Zabpelyhes keksz

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

A margarint keverd ki a barnacukorral, keverd hozzá a folyós mézet és végül az egész tojást is.

2. lépés

Keverd össze a kétféle lisztet, a zabpelyhet, add hozzá a csipet sót, fél kávéskanál szódabikarbónát.

3. lépés

Keverd ezt a lisztes keveréket is a kikevert margarinos-mézes anyagokhoz.

Vágd az aszaltgyümölcsöt apró darabokra és keverd ezt is bele. Ezzel kész a tészta.

4. lépés

Nyújtsd el lisztezett deszkán a tésztát, ne legyen vastagabb 0.5cm-nél. Vágd fel késsel, barátfüle szaggatóval vagy más formával. Rakd egy papírral vagy szilikonnal bélelt tepsikre. Össze ne érjenek, egy kicsit meg fog dagadni.

5. lépés

Szép barnára süsd, kb 15 perc egy tepsivel. A gáztűzhely 8-s skáláján a 3-4-esen kell sütni (kb 200 fok, légkeverés nélkül).

Tárold a kész kekszet fémdobozban, hűvös helyen.

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 15 dkg margarin vagy vaj
  • 10 dkg barna cukor
  • 2 evőkanál méz
  • 1 csepp só
  • 0.5 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 darab tojás
  • 150 g finomliszt
  • 150 g teljes kiörlésű liszt
  • 4 evőkanál zabpehely
  • 50 g aszalt vörösáfonya
Zabpelyhes keksz
Zabpelyhes keksz

Ez a zabpelyhes keksz egy gyors, egyszerű recept alapján készül. Ha nem fogyna el helyből, szuperül eláll.

Ráadásul a recept variálható: készítheted áfonyával vagy más aszalt gyümölccsel. Ha csoki darabokra cseréled az aszalt gyümölcsöt, violá, kész a csokis zabpelyhes keksz :).

Készítheted kókusz reszelékkel vagy kókusztejporral is (utóbbi inkább biobolokban kapható csak), és kész a kókuszos zabpelyhes keksz is!

A zabpelyhes keksz alaprecepthez képest a liszt felét lecseréltük teljes kiőrlésű lisztre – így kicsit diétásabb lett. Ha cukormentesen szeretnéd enni,  mézet és a cukrot is cseréld le nyírfacukorra, eritritre. 

A kekszeket kivághatod kerek vagy más formával is, de a leggyorsabb és legegyszerűbb, ha barátfüle szaggatóval vágod vagy késsel.

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Redőny és tetőablakok

2023. január 2.|

Ha árnyékolásról van szó, akkor a redőny az egyik legjobb lehetőség, ezért nem is meglepő, hogy a legtöbben ezt a megoldást választják, ha árnyékolásról van szó. […]

A kendermagolaj megjelenik a konyhákban

2022. december 26.|

A kendermag egyik legérdekesebb tulajdonsága az, hogy a konyhában is felhasználhatjuk. Az egészségtudatos étkezésnek köszönhetően a kender tápanyagforrásként is megjelenik a köztudatban, főleg, a vegetáriánus konyhákban, ahol az egyik legnagyobb problémát a növényi alapú fehérjeforrás [...]

Tetőablak a konyhában

2022. november 21.|

A tetőtéri konyhaablakok nagyon fontos funkciót látnak el, épp ezért kiválasztásukat nem árt alaposan megfontolni. A konyha a családi élet egyik fontos helyszíne, a közös étkezések, főzések, beszélgetések terepe. […]

Go to Top