Pizzás csiga

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

A liszthez mérd ki az élesztőt, só, cukrot, olajat. Keverd össze. Öntsd hozzá egyben a 3.5 dl vizet és gyúrd szép egyenletes tésztává. Ha már összeállt a tészta, vedd ki a tálból és gyúrd tovább a konyhapulton – egyszerűbb, mint a tálban szenvedni :) Dagasztógépesek meg előnyben…

2. lépés

Egy 10-15 percet hagyd állni a tésztát. Addig gyújtsd be a sütőt – kb 180 fok elég lesz (közepes láng), és készítsd elő a tepsit (tegyél bele szilikon alátétet vagy olajozd meg). Vágd le a friss bazsalikom leveleket, vagy készítsd elő a szárított bazsalikomot (esetleg oregánót, toszkán fűszerkeveréket). Vedd elő a paradicsompürét, és vágd vagy tépkedd fel a mozzarellát kis darabokra.

3. lépés

Vágd ketté a tésztát. Az egyik felét nyújtsd ki a pulton – egy nagyobb pohár vagy sörös / boros üveg is megteszi, ha nincs egyebed. Jó vékonyra, csak pár mm vastag legyen a tészta! Kend rá a paradicsompürét és szórd bele a bazsalikomot, mozzarellát. Tekerd fel a tésztát jó szorosra. 

4. lépés

Az ígykeletkezett “kígyóból” jó ujjnyi vastagságú darabokat vágj le. Fektesd őket egész közel egymáshoz a tepsiben.

5. lépés

Süsd őket 180-190 fokon kb 15 percig. Ha ekkor kiveszel egy teszt darabot, látni fogod, hogy már átsült, és még puha. 

(A tészta ekkor még ránézére fehéres lesz, de így a jó. Ha 20 percnél tovább hagyod bent, elkezd kiszáradni a csiga, kemény lesz.)

6. lépés

Amíg sülnek a csigák, nyújtsd ki a tészta másik felét is. Tedd rá a feltéteket.

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 690 g liszt
  • 3.5 dl víz
  • 2 evőkanál olaj
  • 1.5 csomag száraz élesztő
  • 15 g só
  • 1.5 g cukor
  • 1 bögre paradicsompüré
  • ízlés szerint bazsalikom
  • 2 darab mozzarella sajt
Pizzás csiga
Pizzás csiga

A pizzás csiga tulajdonképpen a pizza úti változata :P A margherita verziót készítettem el, ami nem más, mint paradicsomszósz, bazsalikom és mozzarella sajt. A tészta hozzávalókat csak egybe kell önteni, összegyúrni, rácsapkodni a feltéteket és már mehet is a sütőbe. Variáld a feltéteket ízlésed szerint!

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Tetőablak a konyhában

2022. november 21.|

A tetőtéri konyhaablakok nagyon fontos funkciót látnak el, épp ezért kiválasztásukat nem árt alaposan megfontolni. A konyha a családi élet egyik fontos helyszíne, a közös étkezések, főzések, beszélgetések terepe. […]

Go to Top