Recept kategória: olcsó ételek, Reggeli receptek, Vacsora ötletek, vegetáriánus receptek
Alapanyag kategória: bazsalikom, cukor, élesztő, liszt, melegen, mozzarella, olaj, paradicsompüré, Só, víz
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés
A liszthez mérd ki az élesztőt, só, cukrot, olajat. Keverd össze. Öntsd hozzá egyben a 3.5 dl vizet és gyúrd szép egyenletes tésztává. Ha már összeállt a tészta, vedd ki a tálból és gyúrd tovább a konyhapulton – egyszerűbb, mint a tálban szenvedni :) Dagasztógépesek meg előnyben…
2. lépés
Egy 10-15 percet hagyd állni a tésztát. Addig gyújtsd be a sütőt – kb 180 fok elég lesz (közepes láng), és készítsd elő a tepsit (tegyél bele szilikon alátétet vagy olajozd meg). Vágd le a friss bazsalikom leveleket, vagy készítsd elő a szárított bazsalikomot (esetleg oregánót, toszkán fűszerkeveréket). Vedd elő a paradicsompürét, és vágd vagy tépkedd fel a mozzarellát kis darabokra.
3. lépés
Vágd ketté a tésztát. Az egyik felét nyújtsd ki a pulton – egy nagyobb pohár vagy sörös / boros üveg is megteszi, ha nincs egyebed. Jó vékonyra, csak pár mm vastag legyen a tészta! Kend rá a paradicsompürét és szórd bele a bazsalikomot, mozzarellát. Tekerd fel a tésztát jó szorosra.
4. lépés
Az ígykeletkezett “kígyóból” jó ujjnyi vastagságú darabokat vágj le. Fektesd őket egész közel egymáshoz a tepsiben.
5. lépés
Süsd őket 180-190 fokon kb 15 percig. Ha ekkor kiveszel egy teszt darabot, látni fogod, hogy már átsült, és még puha.
(A tészta ekkor még ránézére fehéres lesz, de így a jó. Ha 20 percnél tovább hagyod bent, elkezd kiszáradni a csiga, kemény lesz.)
6. lépés
Amíg sülnek a csigák, nyújtsd ki a tészta másik felét is. Tedd rá a feltéteket.
Hozzávalók
- 690 g liszt
- 3.5 dl víz
- 2 evőkanál olaj
- 1.5 csomag száraz élesztő
- 15 g só
- 1.5 g cukor
- 1 bögre paradicsompüré
- ízlés szerint bazsalikom
- 2 darab mozzarella sajt
A pizzás csiga tulajdonképpen a pizza úti változata :P A margherita verziót készítettem el, ami nem más, mint paradicsomszósz, bazsalikom és mozzarella sajt. A tészta hozzávalókat csak egybe kell önteni, összegyúrni, rácsapkodni a feltéteket és már mehet is a sütőbe. Variáld a feltéteket ízlésed szerint!
Nem elég eccerűek a receptek?
Hasonló Eccerű receptek
Csinálnék valami eccerűt
Olvass bele írásainkba is
A kerti medence a kerti partik és családi összejövetelek kedvelt színtere
A kerti medencék ma már egyre több kertben és udvarban megtalálhatók, és bizony, ahol vannak, ott a kerti bulik és a családi rendezvények kedvelt színterei is. A kerti sütögetéseket, családi bulikat, baráti összejöveteleket fel tudja [...]
Kiknek való a vendéglátás?
Gyakran felmerül az emberekben a kérdés: Bárkiből lehet vendéglátós? Erre a kérdésre hamar rá lehetne vágni válaszként az „igen”-t, de az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy ez az a terület amit az emberek csak akkor [...]
Ezért elengedhetetlen a vendéglátósok számára a pihenés
A vendéglátásban dolgozók élete rendkívül pörgős. Egy hosszabb műszakhoz szükségük van energiára, hiszen sem a pincéreknek, sem a szakácsoknak, sem a konyhai kisegítőknek nincs lehetőségük nap közben pihenni. […]