Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

snidling

Snidling-, más néven metélőhagyma, egy izgalmas fűszernövény. Akár cserépben is tarthatod a konyha ablakában, de a kertben, szabadföldön is megterem. Szereti a vizet, viszonylag rövid életű ám egész évben kapható az üzletekben. Ha nem sikerül elhasználnom egy-egy cserép metélőhagymát, akkor inkább leszüretelem, azaz felvágom és apró kis zacskókban vagy kis dobozkákban tárolom a fagyasztóban.

Házi sajt, snidlinggel

Ez a házi snidlinges sajt 15 perc alatt elkészül! A sajtkészítés házilag nem egy komplex ügy, csak némi várakozással jár: kicsit csöpögtetni kell, tömöríteni, és hamarosan már eheted is! Teljes tej kell hozzá, azaz legjobb, ha házi tejet veszel. A bolti 3.5%-os tej is megteszi, ez már igen közel áll a házi tejhez és megfelel házi sajt készítéséhez.

Villámgyors snidlinges tojáskrém

A snidlinges tojáskrém villámgyorsan összeállítható, alig 15 perc alatt kész. Ebben már a tojásfőzés is benne van, amit egy másik főzés kieső idejében előre meg is főzhetsz. Felhasználásig a hűtőben tárold, megpucolva, takarva a kiszáradástól megóvandó!

Snidlinges omlett

Vidáman zöldelt az imádott snidling - vagy metélőhagyma ha úgy tetszik - a konyha ablakában, mikor felmerült a vacsora kérdés és jött az ötlet a snidlinges omletthez.