Recept kategória: gluténmentes receptek, köret, saláta, Vacsora ötletek, vegetáriánus receptek
Alapanyag kategória: brokkoli, lilahagyma, majonéz, tejföl
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés
Forralj vizet, mosd meg a brokkolit, és vágd falatnyi darabokra. A szár belső, nem fás részét is felhasználhatod.
2. lépés
Vágd apróra a fél lilahagymát, és tedd egy tálba. Öntsd rá a tejfölt, sózd, borsozd, add hozzá a majonézt is és keverd össze.
3. lépés
Lobogó, enyhén sós vízben főzd 3 percig a brokkolit, majd szűrd le, és öblítsd le hideg vízzel. Keverd el a tejfölös-hagymás öntettel, és kész is a saláta. Kínáld teljes kiőrlésű kenyérrel, pirítóssal, vagy sültek mellé köretként.
Hozzávalók
- 500 g brokkoli
- 150 g tejföl
- 0.5 g lilahagyma
- 1 evőkanál majonéz
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors

Már az ókori rómaiak is ették, úgyhogy a fintorgók fontolják meg, kipróbálják-e a lilahagymával salátává alakuló szuperzöldséget. Különben is, ez egy virág(zat), bimbók tömkelege. Salátaként izgalmas körete lehet sült húsoknak, de önálló fogásként is finom.
Nem elég eccerűek a receptek?
Hasonló Eccerű receptek
Csinálnék valami eccerűt
Olvass bele írásainkba is
A kerti medence a kerti partik és családi összejövetelek kedvelt színtere
A kerti medencék ma már egyre több kertben és udvarban megtalálhatók, és bizony, ahol vannak, ott a kerti bulik és a családi rendezvények kedvelt színterei is. A kerti sütögetéseket, családi bulikat, baráti összejöveteleket fel tudja [...]
Kiknek való a vendéglátás?
Gyakran felmerül az emberekben a kérdés: Bárkiből lehet vendéglátós? Erre a kérdésre hamar rá lehetne vágni válaszként az „igen”-t, de az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy ez az a terület amit az emberek csak akkor [...]
Ezért elengedhetetlen a vendéglátósok számára a pihenés
A vendéglátásban dolgozók élete rendkívül pörgős. Egy hosszabb műszakhoz szükségük van energiára, hiszen sem a pincéreknek, sem a szakácsoknak, sem a konyhai kisegítőknek nincs lehetőségük nap közben pihenni. […]