Paradicsomos káposzta

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

A káposztát szeleteld vékony szeletekre vagy gyaluld le! Tedd fel annyi sós vízben főni, hogy éppen ellepje a káposztát. Kb 20 perc alatt megfő.

2. lépés

A lisztet keverd el vízzel (kb 1.5 dl). Legyen sima az állaga, de mindenképpen folyós a végére. Ha kell, kicsit higíthatod is a folyóssághoz.

3. lépés

Öntsd a paradicsomlevet a káposztára és keverd is meg! Feltehetőleg ez lehűti a fővő káposztát, nekünk most pont ez a jó: – amikor beleöntjük a simára kevert lisztet, nem fogja összekapni és csomósítani a főzeléket.

4. lépés

Öntsd az immár paradicsomos káposztába – rögtön azután ahogy a paradicsomot beleöntötted és összekeverted a káposztával -, a folyós lisztet.

Keverd össze ismét, majd folyamatosan kevergetve forrald fel a főzeléket! Egyre inkább sűrűsödik, itt kell vigyázni nehogy leégjen, tehát ne hagyd keverés nélkül a tűzhelyen! A forrás után még 1 perc kavargatás és lassú főzés.

5. lépés

Szórj bele némi cukrot vagy édesítőt! Keverd össze, a cukornak nem szabad karamellizálódnia a lábas alján!

Ha a kóstolásnál is megfelel, akkor már készen is van a paradicsomos káposzta.

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 40 dkg fejeskáposzta
  • 7.5 dl 100%-os paradicsomlé
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint cukor vagy édesítő
  • 3 evőkanál liszt
Paradicsomos káposzta
Paradicsomos káposzta

A paradicsomos káposztát szereti a család minden tagja, kicsik is, nagyok is. Gyorsan elkészül, ízével illik a húsokhoz.
Finom egy tükörtojással is, egy darab főtt-füstölt hússal, sonkával is.

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

A helyes táplálkozás alapjai

2021. április 21.|

Az egészséges táplálkozás és a fogyás kéz a kézben szokott járni. Amikor a gasztronómia izgalmas és ízletes vizein evezünk, akkor rengeteg receptet találunk. De vajon mi kell ahhoz, hogy az egészségünk sose károsodjon?

A mezőgazdaságban dolgozóknak is keresniük kell a jó recepteket

2021. március 24.|

A városi gyerekek gyakran nézik hatalmas szemekkel a vonuló traktorokat, és utána szívesen játszanak a lakásban. Arra azonban kevesen gondolnak, hogy mit is takar a mezőgazdaságban dolgozni. Az egyre gyorsuló világ azt jelenti, hogy több élelmiszerre van szükség, így újabb és újabb földeket szántanak fel.

Go to Top