alma

Kezdőlap » alma

Az alma az egyik legfinomabb hazai gyümölcsünk, tele értékesebbnél értékesebb összetevőkkel. Szíves-örömest esszük, használjuk ételeink elkészítéséhez. Az alábbi ételekben is van alma:

Sült tea recept

2021-06-09T08:19:22+03:002019. október 1.|

A sült tea készítése házilag igen egyszerű: lényegében fűszerekkel sütött gyümölcs, amit forrón üvegekbe kanalazva és lassan lehűtve tartósíthatsz. Amikor pedig innál egy csésze teát, egy-két teáskanálnyi sült tea gyümölcsöt tegyél egy csészébe és öntsd nyakon forrásban lévő vízzel.

Almás zabkása

2021-06-12T07:27:36+03:002018. október 18.|

A zabkása zabpehelyből készül: zabpelyhet kell megfőzni vízben vagy tejben, esetleg mandulatejben, kókusztejben, szójatejben. A főzés szerencsére kiváltható egy gyors, 30-60 másodperces mikrózással is 600 watton!

Gyümölcsös krémtúró

2021-06-09T08:19:46+03:002018. szeptember 28.|

A gyümölcsös krémtúró egyrészt nyári desszert: friss gyümölccsel és natúr vagy görög joghurttal hideg, könnyű fogást kapsz. Bármikor jólesik és laktató uzsonnára, vagy desszertként.Télen készítheted konzerv gyümölccsel, azzal is finom! Ekkor a natúr joghurtot lecserélheted tejszínre is, így egy még tartalmasabb desszertet kapsz.

Almás béles

2021-06-09T08:19:46+03:002018. szeptember 25.|

Az almás bélesem - amit a képen látsz - nyári almából készült, amely apró szemű és édes volt. Készítheted bármilyen almából így bármely évszakban van hozzávaló. Kóstold meg az almát, amikor lereszelted és izlésednek megfelelően adj hozzá édesítőt, cukrot.

Almakompót

2021-06-12T07:27:53+03:002018. július 12.|

Az almakompót az alma egyik nagyon könnyű elkészítési módja. Kellemesen puha lesz, könnyen fogyasztható. Ha savanykásabb almát vettél, ami nem ízlik annyira, így kis édesítőszerrel vagy cukkoral kellemesebbé teheted.

Go to Top