Mini hot dog vagy sörkori

Kezdőlap » Receptek, Kőeccerű, hát ezt főzd :-) » Mini hot dog vagy sörkori

Alapanyag kategória: leveles tészta, virsli

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

Tekerd ki a leveles tésztát és előbb vágd négybe (felezd az oldalait), majd a négy téglalap mindegyikét a hoszabbik átló mentén vágd ketté. Az eredmény 8 háromszög. A virsliket is vágd ketté. Minden háromszög alapjára fektess fél virslit, és tekerg rá a tésztát. Tedd a hot dogokat sütőpapírral vélelt tepsibe és ha nem vagy nagyon türelmetlen, kend meg a tetejüket olvasztott vajjal, esetleg tojással. Told 180 fokos sütőbe és 10-12 perc alatt süsd meg. Ha helyenként pirulni látod, tuti kész!  Tálalás? Magában… mártásokkal/ketchuppal/mustárral/majonézzel… saláta vagy sör mellé… Vagy, ahogy szeretnéd. :)

Hozzávalók

2 adaghoz

  • 4 darab virsli
  • 1 csomag leveles tészta (kb. 250g)
Mini hot dog vagy sörkori
Mini hot dog vagy sörkori

Mini hot dog mini költségvetésből és gyorsan!

Villámgyorsan szükségünk volt a brokkolisalátánk mellé valamire, kenyér híján. Volt itthon virslink és egy csomag light leveles tésztánk. Ezzel majdnem le is írtam a receptet… :) Az is biztos, hogy jó lesz ez a recept máskor is, mondjuk szilveszterre, vendégvárónak, vagy csillagos nyári estékre nasinak.

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

A helyes táplálkozás alapjai

2021. április 21.|

Az egészséges táplálkozás és a fogyás kéz a kézben szokott járni. Amikor a gasztronómia izgalmas és ízletes vizein evezünk, akkor rengeteg receptet találunk. De vajon mi kell ahhoz, hogy az egészségünk sose károsodjon?

A mezőgazdaságban dolgozóknak is keresniük kell a jó recepteket

2021. március 24.|

A városi gyerekek gyakran nézik hatalmas szemekkel a vonuló traktorokat, és utána szívesen játszanak a lakásban. Arra azonban kevesen gondolnak, hogy mit is takar a mezőgazdaságban dolgozni. Az egyre gyorsuló világ azt jelenti, hogy több élelmiszerre van szükség, így újabb és újabb földeket szántanak fel.

Go to Top