Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Lazac tejszínes-kapros raguval

Lazac tejszínes-kapros raguval

Lazac. Finom, egészséges, és még a sütinek is hagy helyet, vagyis nagyon kellemes és illedelmes fogás a menüsorban. 20 perc alatt kész, körettel együtt. 

2 adag
Hozzávalók: 
30
dkg
lazacfilé (bőrös)
50
g
vaj
ízlés szerint
1
dl
főzőtejszín
ízlés szerint
fehér bors
teáskanál
kapor
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

Vágd kb. 5 centi széles szeletekre a lazacfilét, olvaszd fel a vajat egy serpenyőben, és bőrével lefelé fektesd bele a lazac szeleteket. Közepes-nagy lángon, mozgatás nélkül süsd 2-3 percig, míg kb a közepéig kivilágosodik a hal. Enyhén sózd és borsozd meg, aztán fordíts át a szeleteket. Süsd további 2-3 percig, hintsd meg sóval és borssal. Szedd tányérokra a lazacot, és facsarj rá néhány csepp citromlevet.

2. lépés

 A serpenyőbe szórj egy teáskanál lisztet (gluténmenteset, ha szükséges), majd öntsd rá a tejszínt és az apróra vágott friss/szárított kaprot. Forrald fel és egy percig főzd. Merd a halszeletekre a ragut. (A kapor kihagyható, ha nem szereted.)

3. lépés

 Köretként például párolt rizst, és zöldségeket készíthetsz mellé (sós vízben párolj pl. zöldbabot, brokkolit, borsót). Ezeket még a halsütés előtt kezdd főzni/párolni, hogy frissen tálalhasd a lazacot a körettel!


kövesd a kőeccerű facebook oldalt! hogy ne kattins hiába,
a "követem" menüben feltétlenül jelöld be, hogy elsőként jelenítsen meg minket :)
kövesd a kőeccerűt pinteresten és mentsd el a kedvenc ételeid pinjeit!
iratkozz fel hírlevelünkre, mit-főzzek-ma receptajánlóinkért és friss írásainkért!
kövesd a kőeccerűt instagramon is!


Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)