Gyors fahéjas keksz

Alapanyag kategória: aroma, liszt, margarin, tojás

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

Keverd habosra a margarint a barna cukorral.

2. lépés

Keverd hozzá a tojást és az aromát. Homogén állagot kell kapnod.

3. lépés

Mérd ki a lisztet, keverd bele a sütőport és egy csipet sót is, majd keverd a habos krémhez.

4. lépés

Keverd össze a fahéjat a porcukorral. Ebbe forgasd bele a teáskanállal szaggatott, majd gömbbé formázott anyagot.

A fahéjas golyókat tedd a sütőpapírral vagy szilikon lappal borított tepsibe úgy, hogy amikor villával vagy a tenyereddel lelapítva a golyókat, ne érjenek össze. Elképzelhető, hogy nem férnek bele egy tepsibe, így a sütés majd tovább tart. Nekem kb 45 golyó lett, két tepsiben sültek ki.

5. lépés

A sütést közepes erősségnél végezd – a 8-s gáz skálán a 4-esen sütöttem -, kb 15 perc

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 125 g margarin
  • 110 g barna cukor
  • 1 darab tojás
  • 1 teáskanál csokis-meggy aroma (elhagyható)
  • 250 g finomliszt
  • 0.8 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál őrölt fahéj
Gyors fahéjas keksz
Gyors fahéjas keksz

15 perc összeállítás és 15 perc sütés. Laktózmentes és elrakható kekszet szerettem volna. A fellelhető keksz receptekből gyúrtam a jelenlegi ízletes és mutatós kekszet. Elhagyható belőle a csokis-meggy aroma, helyette vaníliás cukrot vagy vaníliát tudok elképzelni. Forgathatod kakaóba, darát dióba vagy mákba, …nekem a fahéj jött be.

Karácsonyra már akár novemberben megsütheted, kiválóan eláll!

Annyira nem áll el mint szeretném, mivel nagyon gyorsan fogy :-) Elronthatatlan és az eredmény meggyőző :-)

 

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Go to Top