Nem lett megadva alapanyag, nézd meg lejjebb a hozzávalókat

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

Vágd fel karikákra a paprikát és szeletekre a paradicsomot, a hagymát szálakra. A szalonnát apró kockákra vágd!

2. lépés

Tedd fel és pirítsd meg a szalonnát vagy melegíts egy kis zsiradékot.

Erre tedd a kolbász karikákat és a hagymát, pirítsd meg ezt is. Mielőtt rátennéd a paradicsomot, szórd meg a füszerpaprikával(az íze és a színe miatt)

3. lépés

A zöldpaprika kerül bele a végén, az sem baj, ha nem fér bele egyszerre mind, folyamatos keverés mellett keverd bele, ahogy a lé nyeli el a karikákat.

Ne feledd megsózni! Fedd le egy fedővel és mérsékelt tűzön főzd készre. Kenyérrel tálald.

…ha teszel rá még felvert tojást is, úgy fejezed be a főzését, akkor a tojásos lecsónkat kapod :-)

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 1 kg zöldpaprika
  • 50 dkg paradicsom
  • 2 darab vöröshagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 darab kolbász
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
Lecsó
Lecsó

Klasszikus lecsó recept, semmi kurfli nincs benne, csak paprika, paradicsom, hagyma, kolbász,  – ettől olyan finom, amilyen :-) nem tudod elrontani Te sem :-)

Füstölt szalonnára szoktam összeállítani, ezt kihelyettesítheted bármely zsiradékkal, a lényeg a zöldségeken van. Lángolt kolbásszal készül nálunk, vega változatából ez kimarad. A paradicsom fogja adni a leveses részét, úgy állítsd össze a paprika-paradicsom arányát, amennyire levesesnek szereted. Egy nyár alatt kiderül Te és a családod hogyan kedveli leginkább.

Kenyérrel tálald, pl a zabpelyhes kenyér lágyságával, a rozsos kenyerünk jellegzetes ízével – pontosan passzol a lecsónkhoz.

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

A helyes táplálkozás alapjai

2021. április 21.|

Az egészséges táplálkozás és a fogyás kéz a kézben szokott járni. Amikor a gasztronómia izgalmas és ízletes vizein evezünk, akkor rengeteg receptet találunk. De vajon mi kell ahhoz, hogy az egészségünk sose károsodjon?

A mezőgazdaságban dolgozóknak is keresniük kell a jó recepteket

2021. március 24.|

A városi gyerekek gyakran nézik hatalmas szemekkel a vonuló traktorokat, és utána szívesen játszanak a lakásban. Arra azonban kevesen gondolnak, hogy mit is takar a mezőgazdaságban dolgozni. Az egyre gyorsuló világ azt jelenti, hogy több élelmiszerre van szükség, így újabb és újabb földeket szántanak fel.

Go to Top