Kuglóf kenyérsütőgéppel

Kezdőlap » Receptek, Kőeccerű, hát ezt főzd :-) » Kuglóf kenyérsütőgéppel

Alapanyag kategória: liszt, tej, tojás

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

Készítsd be a kenyérgépbe a tejet, üsd bele a tojásokat, mérd bele a sót és a cukrot is. A margarint vagy vajat lágyítsd meg a hűtőből kivéve, vagy már korábban készítsd elő, hogy legyen ideje meglágyulni. Késsel szoktam kisebb darabokban ‘belevágni’ a kenyérgép tepsijébe. Mérd rá a lisztet is, végül szórd rá a szárított élesztőt is.

2. lépés

Tedd a kenyérsütőgépbe és állíts be egy olyan programot, amellyel édestésztákat lehet sütni. Ez kb 3 óra 15-20 perc alatt megdagasztja, megkeleszti és meg is süti. Az én gépemen be lehetett állítani a sütés kívánt színét is. Szerintem itt elegendő a legvilágosabb szín is.

Ha megsült, már csak szeletelni kell, hűlést követően.

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 1 dl tej
  • 2 darab tojás
  • 16 dkg vaj vagy margarin
  • 1 kávéskanál só
  • 7 dkg cukor
  • 390 g liszt
  • 3 kávéskanál szárított élesztő
  • 20 dkg aszalt gyümölcs
Kuglóf kenyérsütőgéppel
Kuglóf kenyérsütőgéppel

Kuglóf sütésénél a kenyérsütőgéppel a nehezebb részét végeztetjük el, abban meg is sül. Nem a szín tiszta klasszikus kuglóf lesz, mert alaposan megpakoljuk aszalt gyümölcsökkel. Nekem volt itthon aszalt sárgabarack, vörösáfonya, szilva és kandírozott gyümölcs mix, mindebből tettem bele.

Rakd össze a leírtak szerint kb 5 perc alatt, majd a gépet elindítva vágd össze az aszalt gyümölcsöket, többet nem is kell vele dolgoznod, a többi a kenyérsütőgép dolga.

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Receptfüzet a vendégeidnek – ajándék, ami vevőt hoz vissza

2025. augusztus 10.|

A gasztronómia világa tele van ízekkel, élményekkel és kreatív megoldásokkal, amelyekkel könnyedén megerősíthetjük márkánkat és elkötelezhetjük vendégeinket. Egyedi receptfüzetek vagy gasztrokiadványok készítése kiváló lehetőség arra, hogy ajándék formájában plusz értéket adjunk vásárlóinknak, vendégeinknek – legyen [...]

Go to Top