Túrós tészta

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

Főzd meg a tésztát egy nagyobb lábasban, 2-3 liter sózott vízben a zacskó utasítása szerint, forrástól számítva kb. 8-10 perc alatt. Tegyél a főzővízbe pár csepp étolajat is, mert így a tészta nem ragad majd össze. Szűrd le, vagy a fedő résnyire húzásával öntsd le a vizet a tésztáról, majd keverd át.

2. lépés

Míg a tészta fő, vágd apró kockákra a füstölt sonkát és kis lángon pirítsd meg. Tedd tálba a túrót a tálaláshoz, és készítsd elő a tejfölt is. 

3. lépés

A tálalást az asztalnál a legegyszerűbb megtenni, sőt, mindenki ízlése szerinti mennyiséget szedhet a tésztából, majd a túróból, tejfölből és végül a sült sonkakockákból. 

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 450 g túró
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg füstölt sonka vagy szalonna
  • 40 dkg száraz tészta
  • ízlés szerint cukor (elhagyható)
Túrós tészta
Túrós tészta

Klasszikus, könnyű összedobni, és kb. mindenki szereti. Mi kell még? Ja, abszolút nosztalgikus kaja, de ma már megengedett egy kis csalás, mondjuk tönkölylisztből készült részta, zsírszegény túró és tejföl, a régi sercegő zsírszalonna helyett pedig nagyon jól passzol hozzá a pirított füstöltsonka. 

Ha ez még nem elég a reform ötletekből, kipróbálhatjátok glutén- vagy laktózmentes alapanyagokból elkészítve, de akár kókusztejföllel is…

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

A helyes táplálkozás alapjai

2021. április 21.|

Az egészséges táplálkozás és a fogyás kéz a kézben szokott járni. Amikor a gasztronómia izgalmas és ízletes vizein evezünk, akkor rengeteg receptet találunk. De vajon mi kell ahhoz, hogy az egészségünk sose károsodjon?

A mezőgazdaságban dolgozóknak is keresniük kell a jó recepteket

2021. március 24.|

A városi gyerekek gyakran nézik hatalmas szemekkel a vonuló traktorokat, és utána szívesen játszanak a lakásban. Arra azonban kevesen gondolnak, hogy mit is takar a mezőgazdaságban dolgozni. Az egyre gyorsuló világ azt jelenti, hogy több élelmiszerre van szükség, így újabb és újabb földeket szántanak fel.

Go to Top