Mézes, mustáros, tejszínes csirke

Kezdőlap » Receptek, Kőeccerű, hát ezt főzd :-) » Mézes, mustáros, tejszínes csirke

Alapanyag kategória: csirkemell, étolaj, méz, mustár, oregánó, sajt, tejszín

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

Egy evőkanál étolajjal összekeverjük az apróra vágott csirkemellet a serpenyőben és pirítani kezdjük. Amikor már elkezd kicsit pirulni, felöntjük 0,5 liter tejszínnel.

2. lépés

Ízlés szerint fűszerezzük oregánóval, mustárral, reszelt sajttal és egy kupica (1-2 evőkanál) napraforgómézzel. 

3. lépés

Öt-nyolc percig rotyogtatjuk fedő alatt, majd fedő nélkül még pár percig. Kész! Leginkább tésztával szokás tálalni.

Hozzávalók

2 adaghoz

  • 0.5 kg csirkemell
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanál méz
  • 5 dl tejszín (főzőtejszín vagy nem édesített habtejszín)
  • 1 teáskanál mustár
  • ízlés szerint oregánó
  • 1 bögre reszelt sajt
Mézes, mustáros, tejszínes csirke
Mézes, mustáros, tejszínes csirke

Ez a gyors, mézes, mustáros és tejszínes csirke recept az egyik kedvence Magyarország 2017-es Mézkirálynőjének, Balla Nórinak. A recept tőle származik, interjúnkat itt olvashatjátok vele.

Nóri így kommentálta a receptet:  “Én személy szerint nem szoktam a főzésnél (sütésnél) semmit sem kimérni, mindent ízlés szerint készítek, így folyamatosan kóstolom és ellenőrzöm a finomságot. Körülbelül 20 perc főzést és kavargatást követően spirálos tésztával összekeverve tálalható. Az édesszájúak fogyasztás előtt is ízesíthetik egy kis mézzel, illetve a pirításnál lehet hagymát is keverni a csirkemellhez (én nem szoktam), valamint fűszerpaprikával is megbolondíthatóak az ízek (néha szoktam).”

A méz és a mustár párosítása nem újkeletű dolog. Azon túl, hogy az édes és sós ízek remekül kiegészítik egymást, a méz és a mustár különlegesen ízletessé teszik az ételeket! Tésztával, bulgurral, kuszkusszal tálalva is isteni étel.

A recept nagy előnye, hogy a hozzávalók mennyiségét nagyon lazán lehet kezelni. Ha például imádod a sajtot, akkor nyugodtan tehetsz belőle többet. A mézet és a mustárt ne hagyd el teljesen sose, még akkor sem, ha önmagukban nem szereted őket, mert ezek adják ennek az ételnek a lelkét!

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Go to Top