Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Fahéjas gyömbér tea

Fahéjas gyömbér tea

A gyömbér tea illata belengi a lakást, így jótékony egészségügyi hatásai mellett aromaterápiára is szuper! Karácsony környékén fahéj és szegfűszeg hozzáadásával is készülhet. A gyömbér hatásai miatt megfázás, nátha, torokfájás gyógyításában kellemes segítőtárs, gyorsan elkészíthető!

Gyömbéred legyen otthon, ez a legfontosabb! Az első alkalmat szánd arra, hogy kiderüljön milyen töményen-hígan szereted a levét. Higítani főzés után is tudod, de ha beteg vagy és gyógyulni szeretnél, akkor jobb, ha forralva készíted a teljes teát. Ha ezt a töménységet első alkalommal kideríted, később már főzheted a saját ízlésed szerint. Mézet írtam az édesítésére, de használhatsz más édesítőszert is.

A hozzávalóknál az általánosan elfogadott mennyiségeket találod, én többnyire kevesebb gyömbérrel főzöm.

4 adag
Hozzávalók: 
1.2
l
víz
30
g
gyömbér
1
darab
tört fahéj
2
darab
szegfűszeg
ízlés szerint
citromlé
ízlés szerint
méz
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

Vágd fel a folyóvízzel leöblített gyömbért apró darabokra! Ha ehelyett lereszelnéd inkább, akkor majd kevesebb ideig kell főznöd.

2. lépés

Kimért mennyiségű, hideg vízbe tedd fel főni a gyömbért, tegyél bele fahéj darabot és szegfűszeget. Forrald fel és főzd tovább nagy lángon, 20 percig.

3. lépés

Szűrd le egy kancsóba a gyömbérteát, édesítsd. Úgy is jó, ha mindenki a poharába töltve ízesíti kedve szerint: citrommal, mézzel és/vagy édesítőszerrel.

Tippek: 
Reszelve is főzheted a gyömbért, ekkor azonban hámozd is meg! Ha darabolod, akkor elég egy folyóvizes öblítés.

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)