Karácsonyi mézeskalács szirup

Kezdőlap » Receptek, Kőeccerű, hát ezt főzd :-) » Karácsonyi mézeskalács szirup

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

A cukrot karamellizáld: tedd fel mérsékelt lángra egy min fél literes lábasban a cukrot. Kevergesd amíg folyni kezd és a színe barnás lesz.

2. lépés

Tedd bele a reszelt citrom- és narancshéjat, a fűszereket és az apró darabokra vágott gyömbért (én meg szoktam hámozni és úgy darabolom fel, a kb 3-4cm-s darab gyömbért), főzd egy pár másodpercig!

Vigyázz, amikor a karamellbe szórod a hozzávalókat, akkor kissé habosodik! Keverd folyamatosan, pár másodperc után már megnyugszik a habzása.

3. lépés

Öntsd fel az előre kimért vízzel – lehet hideg víz is, de ha meleg vízzel engeded fel, akkor talán nem lesz olyan heves a reakció: a karamell megkeményedik és a további melegítés során fog ismét folyni, vegyülni a vízzel. Amikor már feloldódott a vízben a fűszeres karamell, akkor még főzd tovább kis hőmérsékleten, 3-8 percig. A főzéstől kissé szirupos – kevésbé folyós – lesz az állaga, de vidáman önthető kisszájú üvegből is.

4. lépés

Töltsd mutatós kis üvegekbe, nem nagy mennyiség, de kb 24 kávé ízesítésére elegendő lesz.

Hozzávalók

24 adaghoz

  • 1 darab citrom reszelt héja
  • 1 darab narancs reszelt héja
  • 250 g cukor
  • 250 ml víz
  • 6 darab tört fahéj
  • 6 darab szegfűbors
  • 12 darab szegfűszeg
  • 1 darab gyömbér
Karácsonyi mézeskalács szirup
Karácsonyi mézeskalács szirup

Karácsonyi mézeskalács szirup – alapja a karamell, amely mindig is a karácsony illatai közé tartozott. Ehhez adjuk a mézeskalács ízesítőit, illatait = karácsonyi szirup :-)

Legyen nálad is karácsony minden kávézásnál, teánál és szörpnél! dobd össze Te is!

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Receptfüzet a vendégeidnek – ajándék, ami vevőt hoz vissza

2025. augusztus 10.|

A gasztronómia világa tele van ízekkel, élményekkel és kreatív megoldásokkal, amelyekkel könnyedén megerősíthetjük márkánkat és elkötelezhetjük vendégeinket. Egyedi receptfüzetek vagy gasztrokiadványok készítése kiváló lehetőség arra, hogy ajándék formájában plusz értéket adjunk vásárlóinknak, vendégeinknek – legyen [...]

Go to Top