Brokkoli saláta

Alapanyag kategória: brokkoli, lilahagyma, majonéz, tejföl

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

 Forralj vizet, mosd meg a brokkolit, és vágd falatnyi darabokra. A szár belső, nem fás részét is felhasználhatod.

2. lépés

 Vágd apróra a fél lilahagymát, és tedd egy tálba. Öntsd rá a tejfölt, sózd, borsozd, add hozzá a majonézt is és keverd össze.

3. lépés

 Lobogó, enyhén sós vízben főzd 3 percig a brokkolit, majd szűrd le, és öblítsd le hideg vízzel. Keverd el a tejfölös-hagymás öntettel, és kész is a saláta. Kínáld teljes kiőrlésű kenyérrel, pirítóssal, vagy sültek mellé köretként. 

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 500 g brokkoli
  • 150 g tejföl
  • 0.5 g lilahagyma
  • 1 evőkanál majonéz
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt bors
Brokkoli saláta
Brokkoli saláta

 Már az ókori rómaiak is ették, úgyhogy a fintorgók fontolják meg, kipróbálják-e a lilahagymával salátává alakuló szuperzöldséget. Különben is, ez egy virág(zat), bimbók tömkelege. Salátaként izgalmas körete lehet sült húsoknak, de önálló fogásként is finom. 

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Kiknek való a vendéglátás?

2024. december 29.|

Gyakran felmerül az emberekben a kérdés: Bárkiből lehet vendéglátós? Erre a kérdésre hamar rá lehetne vágni válaszként az „igen”-t, de az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy ez az a terület amit az emberek csak akkor [...]

Go to Top