Sült hús meggymártással

Kezdőlap » Receptek, Kőeccerű, hát ezt főzd :-) » Sült hús meggymártással

Alapanyag kategória: búzadara, citrom, cukor, meggy, mézeskalács, , víz

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

Meggymártás: A magozott meggyet tedd egy kis lábasba, add hozzá a cukrot, a vizet és az összes fűszert (só, mézeskalács fűszer és citromhéj). Míg melegszik, keverd el a keményítőt (vagy használj vaníliás pudingport) a vízzel (vagy tejjel, ha krémesebb állagot szeretnél elérni), és azt is öntsd a mártáshoz. Kevergesd, és forrás után egy perccel már kész is. 

2. lépés

Pirított dara: Öntsd a darát egy lábasba, kis lángon, kevergetés mellett pirítsd 1-2 árnyalattal sötétebbre. Ízesítsd késhegynyi sóval, adj hozzá 3 evőkanál vizet. Kevergesd-főzd 2-3 percig, hogy apró rögös állagú legyen. 

3. lépés

Csontjáról szedd le a sülthúst, forrósítsd fel, és tálald a meggymártással és a pirított darával.

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 30 dkg sülthús maradék
  • 20 dkg magozott meggy
  • 1 dl víz (vagy tej)
  • 1 késhegynyi só
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 késhegynyi mézeskalács fűszer
  • 1 késhegynyi reszelt citromhéj
  • 10 dkg búzadara
  • 1 teáskanál keményítő vagy vaníliás pudingpor
Sült hús meggymártással
Sült hús meggymártással

2 adag sült oldalas maradt, de négy embernek kellett volna vacsi. Így eszembe jutott a gyümölcsmártás és pirított dara, valahonnan a menzás emlékeimből. De azért semmi pánik, jobb lett az eredmény, mint anno a menzán. :)

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Receptfüzet a vendégeidnek – ajándék, ami vevőt hoz vissza

2025. augusztus 10.|

A gasztronómia világa tele van ízekkel, élményekkel és kreatív megoldásokkal, amelyekkel könnyedén megerősíthetjük márkánkat és elkötelezhetjük vendégeinket. Egyedi receptfüzetek vagy gasztrokiadványok készítése kiváló lehetőség arra, hogy ajándék formájában plusz értéket adjunk vásárlóinknak, vendégeinknek – legyen [...]

Go to Top