Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Villámgyors snidlinges tojáskrém

Villámgyors snidlinges tojáskrém

A snidlinges tojáskrém villámgyorsan összeállítható, alig 15 perc alatt kész. Ebben már a tojásfőzés is benne van, amit egy másik főzés kieső idejében előre meg is főzhetsz. Felhasználásig a hűtőben tárold, megpucolva, takarva a kiszáradástól megóvandó! Amikor szeretnél reggelire pl kenyérre kenhető krémet, egy hidegtál összeállításához némi krém alapot, akkor már csak elő kell kapnod, fűszerezni és aprítani.

A tojáskrém kenhetősége a hozzáadott kevenc zsiradék - olivaolaj, margarin, vaj, ... - mennyiségével szabályozható. Elég jól beissza a zsiradékokat a főtt tojás, ezért apránként add hozzá, a megfelelő állag eléréséig.

Ha nincs friss snidlinged, anélkül is finom lesz. Ízesítheted ezt a tojáskrémet más zöldfűszerrel is, pl bazsalikommal, petrezselyem levéllel, tárkonnyal, ...sőt többfélét is beletehetsz, csak harmonizáljanak ízükben ezek a fűszerek!

4 adag
Hozzávalók: 
6
darab
tojás
1
teáskanál
1
kávéskanál
őrölt bors
1
evőkanál
snidling
2
evőkanál
olívaolaj
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

A tojások - miután folyó víz alatt megmostad - tedd egy lábasba! Öntsd fel vízzel, lepje el jól a tojásokat! Itt azzal kell számolnod, hogy a főzés alatt a víz elpárolog, azaz fogy. Legyen annyi a víz, hogy ellepje annyira a tojásokat, hogy ezzel a csökkenéssel is számolj. szvsz kb. egy cm víz a tojások felett.

Tedd fel a tűzre a tojásokat főzni.

2. lépés

Amíg fő a tojás, addig vágd fel a friss snidlinget apróra, készítsd kéz alá a fűszereket az aprító táljába! A borssal kell egyedül óvatosnak lenni: használhatsz fehérborsot is, de többféle borsot is beleőrölhetsz. A megadott mennyiséget a borsból, csak akkor növeld, ha már megkóstoltad az addigi fűszerezéssel a tojáskrémet és úgy gondolod még szeretnél több markáns ízt. Én a kávéskanalat is csak csapottan töltöm meg vele, illetve a borsörlőböl alig láthatóan örlök hozzá.

3. lépés

A tojás főzése: a víz felforrásától számíts 10 percet, akkor vedd le a tűzről! Azonnal öntsd le róla a forró vizet! Engedj rá hideg vizet és cseréld is, amíg a víz a tojásoktól felmelegszik.
(a forró víz leöntésénél légy óvatos, vigyázz a kezdre, mert a hirtelen feláramló forró gőz könnyen okoz fájó sérülést! A mosógató medencébe úgy szoktam a forró vízet egyébként is leönteni - vagy pl tészta kifőzésnél a tésztát szűrni, hogy közben enyhe sugárban folyik a csapból a hidegvíz is. Ez kissé felgyorsítja a forróvíz lehülését, csökkentve ezáltal a balesetveszélyt.)

Az ilyen módon lehűtött tojásokat szabadítsd meg a héjuktól: kicsit kopogtasd meg és szedd le a tojáshéjat! Az azonnali hidegvizes hűtésnek köszönhetően könnyedén és nagyobb darabokban lejön róla a héj.

4. lépés

A főtt tojásokat is tedd az aprító edényébe. Korábban már beletettél minden fűszert, ne feledkezz meg a zsiradékről sem, mert e nélkül kevésbé áll össze a tojáskrémed, de ha pont ezt szeretnéd, akkor a zsiradék el is maradhat.

Ha jobban kenhetőre szeretnéd, mint amit látsz a recept fotóján, akkor még tehetsz hozzá zsiradékot. Keményebb állaggal akár tortadíszítőbe-, tortazsákba is teheted, így szép kis mintákat nyomva pl a hidegtál felvágottjaira, salátára, ...

Tárold hűtőben, ha nem fogy el azonnal.


kövesd a kőeccerű facebook oldalt! hogy ne kattins hiába,
a "követem" menüben feltétlenül jelöld be, hogy elsőként jelenítsen meg minket :)
kövesd a kőeccerűt pinteresten és mentsd el a kedvenc ételeid pinjeit!
iratkozz fel hírlevelünkre, mit-főzzek-ma receptajánlóinkért és friss írásainkért!
kövesd a kőeccerűt instagramon is!


Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)