Recept kategória: egyszerű sütik, gyors sütemények, sütemény, sütés nélküli süti
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés
Egy tál vagy tepsi alját rakd ki a keksszel. Keksz lehet háztartási keksz is, Petit keksz vagy (teljes kiörlésű) vajas keksz is.
2. lépés
1 l tejet tegyél fel a lángra, a margarinnal, vaníliás cukorral és édesítővel(általában cukor és édesítőszer 1-1 arányban szoktam tenni bele),
…tehát az előtt kerüljön a gríz a melegedő tejbe, mielőtt még felforr.
3. lépés
Amikor elkezd bugyogni, azaz forr, akkor vedd le legkisebbre a lángot alatta és fél percen belül le is zárhatod.
4. lépés
Melegen rakd a kekszre a tejbegríz felét, simítsd el és rakd meg egy sor keksszel.
A maradék tejbegrízbe keverj kb 1 púpos evőkanál cukrozatlan kakaót, rakd a kekszre! Simítsd le ezt a barna réteget is és rakd meg a keksszel.
5. lépés
A 3 evőkanálnyi cukrot, kakaót és forró vizet keverd jól össze és kend szét a legfelső keksz-sor tetején.
Nem kell sokáig várni rá, hogy szeletelhető legyen, s hogy mennyit várj vele? Amíg a keksz meg nem puhult: ez petit keksz és vajas keksz esetében nagyon rövid idő, mivel már a meleg tejbegríztől szinte azonnal puhák lesznek.
Hozzávalók
- 1.3 l tej
- 25 g margarin
- 20 dkg cukor vagy édesítő
- 2.5 dl búzadara vagy tönkölydara
- 400 g keksz
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 3 evőkanál kristálycukor
- 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 3 evőkanál forró víz

A kekszes, tejbegrízes süti egy sorozat része :-) egyszerűen és gyorsan-, sütés nélkül készíthető receptek sorozatában. Finom, gusztusos a csoki és fehér rétegekkel. Petit keksszel elkészíthető laktózmentesen is. Az egészen apró gyermekektől egészen a nagyszülőkig, mindenki szereti.
Kekszes, tejbegrízes, sütés nélkül – kockázatmenetsen elkészíthető :-)
Kevés idő kell hozzá! Ha a mennyiségeket betartod, akkor magabiztos lehetsz a végeredményben! Nem kell tartani a megfolyástól, rövid idő alatt összeérik és már szeletelhető is. A keksz kockáknál kisebb kockák is vághatók belőle. Egy normál tepsibe raktam össze legutóbb, így kb 1-1 cm magasan lett bele a tejbegrízes krém. A felső réteget most kakaóval ízesítettem, de nagyon jól mutat, ha egy kevés házi málnaszörppel színezed meg.
Nem elég eccerűek a receptek?
Hasonló Eccerű receptek
Csinálnék valami eccerűt
Olvass bele írásainkba is
Így és ezért használjuk az esszenciális olajokat a gasztronómiában
Főzni és sütni nem minden ember szeret, ettől függetlenül a főzés sokkal több lehet, mint az ételek elkészítése. A gasztronómia a kultúránk, személyiségünk és az ízlésünk kifejezésére is szolgálhat. […]
A kerti medence a kerti partik és családi összejövetelek kedvelt színtere
A kerti medencék ma már egyre több kertben és udvarban megtalálhatók, és bizony, ahol vannak, ott a kerti bulik és a családi rendezvények kedvelt színterei is. A kerti sütögetéseket, családi bulikat, baráti összejöveteleket fel tudja [...]
Kiknek való a vendéglátás?
Gyakran felmerül az emberekben a kérdés: Bárkiből lehet vendéglátós? Erre a kérdésre hamar rá lehetne vágni válaszként az „igen”-t, de az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy ez az a terület amit az emberek csak akkor [...]