Levendulás cukor

Alapanyag kategória: kristálycukor, levendula

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

Töltsd a levendula virágot egy kisebb üvegbe – pl egy üres befőttes üvegbe, amit a csavaros tetőjével tudod majd zárni

2. lépés

Szórd a kristálycukrot a levendulavirágra, maj zárd le az üveget és rázd össze.

3. lépés

Hagyd állni legalább 1-2 órát, utána bármikor használhatod. Érdemes használat után utántölteni, hogy bármikor rendelkezésre álljon a levendulás cukor az édes tésztákhoz, italokhoz :-)

Hozzávalók

2 adaghoz

  • 1 evőkanál levendula virág (szárított vagy friss)
  • 20 dkg kristálycukor
Levendulás cukor
Levendulás cukor

Levendulás cukor egy remek lehetőség a levendula mindennapos felhasználásában. Ha ráuntál a vaníliás cukorra, dobd fel ezzel a sütijeidet és italaidat!

A cukor átveszi a levendula ízét és illatát, alig egy-két óra alatt. Szórhatod kelt tészták és sütemények tetejére, teheted tejbe, teába, süteménybe, … Elkészítése roppant egyszerű és gyors. Amint használok belőle, ismét feltöltöm cukorral és szárított levendulával, így bármikor ismét bevethető.

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Receptfüzet a vendégeidnek – ajándék, ami vevőt hoz vissza

2025. augusztus 10.|

A gasztronómia világa tele van ízekkel, élményekkel és kreatív megoldásokkal, amelyekkel könnyedén megerősíthetjük márkánkat és elkötelezhetjük vendégeinket. Egyedi receptfüzetek vagy gasztrokiadványok készítése kiváló lehetőség arra, hogy ajándék formájában plusz értéket adjunk vásárlóinknak, vendégeinknek – legyen [...]

Go to Top