Pirított hagyma

Alapanyag kategória: liszt, olaj, vöröshagyma

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

Tedd fel az olajat a sütéshez – mire elkészül a sütéshez a vöröshagyma, addig megmelegszik éppen.

Használhatsz pecsenye sütés után megmaradt zsiradékot is.

2. lépés

A hagymát pucold meg és vágd fel karikákra – fél cm-nél ne legyenek vastagabbak. Megpróbálhatod lilahagymával is!

3. lépés

Enyhén sózd meg a hagyma karikákat majd szórj rá lisztet és rázd össze a tálban. Már mehet is a forró olajba. Addig süsd amíg szépen nem kezd pirulni, barnulni.

4. lépés

Tálald a hagymát köretként, az étel kiegészítéseként.

Kissé édeskés az íze – amint a hagyma íze kissé édeskés. Kóstold meg és az ízlésednek, szád ízének megfelelően kínáld ételekhez vagy éppen nassoláshoz. A főtt burgonyához kifejezetten remek, pl sült oldalassal .

Hozzávalók

2 adaghoz

  • 2 darab vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 0.5 l napraforgó olaj a sütéshez
Pirított hagyma
Pirított hagyma

Pirított vagy sült hagyma (lyoni hagyma) elkészítése nagyon egyszerű. Olíva olajban vagy napraforgó olajban is sütheted, de sült hús után maradt zsírban is. Hagyma mindig van a konyhában, éléskamrában, adta magát! Feldobja a hús-főtt krumpli típusú ebédeket. Vagy ami még jobb: ettől és az uborkától lesz amerikai az amerikai hot dog!

Elég sokáig sül (értsd: nem 1-2 percig, inkább 6-8), ez alatt elvileg jó ropogósra és barnára sül. Ha túl korán kivetted, és nem vagy elégedett a ropogóssággal vagy színével, dobd vissza még egy picit!

Hogy ne fröcsögjön sütés közben, a sózott hagyma karikákat megszórtam a tálban egy kis liszttel. Ezt a lépést sose hagyd ki, különben nem lesz ropogós a hagymád!

A sütés közbeni kóstolás nem jött be, magában is nagyon finom rágcsa. Így nagy hibája van a sült hagymának: nem áll el :-),  külön vigyázni kell rá, hogy a ebédhez is maradjon. Nagyon könnyű elkészíteni, olcsó kiegészítője az ebédnek, ráadásul remekül mutat a tányéron. 

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

A helyes táplálkozás alapjai

2021. április 21.|

Az egészséges táplálkozás és a fogyás kéz a kézben szokott járni. Amikor a gasztronómia izgalmas és ízletes vizein evezünk, akkor rengeteg receptet találunk. De vajon mi kell ahhoz, hogy az egészségünk sose károsodjon?

A mezőgazdaságban dolgozóknak is keresniük kell a jó recepteket

2021. március 24.|

A városi gyerekek gyakran nézik hatalmas szemekkel a vonuló traktorokat, és utána szívesen játszanak a lakásban. Arra azonban kevesen gondolnak, hogy mit is takar a mezőgazdaságban dolgozni. Az egyre gyorsuló világ azt jelenti, hogy több élelmiszerre van szükség, így újabb és újabb földeket szántanak fel.

Go to Top