Brokkoli saláta

Alapanyag kategória: brokkoli, lilahagyma, majonéz, tejföl

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

 Forralj vizet, mosd meg a brokkolit, és vágd falatnyi darabokra. A szár belső, nem fás részét is felhasználhatod.

2. lépés

 Vágd apróra a fél lilahagymát, és tedd egy tálba. Öntsd rá a tejfölt, sózd, borsozd, add hozzá a majonézt is és keverd össze.

3. lépés

 Lobogó, enyhén sós vízben főzd 3 percig a brokkolit, majd szűrd le, és öblítsd le hideg vízzel. Keverd el a tejfölös-hagymás öntettel, és kész is a saláta. Kínáld teljes kiőrlésű kenyérrel, pirítóssal, vagy sültek mellé köretként. 

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 500 g brokkoli
  • 150 g tejföl
  • 0.5 g lilahagyma
  • 1 evőkanál majonéz
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt bors
Brokkoli saláta
Brokkoli saláta

 Már az ókori rómaiak is ették, úgyhogy a fintorgók fontolják meg, kipróbálják-e a lilahagymával salátává alakuló szuperzöldséget. Különben is, ez egy virág(zat), bimbók tömkelege. Salátaként izgalmas körete lehet sült húsoknak, de önálló fogásként is finom. 

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Receptfüzet a vendégeidnek – ajándék, ami vevőt hoz vissza

2025. augusztus 10.|

A gasztronómia világa tele van ízekkel, élményekkel és kreatív megoldásokkal, amelyekkel könnyedén megerősíthetjük márkánkat és elkötelezhetjük vendégeinket. Egyedi receptfüzetek vagy gasztrokiadványok készítése kiváló lehetőség arra, hogy ajándék formájában plusz értéket adjunk vásárlóinknak, vendégeinknek – legyen [...]

Go to Top