzd fel a lángot alatta és pirítsd le a zsírjára. Ez azt jelenti addig kell sütni, amíg a víz el nem párolog róla, marad alatta némi zsiradék, ami fényesen serceg a serpenyőben.
5. lépés
Öntsd a sült daráthúst a spagettire, keverd össze alaposan. Nem árt ha összemelegíted egyszer a mikróban pl.
6. lépés
Tálalásnál kínálj hozzá reszelt sajtot – lehet laktózmentes sajt is ez – és kechupot is. Nagyon jól illik hozzá a paradicsom édeskés íze :-)
Hozzávalók
- 50 dkg spagetti
- 2 evőkanál margarin vagy zsír
- 50 dkg darált hús
- 1 darab vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 darab zöldpaprika
- 1 kávéskanál só
- 1 teáskanál pirospaprika
- 15 dkg reszelt sajt
- ízlés szerint ketchup

A kisfiam nem akart húst enni, de a tésztaféléket előszeretettel ette! Hogy kicselezzem, a spagettire darált húsból készítettem rávalót, így nem tudta kipiszkálni – vagy legalábbis nem annyira -, mintha darabos húst kapott volna. A húsos feltét persze remek plusz ízt adott a főtt tésztához, így gyorsan megkedvelte és felnőttként is imádja édesanya húsos spagettijét.
Ilyet persze nem csak édesanya tud készíteni, Te is össze tudod dobni, mert roppant egyszerű. Kombinálhatod az ízesítést is, ízlésed szerinti fűszerekkel, zöldségekkel.
Nem elég eccerűek a receptek?
Hasonló Eccerű receptek
Csinálnék valami eccerűt
Olvass bele írásainkba is
Így és ezért használjuk az esszenciális olajokat a gasztronómiában
Főzni és sütni nem minden ember szeret, ettől függetlenül a főzés sokkal több lehet, mint az ételek elkészítése. A gasztronómia a kultúránk, személyiségünk és az ízlésünk kifejezésére is szolgálhat. […]
A kerti medence a kerti partik és családi összejövetelek kedvelt színtere
A kerti medencék ma már egyre több kertben és udvarban megtalálhatók, és bizony, ahol vannak, ott a kerti bulik és a családi rendezvények kedvelt színterei is. A kerti sütögetéseket, családi bulikat, baráti összejöveteleket fel tudja [...]
Kiknek való a vendéglátás?
Gyakran felmerül az emberekben a kérdés: Bárkiből lehet vendéglátós? Erre a kérdésre hamar rá lehetne vágni válaszként az „igen”-t, de az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy ez az a terület amit az emberek csak akkor [...]