Recept kategória: olcsó ételek, saláta, salátaöntet, vegán, vegetáriánus receptek
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés
A lilahagymákat vágd félbe, majd vágd fel vékony szeletekre, félkarikákra. Sózd meg és hagyd ebben állni, amíg a paradicsomot szeleteled!
2. lépés
A paradicsomokat szeleteld fel karikákra!
3. lépés
A paradicsomot és a sós hagymát keverd- vagy rétegezd össze egy olyan tálba, amelyet le tudsz zárni, tudod tárolni benne.
4. lépés
Keverd össze az öntet hozzávalóit: az ecetet és cukrot, majd az olajat is. Öntsd a hagymás paradicsomra és óvatosan keverd meg, ne törjön össze, de a paradicsom levével is jól keveredjen az öntet.
Jó ha van ideje összeérni a hűtőben, de azonnal fogyasztható, kóstold csak meg! Arra az egyre vigyázz, hogy maradjon a kaja mellé is :-)
Hozzávalók
- 8 darab paradicsom
- 2 darab lilahagyma
- 4 evőkanál balzsamecet
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál étkezési só

A paradicsomsaláta a paradicsom, hagyma és ecet egyszerű hármasától lesz jó. Nekem étteremben ízlett meg. Annál finomabb csak a kertünkben termett paradicsomból, saját konyhánkban elkészített saláta lett. Ezt próbálom visszaadni a receptemmel neked is.
A mennyiségeket ne vedd komolyan, a paradicsom és a lilahagyma aránya lehet más is. Először készítsd el az általam megadott mennyiségek szerint – a paradicsomok és a lilahagymák is méretesek legyenek -, utána tudni fogod több legyen-e benne a lilahagyma aránya vagy kevesebb. A vörös balzsamecet kedvencem, helyette tökéletesen megfelel a fehér balzsamecet is vagy szőlő ecet, de akár az alma ecet is jó rá. Ha csak szokásos eceted van otthon, készítsd azzal! Zöldfűszerek közül a petrezselyemzöldje illik leginkább, finom snidlinggel is.
Sokféle ételhez adhatod, de akár reggeli vagy vacsora mellé is remek. Egy fenséges saláta, különlegessé teszi még az egyszerű pörköltet is :-)
Nem elég eccerűek a receptek?
Hasonló Eccerű receptek
Csinálnék valami eccerűt
Olvass bele írásainkba is
Receptfüzet a vendégeidnek – ajándék, ami vevőt hoz vissza
A gasztronómia világa tele van ízekkel, élményekkel és kreatív megoldásokkal, amelyekkel könnyedén megerősíthetjük márkánkat és elkötelezhetjük vendégeinket. Egyedi receptfüzetek vagy gasztrokiadványok készítése kiváló lehetőség arra, hogy ajándék formájában plusz értéket adjunk vásárlóinknak, vendégeinknek – legyen [...]
Így és ezért használjuk az esszenciális olajokat a gasztronómiában
Főzni és sütni nem minden ember szeret, ettől függetlenül a főzés sokkal több lehet, mint az ételek elkészítése. A gasztronómia a kultúránk, személyiségünk és az ízlésünk kifejezésére is szolgálhat. […]
A kerti medence a kerti partik és családi összejövetelek kedvelt színtere
A kerti medencék ma már egyre több kertben és udvarban megtalálhatók, és bizony, ahol vannak, ott a kerti bulik és a családi rendezvények kedvelt színterei is. A kerti sütögetéseket, családi bulikat, baráti összejöveteleket fel tudja [...]