Recept kategória: Ebéd ötletek, Egészséges, gluténmentes receptek, gyümölcsös, karácsonyi ételek, leves receptek, olcsó ételek, Vacsora ötletek, vegetáriánus receptek
Alapanyag kategória: citromlé, fahéj, meggy, vaníliás pudingpor
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés
Tedd egy lábasba a gyümölcsöt (meggyet, vagy vegyes gyümölcskeveréket, ahogy feljebb is írtam), önts rá annyi vizet, hogy éppen ellepje és add hozzá a cukrot (vagy édesítőt), sót, fahéjat és a citromlevet (nagyon finom naranccsal vagy mandarinnal ill. klementinnel is!), és kezdd el melegíteni.
2. lépés
2 dl tejben keverd el a pudingport és lassan öntsd a leveshez, akár még azelőtt, hogy forrni kezd, hiszen a gyümölcsöket nem kell sokáig főzni. Forrás után besűrűsödik, ekkor vízzel higítsd krémleves állagúra, vagy még tovább, ha nem szereted a sűrűbb állagot. Kóstold meg, hogy elég édes-e, és korrigáld, ha szükséges. Kész, bár…
3. lépés
… itt jöhet egy kis csavar, ha megbolondítanád az ízélményt, vagy ünnepibbé varázsolnád:
Hozzávalók
- 200 g Friss vagy mirelit meggy
- 1 zacskó Vaníliás pudingpor
- 2 dl Tej vagy mandulatej
- 2 evőkanál cukor vagy édesítő
- 1 kávéskanál só
- 1 késhegynyi őrölt fahéj
- 0.5 darab Citrom vagy narancs vagy klementin leve

Ez a gyümölcseleves recept egyszerű és mindig finom, friss vagy mirelit/üveges gyümölcsből egyaránt elkészítheted. Igazi klasszikus, amit apró trükkökkel alakíthatsz izgalmassá, ha valami kis extra ízélményre vágysz.
Csak meggyet használva meggylevest készíthetsz, de almával, szilvával, körtével és akár barackkal vagy bogyós gyümölcsökkel is gazdagíthatod.
Nem elég eccerűek a receptek?
Hasonló Eccerű receptek
Csinálnék valami eccerűt
Olvass bele írásainkba is
Receptfüzet a vendégeidnek – ajándék, ami vevőt hoz vissza
A gasztronómia világa tele van ízekkel, élményekkel és kreatív megoldásokkal, amelyekkel könnyedén megerősíthetjük márkánkat és elkötelezhetjük vendégeinket. Egyedi receptfüzetek vagy gasztrokiadványok készítése kiváló lehetőség arra, hogy ajándék formájában plusz értéket adjunk vásárlóinknak, vendégeinknek – legyen [...]
Így és ezért használjuk az esszenciális olajokat a gasztronómiában
Főzni és sütni nem minden ember szeret, ettől függetlenül a főzés sokkal több lehet, mint az ételek elkészítése. A gasztronómia a kultúránk, személyiségünk és az ízlésünk kifejezésére is szolgálhat. […]
A kerti medence a kerti partik és családi összejövetelek kedvelt színtere
A kerti medencék ma már egyre több kertben és udvarban megtalálhatók, és bizony, ahol vannak, ott a kerti bulik és a családi rendezvények kedvelt színterei is. A kerti sütögetéseket, családi bulikat, baráti összejöveteleket fel tudja [...]