Lazac tejszínes-kapros raguval

Kezdőlap » Receptek, Kőeccerű, hát ezt főzd :-) » Lazac tejszínes-kapros raguval

Alapanyag kategória: fehér bors, kapor, lazac, tejszín

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

Vágd kb. 5 centi széles szeletekre a lazacfilét, olvaszd fel a vajat egy serpenyőben, és bőrével lefelé fektesd bele a lazac szeleteket. Közepes-nagy lángon, mozgatás nélkül süsd 2-3 percig, míg kb a közepéig kivilágosodik a hal. Enyhén sózd és borsozd meg, aztán fordíts át a szeleteket. Süsd további 2-3 percig, hintsd meg sóval és borssal. Szedd tányérokra a laza cot, és facsarj rá néhány csepp citromlevet.

2. lépés

 A serpenyőbe szórj egy teáskanál lisztet (gluténmenteset, ha szükséges), majd öntsd rá a tejszínt és az apróra vágott friss/szárított kaprot. Forrald fel és egy percig főzd. Merd a halszeletekre a ragut. (A kapor kihagyható, ha nem szereted.)

3. lépés

 Köretként például párolt rizst , és zöldségeket készíthetsz mellé (sós vízben párolj pl. zöldbabot, brokkolit, borsót). Ezeket még a halsütés előtt kezdd főzni/párolni, hogy frissen tálalhasd a lazacot a körettel!

Hozzávalók

2 adaghoz

  • 30 dkg lazacfilé (bőrös)
  • 50 g vaj
  • ízlés szerint só
  • 1 dl főzőtejszín
  • ízlés szerint fehér bors
  • 1 teáskanál kapor
Lazac tejszínes-kapros raguval
Lazac tejszínes-kapros raguval

Lazac. Finom, egészséges, és még a sütinek is hagy helyet, vagyis nagyon kellemes és illedelmes fogás a menüsorban. 20 perc alatt kész, körettel együtt. 

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Go to Top