Levendulás cukor

Alapanyag kategória: kristálycukor, levendula

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

Töltsd a levendula virágot egy kisebb üvegbe – pl egy üres befőttes üvegbe, amit a csavaros tetőjével tudod majd zárni

2. lépés

Szórd a kristálycukrot a levendulavirágra, maj zárd le az üveget és rázd össze.

3. lépés

Hagyd állni legalább 1-2 órát, utána bármikor használhatod. Érdemes használat után utántölteni, hogy bármikor rendelkezésre álljon a levendulás cukor az édes tésztákhoz, italokhoz :-)

Hozzávalók

2 adaghoz

  • 1 evőkanál levendula virág (szárított vagy friss)
  • 20 dkg kristálycukor
Levendulás cukor
Levendulás cukor

Levendulás cukor egy remek lehetőség a levendula mindennapos felhasználásában. Ha ráuntál a vaníliás cukorra, dobd fel ezzel a sütijeidet és italaidat!

A cukor átveszi a levendula ízét és illatát, alig egy-két óra alatt. Szórhatod kelt tészták és sütemények tetejére, teheted tejbe, teába, süteménybe, … Elkészítése roppant egyszerű és gyors. Amint használok belőle, ismét feltöltöm cukorral és szárított levendulával, így bármikor ismét bevethető.

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Go to Top