Házi pizza

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

Kimérem a lisztet és beledobom a kb. csipet sót.

2. lépés

A langyos vízben elkeverem az élesztőt és hozzáadom az olívaolajat, majd hozzáöntöm a liszthez.

3. lépés

Az egészből ruganyos tésztát gyúrok, amit meleg helyen 1 óráig kelesztek.

4. lépés

Pizza sütőformába belenyomkodom a megkelt tésztát és ráteszem feltétként a sűrített paradicsomot, majd oregánót. (Használhatsz friss vagy szárított bazsalikomot is, esetleg szárított toszkán fűszerkeveréket.) Papírtörlő segítségével kifacsarom a mozzarella levét és darabokra tépkedem, ez is megy a pizzára. (Az én pizzámra dobtam egy kis aszalt paradicsomot is, mert nagyon szeretem!)

5. lépés

A legmagasabb hőmérsékletre feltekerve előmelegítem a sütőt és 10 perc alatt készre sütöm. Ha van, rukkolával tálalom.

Hozzávalók

1 adaghoz

  • 20 dkg liszt (legjobb a BL 80 vagy kombinálva teljes kiőrlésű tönköly liszttel)
  • 3.5 g száraz élesztő (fél zacskó)
  • 1.2 dl langyos víz
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint só
  • 3 evőkanál sűrített paradicsom
  • ízlés szerint mozzarella sajt
  • ízlés szerint rukkola
  • ízlés szerint oregánó
Házi pizza
Házi pizza

Házi pizza! Gondolnád, hogy majdnem annyi idő alatt elkészül a saját, házi pizzád, mint amennyi idő alatt kihozza a futár? A tésztáját ráadásul olyan lisztből készíted, amilyenből Te szeretnéd, olyan lesz a vastagsága, amilyet Te szeretnél. Feltétnek pedig kizárólag az van benne és rajta, amit hozzáadsz. Ja, és ez sokkal finomabb!

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Kiknek való a vendéglátás?

2024. december 29.|

Gyakran felmerül az emberekben a kérdés: Bárkiből lehet vendéglátós? Erre a kérdésre hamar rá lehetne vágni válaszként az „igen”-t, de az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy ez az a terület amit az emberek csak akkor [...]

Go to Top