Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Sült hús meggymártással

Sült hús meggymártással

2 adag sült oldalas maradt, de négy embernek kellett volna vacsi. Így eszembe jutott a gyümölcsmártás és pirított dara, valahonnan a menzás emlékeimből. De azért semmi pánik, jobb lett az eredmény, mint anno a menzán. :)

4 adag
Hozzávalók: 
30
dkg
sülthús maradék
20
dkg
magozott meggy
1
dl
víz (vagy tej)
1
késhegynyi
1
evőkanál
cukor
1
késhegynyi
mézeskalács fűszer
1
késhegynyi
reszelt citromhéj
10
dkg
búzadara
1
teáskanál
keményítő vagy vaníliás pudingpor
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

Meggymártás: A magozott meggyet tedd egy kis lábasba, add hozzá a cukrot, a vizet és az összes fűszert (só, mézeskalács fűszer és citromhéj). Míg melegszik, keverd el a keményítőt (vagy használj vaníliás pudingport) a vízzel (vagy tejjel, ha krémesebb állagot szeretnél elérni), és azt is öntsd a mártáshoz. Kevergesd, és forrás után egy perccel már kész is. 

2. lépés

Pirított dara: Öntsd a darát egy lábasba, kis lángon, kevergetés mellett pirítsd 1-2 árnyalattal sötétebbre. Ízesítsd késhegynyi sóval, adj hozzá 3 evőkanál vizet. Kevergesd-főzd 2-3 percig, hogy apró rögös állagú legyen. 

3. lépés

Csontjáról szedd le a sülthúst, forrósítsd fel, és tálald a meggymártással és a pirított darával.


kövesd a kőeccerű facebook oldalt! hogy ne kattins hiába,
a "követem" menüben feltétlenül jelöld be, hogy elsőként jelenítsen meg minket :)
kövesd a kőeccerűt pinteresten és mentsd el a kedvenc ételeid pinjeit!
iratkozz fel hírlevelünkre, mit-főzzek-ma receptajánlóinkért és friss írásainkért!
kövesd a kőeccerűt instagramon is!


Hasonló Eccerű receptek: