Csirkemelles saslik sütőben

Kezdőlap » Receptek, Kőeccerű, hát ezt főzd :-) » Csirkemelles saslik sütőben

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

A filézett csirkemellett vágd fel lapos szeletekre, majd a szeleteket akkora darabokra, amekkorában a nyársra szeretnéd felszúrni.

A csirkemájat szintén darabokra vágd és mehet a csirkemell közé! Ha elhagyod a májat, akkor használj több csirkemellett, de helyettesítheted sajttal is pl a csirkemájat.

2. lépés

Az olíva olajból a sóval és borssal – kedvencemet a 4 színű borsot őröltem bele -, valamint az apróra vágott bazsalikom levéllel, pácot készítünk.

A bepácolt csirke darabokat lehetőleg lezárjuk és pár órára hűtőben tárolva hagyjuk érlelődni. …ha nincs a pácolásra időd, akkor sincs semmi baj, a zöldségeket még úgy is elő kell készíteni. Annyi idő is elég lesz.

3. lépés

A gombát szeletekre vágd, vagy használj gomba konzervet!

A zöldpaprikát – akár többet is használhatsz és különböző színűeket -, vágd felszúrható darabokra, a cukkinit hullámos gyaluval gyaluld le, de úgy is finom, ha késsel szeled le, kb 5 cm-s vastagságú karikákra. A lilahagymát a legjobb ha cikkelyekre vágod és a feltűzhető darabokat használod a sasliknál. A képen látható sasliknál én éppen elhagytam a hagymát belőle. Variálhatod Te is a zöldségeket, ettől mindig más és más lehet.

A zöldségeket keverd a csirkéhez, az apróbb lehulló zöldség darabokat se dobd ki! Keverd azt is a pácolt csirkéhez.

4. lépés

Szépen, váltakozva tüdeld a pácból a húst, a májat és a zöldségeket a saslik pálcákra (hurkapálcából is faraghatsz késsel, a saslik pálcákat is abból készítik, csak hegye legyen!)

5. lépés

Egy tepsit vagy sütőtálat bélelj ki alufóliával és ömleszd rá a tűzdelésből megmaradt zöldséget (ha maradt). Fektesd rá a saslikokat.

Fedd le, pl egy alufóiából készült fedővel! Folyadék nem kell alá, hiszen a zöldségek eresztenek majd annyi levet, amiben jól megpárolódnak.

6. lépés

Süsd nagy fokozaton kb 30 percig, majd vedd le róla a fedést és pirítsd meg, kb 10 perc.

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 50 dkg csirkemell
  • 25 dkg csirkemáj
  • 5 evőkanál oliva olaj
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 1 teáskanál só
  • 2 evőkanál bazsalikom
  • 30 dkg cukkini
  • 25 dkg gomba
  • 1 darab lilahagyma
  • 1 darab zöldpaprika
Csirkemelles saslik sütőben
Csirkemelles saslik sütőben

Csirkemelles saslik sütőben készült. Időszakonként a szabadtéri saslik sütés még csak-csak megoldható a szabadban! Ezt, a nyársra tűzdelt csirkemelles saslik ételt is elkészítheted a szabadban egy grill készüléken is. A konyhában a sütő mindig sütésre kész, legyen éppen tavasz, ősz vagy tél. Nyáron sem kell sokat melegíteni vele, gyorsan megsül és gyorsan el is fogy :-)

Lehetőleg frissen sütve tálald, adj hozzá zöld salátát. Ha a zöldséget túlméretezted és nem fértek fel a nyársakra, akkor azt is rakd a fólia alá. Ha igazán izlik, akkor annyi zöldséggel is készítheted, hogy köret sem kell hozzá. Fínom friss új burgonya nagyon megy hozzá egyébként.

A pác érvényesüléséhez szükség van némi időre! Egyszer feltétlenül készítsd el úgy, hogy már előző nap bepácolod a csirkemellet.

A zöldségeket elég a sütés előtt beleforgatni.

Az elkészülési időbe nem számoltam bele a pácban történt állási időt :-) viszont a sütési idő benne van.

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

A helyes táplálkozás alapjai

2021. április 21.|

Az egészséges táplálkozás és a fogyás kéz a kézben szokott járni. Amikor a gasztronómia izgalmas és ízletes vizein evezünk, akkor rengeteg receptet találunk. De vajon mi kell ahhoz, hogy az egészségünk sose károsodjon?

A mezőgazdaságban dolgozóknak is keresniük kell a jó recepteket

2021. március 24.|

A városi gyerekek gyakran nézik hatalmas szemekkel a vonuló traktorokat, és utána szívesen játszanak a lakásban. Arra azonban kevesen gondolnak, hogy mit is takar a mezőgazdaságban dolgozni. Az egyre gyorsuló világ azt jelenti, hogy több élelmiszerre van szükség, így újabb és újabb földeket szántanak fel.

Go to Top