Birsalma kompót
A birsalma kompót - birskörte kompót - igazi téli finomság. A birsalma íze semmihez nem hasonlítható, kompótnak elkészítve szívet-lelket melengető a téli időszakban :-)
A birsalma kompót - birskörte kompót - igazi téli finomság. A birsalma íze semmihez nem hasonlítható, kompótnak elkészítve szívet-lelket melengető a téli időszakban :-)
A sült tea készítése házilag igen egyszerű: lényegében fűszerekkel sütött gyümölcs, amit forrón üvegekbe kanalazva és lassan lehűtve tartósíthatsz. Amikor pedig innál egy csésze teát, egy-két teáskanálnyi sült tea gyümölcsöt tegyél egy csészébe és öntsd nyakon forrásban lévő vízzel.
A gyömbér tea elkészítése friss gyömbérből csak egy hajszállal nehezebb, mint filteres teát főzni. A készülő tea gyömbér-illata belengi a lakást, így jótékony egészségügyi hatásai mellett aromaterápiára is szuper! Karácsony környékén fahéj és szegfűszeg hozzáadásával is készülhet.
Karácsonyi mézeskalács szirup - alapja a karamell, amely mindig is a karácsony illatai közé tartozott. Ehhez adjuk a mézeskalács ízesítőit, illatait = karácsonyi szirup :-)Legyen nálad is karácsony minden kávézásnál, teánál és szörpnél! dobd össze Te is!
Körtebefőttként olyan fajta is eltehető befőttes üvegben, amelyik egyébként pincében sem áll el télre hosszabb időre. Fontos, hogy a körtének már finom legyen az íze, de a húsa még legyen kemény/roppanós!
Az almakompót az alma egyik nagyon könnyű elkészítési módja. Kellemesen puha lesz, könnyen fogyasztható. Ha savanykásabb almát vettél, ami nem ízlik annyira, így kis édesítőszerrel vagy cukkoral kellemesebbé teheted.