Recept kategória: egytálételek, köret, olcsó ételek, vegán, vegetáriánus receptek
Alapanyag kategória: liszt, olaj, vöröshagyma
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés
Tedd fel az olajat a sütéshez – mire elkészül a sütéshez a vöröshagyma, addig megmelegszik éppen.
Használhatsz pecsenye sütés után megmaradt zsiradékot is.
2. lépés
A hagymát pucold meg és vágd fel karikákra – fél cm-nél ne legyenek vastagabbak. Megpróbálhatod lilahagymával is!
3. lépés
Enyhén sózd meg a hagyma karikákat majd szórj rá lisztet és rázd össze a tálban. Már mehet is a forró olajba. Addig süsd amíg szépen nem kezd pirulni, barnulni.
4. lépés
Tálald a hagymát köretként, az étel kiegészítéseként.
Kissé édeskés az íze – amint a hagyma íze kissé édeskés. Kóstold meg és az ízlésednek, szád ízének megfelelően kínáld ételekhez vagy éppen nassoláshoz. A főtt burgonyához kifejezetten remek, pl sült oldalassal .
Hozzávalók
- 2 darab vöröshagyma
- 1 evőkanál liszt
- 0.5 l napraforgó olaj a sütéshez

Pirított vagy sült hagyma (lyoni hagyma) elkészítése nagyon egyszerű. Olíva olajban vagy napraforgó olajban is sütheted, de sült hús után maradt zsírban is. Hagyma mindig van a konyhában, éléskamrában, adta magát! Feldobja a hús-főtt krumpli típusú ebédeket. Vagy ami még jobb: ettől és az uborkától lesz amerikai az amerikai hot dog!
Elég sokáig sül (értsd: nem 1-2 percig, inkább 6-8), ez alatt elvileg jó ropogósra és barnára sül. Ha túl korán kivetted, és nem vagy elégedett a ropogóssággal vagy színével, dobd vissza még egy picit!
Hogy ne fröcsögjön sütés közben, a sózott hagyma karikákat megszórtam a tálban egy kis liszttel. Ezt a lépést sose hagyd ki, különben nem lesz ropogós a hagymád!
A sütés közbeni kóstolás nem jött be, magában is nagyon finom rágcsa. Így nagy hibája van a sült hagymának: nem áll el :-), külön vigyázni kell rá, hogy a ebédhez is maradjon. Nagyon könnyű elkészíteni, olcsó kiegészítője az ebédnek, ráadásul remekül mutat a tányéron.
Nem elég eccerűek a receptek?
Hasonló Eccerű receptek
Csinálnék valami eccerűt
Olvass bele írásainkba is
Így és ezért használjuk az esszenciális olajokat a gasztronómiában
Főzni és sütni nem minden ember szeret, ettől függetlenül a főzés sokkal több lehet, mint az ételek elkészítése. A gasztronómia a kultúránk, személyiségünk és az ízlésünk kifejezésére is szolgálhat. […]
A kerti medence a kerti partik és családi összejövetelek kedvelt színtere
A kerti medencék ma már egyre több kertben és udvarban megtalálhatók, és bizony, ahol vannak, ott a kerti bulik és a családi rendezvények kedvelt színterei is. A kerti sütögetéseket, családi bulikat, baráti összejöveteleket fel tudja [...]
Kiknek való a vendéglátás?
Gyakran felmerül az emberekben a kérdés: Bárkiből lehet vendéglátós? Erre a kérdésre hamar rá lehetne vágni válaszként az „igen”-t, de az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy ez az a terület amit az emberek csak akkor [...]