Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Túrós batyu

Túrós batyu

Túrós batyu = Egy kis túró, egy csomag levelestészta, fél óra és kész. Krémes, finom és édes. A cukrot helyettesítheted édesítővel is, de cukorral az igazi.

Mindösszesen 15 perc alatt kész, utána már csak a sütés!

A mazsolát elhagyhatod, ha valaki nem szereti az asztalnál, a lényeg, hogy gyorsan és eccerűen készül. A citromhéjnál feltétlenül figyelj arra, hogy kezeletlen héjú citromot vegyél hozzá! A vegyszerrel kezelt citrom héja nem tisztítható- mosható meg! Ez nem feltétlenül bió citrom, de a csomagoláson azt fogod olvasni, hogy a héj emberi fogyasztásra alkalmas.

Hajrá!

4 adag
Hozzávalók: 
30
dkg
túró
1
csomag
levelestészta
1
evőkanál
tejföl
ízlés szerint
mazsola
1
csepp
3
evőkanál
vaníliás puding
1
evőkanál
reszelt citromhéj
10
dkg
kristálycukor
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

A leveles tésztát terítsd ki a papírján és amíg felveszi a konyha hőmérsékletét - tehát kicsit pihentetjük -, addig:

- a túrót törd össze villával, keverd bele a pudingport, mazsolát, citromhéjat és add hozzá a cukrot! Ha nem lenne elég krémes, ha nem áll össze, akkor tegyél bele tejfölt is.

2. lépés

A tésztát vágd fel 6 vagy 8 kockára, attól függően mekkora a tésztád, illetve mekkora batyukat szeretnél.

  • a kockák közepére halmozd a kikevert túrót,
  • csippentsd össze a kocka sarkait, kicsit igazgasd el a széleket is, hogy a túró nehogy kifolyjon sütés közben.
  • mehet a papírral vagy szilikonlappal bélelt tepsire.

-

3. lépés

Mérsékelt lángon süsd meg! Szép barnára pirulva guszták igazán a batyuk: kb 30 - 35 perc. Gázsütőben sütöttem a 8-ból a 3-as fokozaton.

Hasonló Eccerű receptek: 

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)