Paradicsomos káposzta

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

A káposztát szeleteld vékony szeletekre vagy gyaluld le! Tedd fel annyi sós vízben főni, hogy éppen ellepje a káposztát. Kb 20 perc alatt megfő.

2. lépés

A lisztet keverd el vízzel (kb 1.5 dl). Legyen sima az állaga, de mindenképpen folyós a végére. Ha kell, kicsit higíthatod is a folyóssághoz.

3. lépés

Öntsd a paradicsomlevet a káposztára és keverd is meg! Feltehetőleg ez lehűti a fővő káposztát, nekünk most pont ez a jó: – amikor beleöntjük a simára kevert lisztet, nem fogja összekapni és csomósítani a főzeléket.

4. lépés

Öntsd az immár paradicsomos káposztába – rögtön azután ahogy a paradicsomot beleöntötted és összekeverted a káposztával -, a folyós lisztet.

Keverd össze ismét, majd folyamatosan kevergetve forrald fel a főzeléket! Egyre inkább sűrűsödik, itt kell vigyázni nehogy leégjen, tehát ne hagyd keverés nélkül a tűzhelyen! A forrás után még 1 perc kavargatás és lassú főzés.

5. lépés

Szórj bele némi cukrot vagy édesítőt! Keverd össze, a cukornak nem szabad karamellizálódnia a lábas alján!

Ha a kóstolásnál is megfelel, akkor már készen is van a paradicsomos káposzta.

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 40 dkg fejeskáposzta
  • 7.5 dl 100%-os paradicsomlé
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint cukor vagy édesítő
  • 3 evőkanál liszt
Paradicsomos káposzta
Paradicsomos káposzta

A paradicsomos káposztát szereti a család minden tagja, kicsik is, nagyok is. Gyorsan elkészül, ízével illik a húsokhoz.
Finom egy tükörtojással is, egy darab főtt-füstölt hússal, sonkával is.

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Receptfüzet a vendégeidnek – ajándék, ami vevőt hoz vissza

2025. augusztus 10.|

A gasztronómia világa tele van ízekkel, élményekkel és kreatív megoldásokkal, amelyekkel könnyedén megerősíthetjük márkánkat és elkötelezhetjük vendégeinket. Egyedi receptfüzetek vagy gasztrokiadványok készítése kiváló lehetőség arra, hogy ajándék formájában plusz értéket adjunk vásárlóinknak, vendégeinknek – legyen [...]

Go to Top