Levendula szirup

Alapanyag kategória: citromlé, citromsav, cukor, levendula, víz

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

A vizet tedd fel a tűzre a cukorral. Forrald fel! Keverd, hogy a cukor ne karamellizálódjon, a lehető leghamarabb felolvadjon.

2. lépés

A forró vízbe csapott evőkanállal mérd bele a levendula virágot! Keverd, amíg ismét felforr az egész, főzd tovább egy-két percig.

3. lépés

Vedd le a tűzről, fedd le fedővel és hagyd állni egy éjszakára, de minimum egy órára.

4. lépés

Szűrd le a levendulás szirupot és forrald fel, forrald még egy-két percig. Mérd zárható üvegbe és tárold a felhasználásig hűtőben.

Hozzávalók

1 adaghoz

  • 0.5 l víz
  • 0.5 kg kristálycukor
  • 5 evőkanál levendula virág (szárított vagy friss)
  • 0.5 darab citrom leve
Levendula szirup
Levendula szirup

Levendula szirup – készíts házi levendula szirupot és vidd ennek a csodás növénynek az ízét-illatát szörpbe, lekvárba, dzsembe, fagyira, sütire, sütibe, fánkra, császármorzsára, …minden édes jellegű étel és ital remekül átveszi az aromáját!

Az elkészítéséhez nem sok idő kell, de közben azért jó, ha állni hagyod. Első főzésnél pihenjen a levendula a felfőzött szirupban, hogy minden ízt átments a levendulából a szirupba. Ha nincs idő erre, akkor se mondj le róla, finom lesz. Ha tárolni kell, akkor azt hűvös helyre-, hűtőben tedd. Úgy három hónapig biztosan élvezetes marad, de talán tovább is.

A citromlevet citromsavval is helyettesítheted: fél citrom leve = egy kávéskanál citromsav

Vigyázat, nem egyezik a levendulavízzel, sem a levendulaolajjal!

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Go to Top