Recept kategória: Csirkemell receptek, Ebéd ötletek, Húsételek, szósz, tészta, Vacsora ötletek
Alapanyag kategória: borsikafű, csirkemell, Fokhagyma, füstölt sonka, kakukkfű, passzírozott paradicsom, póréhagyma, sajt, sárgarépa, spagetti, tészta, tojás, zellerszár
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés
A csirkemellet, füstölt sonkát, répát (ezt hámozás után :)) és zellerszárat kockázd fel, majd egy serpenyőben, pár csepp olajon kezdd el pirítani a sonkát és a csirkét. Karikázd mellé a fél szál póréhagymát.
2. lépés
Ha a csirkemell kockák kifehéredtek, sózd, borsozd, és add hozzá a zellert és a répát. 10 percig párold-süsd az ételt, és a legvégén add hozzá az apróra vágott, vagy fokhagymanyomón átpréselt gerezd fokhagymát. Húzd félre az ételt, és hagyd néhány percig hűlni. (Vagy főzz rizst, és edd meg máris! :)
3. lépés
A körethez: Reszeld le a sajtot (nagylyukú reszelőn), majd késes aprítógéppel, vagy egy nagyobb késsel aprózd fel kissé a zöldséges-sajtos húst. Add hozzá a tojásokat, és formázd fasírtokká a pépet.
4. lépés
Egy serpenyőben, néhány csepp olajon oldalanként 4-5 perc alatt süsd készre a fasírtokat. (Itt is megállhatsz, és a fasírtot bármilyen körettel, pl. rizzsel, vagy krumplipürével tálalhatod.)
5. lépés
A körethez: Forralj vizet egy lábasban, tegyél bele 1 teáskanál sót, t és 5-10 perc alatt főzd meg a tésztát, és szűrd le (a zacskón leírtakat kövesd).
6. lépés
A körethez: Az előbb használt serpenyőben pár perc alatt készítsd el a paradicsomszószt: öntsd bele a passzírozott paradicsomot, és add hozzá a fűszereket: kakukfüvet, borsikafüvet, zúzo tt fokhagymát, és szükség szerint sózd. Ha a paradicsompürét savanyúnak érzed, egy kávéskanál cukor hozzáadásával enyhítheted.
Hozzávalók
- 20 dkg csirkemell filé
- 5 dkg füstölt sonka
- 0.5 dkg szál póréhagyma
- 3 dkg sárgarépa
- 1 dkg zellerszár
- 10 dkg trappista sajt
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 gerezd tojás
- 1 kávéskanál só
- 1 késhegynyi őrölt bors
- 40 dkg spagetti/szélesmetélt
- 4 dl passzírozott paradicsom
- ízlés szerint só&bors&fokhagyma
Szuper fasírt recept csirkemellből, zöldségekkel és sajttal. Kezdőknek is ajánljuk, könnyű sikert ígér!
Egy fagyos januári vasárnap délután a tűzhely melegére vágytunk, és ezt az ételt kreáltuk végül. Emlékek, és néhány véletlen alakította a receptet, az eredmény pedig az egész családnak ízlett.
Nem elég eccerűek a receptek?
Hasonló Eccerű receptek
Csinálnék valami eccerűt
Olvass bele írásainkba is
A kerti medence a kerti partik és családi összejövetelek kedvelt színtere
A kerti medencék ma már egyre több kertben és udvarban megtalálhatók, és bizony, ahol vannak, ott a kerti bulik és a családi rendezvények kedvelt színterei is. A kerti sütögetéseket, családi bulikat, baráti összejöveteleket fel tudja [...]
Kiknek való a vendéglátás?
Gyakran felmerül az emberekben a kérdés: Bárkiből lehet vendéglátós? Erre a kérdésre hamar rá lehetne vágni válaszként az „igen”-t, de az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy ez az a terület amit az emberek csak akkor [...]
Ezért elengedhetetlen a vendéglátósok számára a pihenés
A vendéglátásban dolgozók élete rendkívül pörgős. Egy hosszabb műszakhoz szükségük van energiára, hiszen sem a pincéreknek, sem a szakácsoknak, sem a konyhai kisegítőknek nincs lehetőségük nap közben pihenni. […]