Recept kategória: Ebéd ötletek, gluténmentes receptek, gyümölcsös, Húsételek, karácsonyi ételek, Vacsora ötletek
Alapanyag kategória: alma, angolszalonna, Bors, csirkecomb, Só
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés
A csirkecombokat egy vágással csontig vágjuk, majd a csontot szépen kivágjuk belőle. Így egy darabban marad a comb húsa, ellenkező esetben a comb darabokat a szalonna csíkkal tudjuk összefogni.
A csontokat tegyük félre – akár fagyasztóba – húslé készítéséhez, húsleves készítéséhez remek összetevő lesz belőle.
2. lépés
A comb húsokat enyhén sózzuk és borsozzuk, a jénai tálat – vagy tepsit – enyhén kikenjük zsírral vagy margarinnal, olajjal. Ha lenne több szalonna csík, mint amennyi a csirkecomb, akkor akár a sütőedény aljába is mehet egy-két szelet szalonna. A göngyölésre használt szalonna szelet is ad hozzá némi sós ízt, ezért a sóval különösen óvatosan bánjunk, inkább csak a combok belső felét hintsük meg vele.
3. lépés
A deszkára fektetünk egy szalonna csíkot, rá egy combhúst. A szalonnával tekerjük fel úgy, hogy a lehető legjobban befedje a szalonna a húst. Ha szükségesnek érzed, akkor fogpiszkálóval meg is tűzheted, de nem fog szétesni sütés közben akkor sem, ha csak egyszerűen alulra hagyod a szalonna végét, amikor a sütő edénybe helyezed a betekert húst. Készítsd el így mind a 8 combot és rakd szépen egymás mellé őket a sütőedénybe.
4. lépés
Vágd fel a megmosott almát újjnyi vékonyságú szeletekre és helyezd a húsok közé.
5. lépés
Fóliával vagy a tetővel fedd le és tedd a sütőbe. Sütés:
Az almától függően engedhet akár túl sok levet is az étel, ekkor pirítás előtt egy kisebb merőkanállal vagy evőkanállal szedj le róla levet és úgy süsd meg. Ha netán alma nélkül készítenéd, úgy biztosan nem kell levet leszedned róla, ám az alma nagyon kellemes ízt ad a comboknak is, így is, hogy levet kell leszedni róla.
Hozzávalók
- 8 darab csirke felsőcomb
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors
- 8 darab vékony szelet angolszalonna
- 2 darab alma

Göngyölt csirkecombok almával – fél óra előkészítés, összekészítés + a sütés ideje kb 1 óra. A göngyölés nem varázslat, eccerűen lebonyolítható:
- készíts elő egy deszkát amelyen csontozni és tekerni tudod a csirkecombokat, egy kés kell amellyel a combokon a csontig egy vágást ejtesz és kifejted belőle a csontot.
- készíts elő hozzá minden belevalót, hozzávalót, legyenek kéznél, a göngyölítő deszka körül
- legyen kéznél a jénai vagy tepsi amibe szépen beleilleszted a sütnivalót
ha végig gondoltad a műveletet és mindent odakészítettél, akkor hajrá, dobd össze!
Akkor is magabiztosan elkészíthető, ha nem tudunk a teljes folyamatban rá túl sok figyelmet és energiát fordítani.
Nem elég eccerűek a receptek?
Hasonló Eccerű receptek
Csinálnék valami eccerűt
Olvass bele írásainkba is
Így és ezért használjuk az esszenciális olajokat a gasztronómiában
Főzni és sütni nem minden ember szeret, ettől függetlenül a főzés sokkal több lehet, mint az ételek elkészítése. A gasztronómia a kultúránk, személyiségünk és az ízlésünk kifejezésére is szolgálhat. […]
A kerti medence a kerti partik és családi összejövetelek kedvelt színtere
A kerti medencék ma már egyre több kertben és udvarban megtalálhatók, és bizony, ahol vannak, ott a kerti bulik és a családi rendezvények kedvelt színterei is. A kerti sütögetéseket, családi bulikat, baráti összejöveteleket fel tudja [...]
Kiknek való a vendéglátás?
Gyakran felmerül az emberekben a kérdés: Bárkiből lehet vendéglátós? Erre a kérdésre hamar rá lehetne vágni válaszként az „igen”-t, de az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy ez az a terület amit az emberek csak akkor [...]