Sült hús meggymártással

Kezdőlap » Receptek, Kőeccerű, hát ezt főzd :-) » Sült hús meggymártással

Alapanyag kategória: búzadara, citrom, cukor, meggy, mézeskalács, , víz

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

Meggymártás: A magozott meggyet tedd egy kis lábasba, add hozzá a cukrot, a vizet és az összes fűszert (só, mézeskalács fűszer és citromhéj). Míg melegszik, keverd el a keményítőt (vagy használj vaníliás pudingport) a vízzel (vagy tejjel, ha krémesebb állagot szeretnél elérni), és azt is öntsd a mártáshoz. Kevergesd, és forrás után egy perccel már kész is. 

2. lépés

Pirított dara: Öntsd a darát egy lábasba, kis lángon, kevergetés mellett pirítsd 1-2 árnyalattal sötétebbre. Ízesítsd késhegynyi sóval, adj hozzá 3 evőkanál vizet. Kevergesd-főzd 2-3 percig, hogy apró rögös állagú legyen. 

3. lépés

Csontjáról szedd le a sülthúst, forrósítsd fel, és tálald a meggymártással és a pirított darával.

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 30 dkg sülthús maradék
  • 20 dkg magozott meggy
  • 1 dl víz (vagy tej)
  • 1 késhegynyi só
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 késhegynyi mézeskalács fűszer
  • 1 késhegynyi reszelt citromhéj
  • 10 dkg búzadara
  • 1 teáskanál keményítő vagy vaníliás pudingpor
Sült hús meggymártással
Sült hús meggymártással

2 adag sült oldalas maradt, de négy embernek kellett volna vacsi. Így eszembe jutott a gyümölcsmártás és pirított dara, valahonnan a menzás emlékeimből. De azért semmi pánik, jobb lett az eredmény, mint anno a menzán. :)

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Go to Top