Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Gyümölcsös krémtúró

Gyümölcsös krémtúró

A gyümölcsös krémtúró egyrészt nyári desszert: friss gyümölccsel és natúr vagy görög joghurttal hideg, könnyű fogást kapsz. Bármikor jólesik és laktató uzsonnára, vagy desszertként.

Télen készítheted konzerv gyümölccsel, azzal is finom! Ekkor a natúr joghurtot lecserélheted tejszínre is, így egy még tartalmasabb desszertet kapsz.

Nagyon gyorsan és könnyedén összeállítható. Ha igazán krémes állagra vágysz, ne villával törd össze, hanem pürésítsd botmixerrel.

2 adag
Hozzávalók: 
250
g
túró
1
zacskó
vaníliás cukor
1
dl
főzőtejszín vagy natúr/görög joghurt
1
késhegynyi
őrölt fahéj
1
alma vagy banán vagy körte barack cseresznye meggy...
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

 A túrót tedd egy tálba, és keverd el a tejszínnel, fűszerekkel, és tetszés szerinti mennyiségű (felkockázott) gyümölccsel. Figyelj rá, hogy, ha nem eszitek meg rögtön, ne kerüljön bele kivi, vagy citrusféle, mert kesernyés ízű lesz ezektől a gyümölcsös túró (pár óra alatt). 

2. lépés

Villával törd össze a keveréket. Ha igazán krémtúrós állagot szeretnél, egy botmixerrel pürésítsd össze.

Összedobta 1 felhasználó, a recept értékelése 
10
.

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)