Recept kategória: egyszerű sütik, gluténmentes receptek, olcsó ételek, vegán, vegetáriánus receptek
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés
A vizet tedd fel a tűzre a cukorral. Forrald fel! Keverd, hogy a cukor ne karamellizálódjon, a lehető leghamarabb felolvadjon.
2. lépés
A forró vízbe csapott evőkanállal mérd bele a levendula virágot! Keverd, amíg ismét felforr az egész, főzd tovább egy-két percig.
3. lépés
Vedd le a tűzről, fedd le fedővel és hagyd állni egy éjszakára, de minimum egy órára.
4. lépés
Szűrd le a levendulás szirupot és forrald fel, forrald még egy-két percig. Mérd zárható üvegbe és tárold a felhasználásig hűtőben.
Hozzávalók
- 0.5 l víz
- 0.5 kg kristálycukor
- 5 evőkanál levendula virág (szárított vagy friss)
- 0.5 darab citrom leve

Levendula szirup – készíts házi levendula szirupot és vidd ennek a csodás növénynek az ízét-illatát szörpbe, lekvárba, dzsembe, fagyira, sütire, sütibe, fánkra, császármorzsára, …minden édes jellegű étel és ital remekül átveszi az aromáját!
Az elkészítéséhez nem sok idő kell, de közben azért jó, ha állni hagyod. Első főzésnél pihenjen a levendula a felfőzött szirupban, hogy minden ízt átments a levendulából a szirupba. Ha nincs idő erre, akkor se mondj le róla, finom lesz. Ha tárolni kell, akkor azt hűvös helyre-, hűtőben tedd. Úgy három hónapig biztosan élvezetes marad, de talán tovább is.
A citromlevet citromsavval is helyettesítheted: fél citrom leve = egy kávéskanál citromsav
Vigyázat, nem egyezik a levendulavízzel, sem a levendulaolajjal!
Nem elég eccerűek a receptek?
Hasonló Eccerű receptek
Csinálnék valami eccerűt
Olvass bele írásainkba is
Receptfüzet a vendégeidnek – ajándék, ami vevőt hoz vissza
A gasztronómia világa tele van ízekkel, élményekkel és kreatív megoldásokkal, amelyekkel könnyedén megerősíthetjük márkánkat és elkötelezhetjük vendégeinket. Egyedi receptfüzetek vagy gasztrokiadványok készítése kiváló lehetőség arra, hogy ajándék formájában plusz értéket adjunk vásárlóinknak, vendégeinknek – legyen [...]
Így és ezért használjuk az esszenciális olajokat a gasztronómiában
Főzni és sütni nem minden ember szeret, ettől függetlenül a főzés sokkal több lehet, mint az ételek elkészítése. A gasztronómia a kultúránk, személyiségünk és az ízlésünk kifejezésére is szolgálhat. […]
A kerti medence a kerti partik és családi összejövetelek kedvelt színtere
A kerti medencék ma már egyre több kertben és udvarban megtalálhatók, és bizony, ahol vannak, ott a kerti bulik és a családi rendezvények kedvelt színterei is. A kerti sütögetéseket, családi bulikat, baráti összejöveteleket fel tudja [...]