Pizzás csiga

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

A liszthez mérd ki az élesztőt, só, cukrot, olajat. Keverd össze. Öntsd hozzá egyben a 3.5 dl vizet és gyúrd szép egyenletes tésztává. Ha már összeállt a tészta, vedd ki a tálból és gyúrd tovább a konyhapulton – egyszerűbb, mint a tálban szenvedni :) Dagasztógépesek meg előnyben…

2. lépés

Egy 10-15 percet hagyd állni a tésztát. Addig gyújtsd be a sütőt – kb 180 fok elég lesz (közepes láng), és készítsd elő a tepsit (tegyél bele szilikon alátétet vagy olajozd meg). Vágd le a friss bazsalikom leveleket, vagy készítsd elő a szárított bazsalikomot (esetleg oregánót, toszkán fűszerkeveréket). Vedd elő a paradicsompürét, és vágd vagy tépkedd fel a mozzarellát kis darabokra.

3. lépés

Vágd ketté a tésztát. Az egyik felét nyújtsd ki a pulton – egy nagyobb pohár vagy sörös / boros üveg is megteszi, ha nincs egyebed. Jó vékonyra, csak pár mm vastag legyen a tészta! Kend rá a paradicsompürét és szórd bele a bazsalikomot, mozzarellát. Tekerd fel a tésztát jó szorosra. 

4. lépés

Az ígykeletkezett “kígyóból” jó ujjnyi vastagságú darabokat vágj le. Fektesd őket egész közel egymáshoz a tepsiben.

5. lépés

Süsd őket 180-190 fokon kb 15 percig. Ha ekkor kiveszel egy teszt darabot, látni fogod, hogy már átsült, és még puha. 

(A tészta ekkor még ránézére fehéres lesz, de így a jó. Ha 20 percnél tovább hagyod bent, elkezd kiszáradni a csiga, kemény lesz.)

6. lépés

Amíg sülnek a csigák, nyújtsd ki a tészta másik felét is. Tedd rá a feltéteket.

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 690 g liszt
  • 3.5 dl víz
  • 2 evőkanál olaj
  • 1.5 csomag száraz élesztő
  • 15 g só
  • 1.5 g cukor
  • 1 bögre paradicsompüré
  • ízlés szerint bazsalikom
  • 2 darab mozzarella sajt
Pizzás csiga
Pizzás csiga

A pizzás csiga tulajdonképpen a pizza úti változata :P A margherita verziót készítettem el, ami nem más, mint paradicsomszósz, bazsalikom és mozzarella sajt. A tészta hozzávalókat csak egybe kell önteni, összegyúrni, rácsapkodni a feltéteket és már mehet is a sütőbe. Variáld a feltéteket ízlésed szerint!

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Receptfüzet a vendégeidnek – ajándék, ami vevőt hoz vissza

2025. augusztus 10.|

A gasztronómia világa tele van ízekkel, élményekkel és kreatív megoldásokkal, amelyekkel könnyedén megerősíthetjük márkánkat és elkötelezhetjük vendégeinket. Egyedi receptfüzetek vagy gasztrokiadványok készítése kiváló lehetőség arra, hogy ajándék formájában plusz értéket adjunk vásárlóinknak, vendégeinknek – legyen [...]

Go to Top