Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Levendulás cukor

Levendulás cukor

Levendulás cukor egy remek lehetőség a levendula mindennapos felhasználásában. Ha ráuntál a vaníliás cukorra, dobd fel ezzel a sütijeidet és italaidat!

A cukor átveszi a levendula ízét és illatát, alig egy-két óra alatt. Szórhatod kelt tészták és sütemények tetejére, teheted tejbe, teába, süteménybe, ... Elkészítése roppant egyszerű és gyors. Amint használok belőle, ismét feltöltöm cukorral és szárított levendulával, így bármikor ismét bevethető.

2 adag
Hozzávalók: 
1
evőkanál
levendula virág (szárított vagy friss)
20
dkg
kristálycukor
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

Töltsd a levendula virágot egy kisebb üvegbe - pl egy üres befőttes üvegbe, amit a csavaros tetőjével tudod majd zárni

2. lépés

Szórd a kristálycukrot a levendulavirágra, maj zárd le az üveget és rázd össze.

3. lépés

Hagyd állni legalább 1-2 órát, utána bármikor használhatod. Érdemes használat után utántölteni, hogy bármikor rendelkezésre álljon a levendulás cukor az édes tésztákhoz, italokhoz :-)


kövesd a kőeccerű facebook oldalt! hogy ne kattins hiába,
a "követem" menüben feltétlenül jelöld be, hogy elsőként jelenítsen meg minket :)
kövesd a kőeccerűt pinteresten és mentsd el a kedvenc ételeid pinjeit!
iratkozz fel hírlevelünkre, mit-főzzek-ma receptajánlóinkért és friss írásainkért!
kövesd a kőeccerűt instagramon is!


Összedobta 1 felhasználó, a recept értékelése 
10
.

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)