Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Kekszes, tejbegrízes, egyszerű süti sütés nélkül

Kekszes, tejbegrízes, egyszerű süti sütés nélkül

A kekszes, tejbegrízes süti egy sorozat része :-) egyszerűen és gyorsan-, sütés nélkül készíthető receptek sorozatában. Finom, gusztusos a csoki és fehér rétegekkel. Petit keksszel elkészíthető laktózmentesen is. Az egészen apró gyermekektől egészen a nagyszülőkig, mindenki szereti.

Kekszes, tejbegrízes, sütés nélkül - kockázatmenetsen elkészíthető :-)

Kevés idő kell hozzá! Ha a mennyiségeket betartod, akkor magabiztos lehetsz a végeredményben! Nem kell tartani a megfolyástól, rövid idő alatt összeérik és már szeletelhető is. A keksz kockáknál kisebb kockák is vághatók belőle. Egy normál tepsibe raktam össze legutóbb, így kb 1-1 cm magasan lett bele a tejbegrízes krém. A felső réteget most kakaóval ízesítettem, de nagyon jól mutat, ha egy kevés házi málnaszörppel színezed meg.

6 adag
Hozzávalók: 
1.3
l
tej
25
g
margarin
20
dkg
cukor vagy édesítő
2.5
dl
búzadara vagy tönkölydara
400
g
keksz
1
evőkanál
cukrozatlan kakaópor
3
evőkanál
kristálycukor
3
evőkanál
cukrozatlan kakaópor
3
evőkanál
forró víz
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

Egy tál vagy tepsi alját rakd ki a keksszel. Keksz lehet háztartási keksz is, Petit keksz vagy (teljes kiörlésű) vajas keksz is.

2. lépés

1 l tejet tegyél fel a lángra, a margarinnal, vaníliás cukorral és édesítővel(általában cukor és édesítőszer 1-1 arányban szoktam tenni bele),

közben keverd össze a búzadarát - grízt - a maradék 2,5 dl tejjel. Ez utóbbit akkor keverd bele a melegedő tejbe, amikor már a margarin megolvadt benne. Ez előbb bekövetkezik, mint hogy felforrjon a tej. Ez azért fontos, hogy a grízt alaposan szét tudd keverni, mielőtt a forró tej összekapja és esetleg megcsomódosik.

...tehát az előtt kerüljön a gríz a melegedő tejbe, mielőtt még felforr.

3. lépés

Amikor elkezd bugyogni, azaz forr, akkor vedd le legkisebbre a lángot alatta és fél percen belül le is zárhatod.

4. lépés

Melegen rakd a kekszre a tejbegríz felét, simítsd el és rakd meg egy sor keksszel.

A maradék tejbegrízbe keverj kb 1 púpos evőkanál cukrozatlan kakaót, rakd a kekszre! Simítsd le ezt a barna réteget is és rakd meg a keksszel.

5. lépés

A 3 evőkanálnyi cukrot, kakaót és forró vizet keverd jól össze és kend szét a legfelső keksz-sor tetején.

Nem kell sokáig várni rá, hogy szeletelhető legyen, s hogy mennyit várj vele? Amíg a keksz meg nem puhult: ez petit keksz és vajas keksz esetében nagyon rövid idő, mivel már a meleg tejbegríztől szinte azonnal puhák lesznek.


kövesd a kőeccerű facebook oldalt! hogy ne kattins hiába,
a "követem" menüben feltétlenül jelöld be, hogy elsőként jelenítsen meg minket :)
kövesd a kőeccerűt pinteresten és mentsd el a kedvenc ételeid pinjeit!
iratkozz fel hírlevelünkre, mit-főzzek-ma receptajánlóinkért és friss írásainkért!
kövesd a kőeccerűt instagramon is!


Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)