Villámgyors snidlinges tojáskrém

Kezdőlap » Receptek, Kőeccerű, hát ezt főzd :-) » Villámgyors snidlinges tojáskrém

Alapanyag kategória: Bors, olívaolaj, snidling, , tojás

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

A tojások – miután folyó víz alatt megmostad – tedd egy lábasba! Öntsd fel vízzel, lepje el jól a tojásokat! Itt azzal kell számolnod, hogy a főzés alatt a víz elpárolog, azaz fogy. Legyen annyi a víz, hogy ellepje annyira a tojásokat, hogy ezzel a csökkenéssel is számolj. szvsz kb. egy cm víz a tojások felett.

Tedd fel a tűzre a tojásokat főzni.

2. lépés

Amíg fő a tojás, addig vágd fel a friss snidlinget apróra, készítsd kéz alá a fűszereket az aprító táljába! A borssal kell egyedül óvatosnak lenni: használhatsz fehérborsot is, de többféle borsot is beleőrölhetsz. A megadott mennyiséget a borsból, csak akkor növeld, ha már megkóstoltad az addigi fűszerezéssel a tojáskrémet és úgy gondolod még szeretnél több markáns ízt. Én a kávéskanalat is csak csapottan töltöm meg vele, illetve a borsörlőböl alig láthatóan örlök hozzá.

3. lépés

A tojás főzése: a víz felforrásától számíts 10 percet, akkor vedd le a tűzről! Azonnal öntsd le róla a forró vizet! Engedj rá hideg vizet és cseréld is, amíg a víz a tojásoktól felmelegszik. (a forró víz leöntésénél légy óvatos, vigyázz a kezdre, mert a hirtelen feláramló forró gőz könnyen okoz fájó sérülést! A mosógató medencébe úgy szoktam a forró vízet egyébként is leönteni – vagy pl tészta kifőzésnél a tésztát szűrni, hogy közben enyhe sugárban folyik a csapból a hidegvíz is. Ez kissé felgyorsítja a forróvíz lehülését, csökkentve ezáltal a balesetveszélyt.)

Az ilyen módon lehűtött tojásokat szabadítsd meg a héjuktól: kicsit kopogtasd meg és szedd le a tojáshéjat! Az azonnali hidegvizes hűtésnek köszönhetően könnyedén és nagyobb darabokban lejön róla a héj.

4. lépés

A főtt tojásokat is tedd az aprító edényébe. Korábban már beletettél minden fűszert, ne feledkezz meg a zsiradékről sem, mert e nélkül kevésbé áll össze a tojáskrémed, de ha pont ezt szeretnéd, akkor a zsiradék el is maradhat.

Ha jobban kenhetőre szeretnéd, mint amit látsz a recept fotóján, akkor még tehetsz hozzá zsiradékot. Keményebb állaggal akár tortadíszítőbe-, tortazsákba is teheted, így szép kis mintákat nyomva pl a hidegtál felvágottjaira, salátára, …

Tárold hűtőben, ha nem fogy el azonnal.

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 6 darab tojás
  • 1 teáskanál só
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 1 evőkanál snidling
  • 2 evőkanál olívaolaj
Villámgyors snidlinges tojáskrém
Villámgyors snidlinges tojáskrém

A snidlinges tojáskrém villámgyorsan összeállítható, alig 15 perc alatt kész. Ebben már a tojásfőzés is benne van, amit egy másik főzés kieső idejében előre meg is főzhetsz. Felhasználásig a hűtőben tárold, megpucolva, takarva a kiszáradástól megóvandó! Amikor szeretnél reggelire pl kenyérre kenhető krémet, egy hidegtál összeállításához némi krém alapot, akkor már csak elő kell kapnod, fűszerezni és aprítani.

A tojáskrém kenhetősége a hozzáadott kevenc zsiradék – olivaolaj, margarin, vaj, … – mennyiségével szabályozható. Elég jól beissza a zsiradékokat a főtt tojás, ezért apránként add hozzá, a megfelelő állag eléréséig.

Ha nincs friss snidlinged, anélkül is finom lesz. Ízesítheted ezt a tojáskrémet más zöldfűszerrel is, pl bazsalikommal, petrezselyem levéllel, tárkonnyal, …sőt többfélét is beletehetsz, csak harmonizáljanak ízükben ezek a fűszerek!

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

A helyes táplálkozás alapjai

2021. április 21.|

Az egészséges táplálkozás és a fogyás kéz a kézben szokott járni. Amikor a gasztronómia izgalmas és ízletes vizein evezünk, akkor rengeteg receptet találunk. De vajon mi kell ahhoz, hogy az egészségünk sose károsodjon?

A mezőgazdaságban dolgozóknak is keresniük kell a jó recepteket

2021. március 24.|

A városi gyerekek gyakran nézik hatalmas szemekkel a vonuló traktorokat, és utána szívesen játszanak a lakásban. Arra azonban kevesen gondolnak, hogy mit is takar a mezőgazdaságban dolgozni. Az egyre gyorsuló világ azt jelenti, hogy több élelmiszerre van szükség, így újabb és újabb földeket szántanak fel.

Go to Top