Recept kategória: főzelékek, köret, olcsó ételek, Vacsora ötletek, vegán, vegetáriánus receptek
Alapanyag kategória: cukor, édesítő, káposzta, liszt, paradicsomlé, passzírozott paradicsom, Só
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés
A káposztát szeleteld vékony szeletekre vagy gyaluld le! Tedd fel annyi sós vízben főni, hogy éppen ellepje a káposztát. Kb 20 perc alatt megfő.
2. lépés
A lisztet keverd el vízzel (kb 1.5 dl). Legyen sima az állaga, de mindenképpen folyós a végére. Ha kell, kicsit higíthatod is a folyóssághoz.
3. lépés
Öntsd a paradicsomlevet a káposztára és keverd is meg! Feltehetőleg ez lehűti a fővő káposztát, nekünk most pont ez a jó: – amikor beleöntjük a simára kevert lisztet, nem fogja összekapni és csomósítani a főzeléket.
4. lépés
Öntsd az immár paradicsomos káposztába – rögtön azután ahogy a paradicsomot beleöntötted és összekeverted a káposztával -, a folyós lisztet.
Keverd össze ismét, majd folyamatosan kevergetve forrald fel a főzeléket! Egyre inkább sűrűsödik, itt kell vigyázni nehogy leégjen, tehát ne hagyd keverés nélkül a tűzhelyen! A forrás után még 1 perc kavargatás és lassú főzés.
5. lépés
Szórj bele némi cukrot vagy édesítőt! Keverd össze, a cukornak nem szabad karamellizálódnia a lábas alján!
Ha a kóstolásnál is megfelel, akkor már készen is van a paradicsomos káposzta.
Hozzávalók
- 40 dkg fejeskáposzta
- 7.5 dl 100%-os paradicsomlé
- ízlés szerint só
- ízlés szerint cukor vagy édesítő
- 3 evőkanál liszt

A paradicsomos káposztát szereti a család minden tagja, kicsik is, nagyok is. Gyorsan elkészül, ízével illik a húsokhoz.
Finom egy tükörtojással is, egy darab főtt-füstölt hússal, sonkával is.
Nem elég eccerűek a receptek?
Hasonló Eccerű receptek
Csinálnék valami eccerűt
Olvass bele írásainkba is
Receptfüzet a vendégeidnek – ajándék, ami vevőt hoz vissza
A gasztronómia világa tele van ízekkel, élményekkel és kreatív megoldásokkal, amelyekkel könnyedén megerősíthetjük márkánkat és elkötelezhetjük vendégeinket. Egyedi receptfüzetek vagy gasztrokiadványok készítése kiváló lehetőség arra, hogy ajándék formájában plusz értéket adjunk vásárlóinknak, vendégeinknek – legyen [...]
Így és ezért használjuk az esszenciális olajokat a gasztronómiában
Főzni és sütni nem minden ember szeret, ettől függetlenül a főzés sokkal több lehet, mint az ételek elkészítése. A gasztronómia a kultúránk, személyiségünk és az ízlésünk kifejezésére is szolgálhat. […]
A kerti medence a kerti partik és családi összejövetelek kedvelt színtere
A kerti medencék ma már egyre több kertben és udvarban megtalálhatók, és bizony, ahol vannak, ott a kerti bulik és a családi rendezvények kedvelt színterei is. A kerti sütögetéseket, családi bulikat, baráti összejöveteleket fel tudja [...]