Rakott krumpli kolbásszal (hagyományos rakott krumpli)

A rakott krumpli vagy rakott burgonya egy hagyományos, nagyon népszerű főétel. Természetesen ennek is több változata ismert: a többség azonban esküszik rá, hogy a legfinomabb rakott krumpli kolbásszal készíthető el! Ez a magyar rakott krumpli.
Van, aki darált húst vagy csirkemellet használ hozzá, a francia rakott krumpliban pedig nincs is hús! Szintén húsmentes, vegetáriánus a svájci rakott krumpli, nagyon hasonlít francia párjára. A görög rakott krumpliból pedig nem maradhat ki a paradicsom és a feta sajt!
Ha mégis a klasszikus, egyszerű rakott krumplit késztenéd el kolbásszal, jó helyen jársz. Ha nem száraz kolbászt, hanem friss, puha kolbászt használsz hozzá, még szaftosabb lesz az eredmény. Tejföllel, sajttal kiegészülve ez egy igazán laktató, gazdag étel ebédre.
Római tálban vagy jénaiban is készülhet, illetve kerámia tálban is kisütheted.
Ha nem szereted a szalonnát, akkor készítsd olajjal a rakott krumplit! Ez a verzió így nem csak finom, de diétásabb is, mint általában.
- Facebook Like
- Share on Facebook
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges
kövesd a kőeccerű facebook oldalt! hogy ne kattins hiába,
a "követem" menüben feltétlenül jelöld be, hogy elsőként jelenítsen meg minket :)
kövesd a kőeccerűt pinteresten és mentsd el a kedvenc ételeid pinjeit!
iratkozz fel hírlevelünkre, mit-főzzek-ma receptajánlóinkért és friss írásainkért!
kövesd a kőeccerűt instagramon is!