Recept kategória: Egészséges, egyszerű sütik, gyümölcsös, Reggeli receptek, sütemény
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés
A margarint keverd ki a barnacukorral, keverd hozzá a folyós mézet és végül az egész tojást is.
2. lépés
Keverd össze a kétféle lisztet, a zabpelyhet, add hozzá a csipet sót, fél kávéskanál szódabikarbónát.
3. lépés
Keverd ezt a lisztes keveréket is a kikevert margarinos-mézes anyagokhoz.
Vágd az aszaltgyümölcsöt apró darabokra és keverd ezt is bele. Ezzel kész a tészta.
4. lépés
Nyújtsd el lisztezett deszkán a tésztát, ne legyen vastagabb 0.5cm-nél. Vágd fel késsel, barátfüle szaggatóval vagy más formával. Rakd egy papírral vagy szilikonnal bélelt tepsikre. Össze ne érjenek, egy kicsit meg fog dagadni.
5. lépés
Szép barnára süsd, kb 15 perc egy tepsivel. A gáztűzhely 8-s skáláján a 3-4-esen kell sütni (kb 200 fok, légkeverés nélkül).
Tárold a kész kekszet fémdobozban, hűvös helyen.
Hozzávalók
- 15 dkg margarin vagy vaj
- 10 dkg barna cukor
- 2 evőkanál méz
- 1 csepp só
- 0.5 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 darab tojás
- 150 g finomliszt
- 150 g teljes kiörlésű liszt
- 4 evőkanál zabpehely
- 50 g aszalt vörösáfonya

Ez a zabpelyhes keksz egy gyors, egyszerű recept alapján készül. Ha nem fogyna el helyből, szuperül eláll.
Ráadásul a recept variálható: készítheted áfonyával vagy más aszalt gyümölccsel. Ha csoki darabokra cseréled az aszalt gyümölcsöt, violá, kész a csokis zabpelyhes keksz :).
Készítheted kókusz reszelékkel vagy kókusztejporral is (utóbbi inkább biobolokban kapható csak), és kész a kókuszos zabpelyhes keksz is!
A zabpelyhes keksz alaprecepthez képest a liszt felét lecseréltük teljes kiőrlésű lisztre – így kicsit diétásabb lett. Ha cukormentesen szeretnéd enni, mézet és a cukrot is cseréld le nyírfacukorra, eritritre.
A kekszeket kivághatod kerek vagy más formával is, de a leggyorsabb és legegyszerűbb, ha barátfüle szaggatóval vágod vagy késsel.
Nem elég eccerűek a receptek?
Hasonló Eccerű receptek
Csinálnék valami eccerűt
Olvass bele írásainkba is
Redőny és tetőablakok
Ha árnyékolásról van szó, akkor a redőny az egyik legjobb lehetőség, ezért nem is meglepő, hogy a legtöbben ezt a megoldást választják, ha árnyékolásról van szó. […]
A kendermagolaj megjelenik a konyhákban
A kendermag egyik legérdekesebb tulajdonsága az, hogy a konyhában is felhasználhatjuk. Az egészségtudatos étkezésnek köszönhetően a kender tápanyagforrásként is megjelenik a köztudatban, főleg, a vegetáriánus konyhákban, ahol az egyik legnagyobb problémát a növényi alapú fehérjeforrás [...]
Tetőablak a konyhában
A tetőtéri konyhaablakok nagyon fontos funkciót látnak el, épp ezért kiválasztásukat nem árt alaposan megfontolni. A konyha a családi élet egyik fontos helyszíne, a közös étkezések, főzések, beszélgetések terepe. […]