Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Túrós tészta

Túrós tészta

Klasszikus, könnyű összedobni, és kb. mindenki szereti. Mi kell még? Ja, abszolút nosztalgikus kaja, de ma már megengedett egy kis csalás, mondjuk tönkölylisztből készült részta, zsírszegény túró és tejföl, a régi sercegő zsírszalonna helyett pedig nagyon jól passzol hozzá a pirított füstöltsonka. 

Ha ez még nem elég a reform ötletekből, kipróbálhatjátok glutén- vagy laktózmentes alapanyagokból elkészítve, de akár kókusztejföllel is...

4 adag
Hozzávalók: 
450
g
túró
2
dl
tejföl
10
dkg
füstölt sonka vagy szalonna
40
dkg
száraz tészta
ízlés szerint
cukor (elhagyható)
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

Főzd meg a tésztát egy nagyobb lábasban, 2-3 liter sózott vízben a zacskó utasítása szerint, forrástól számítva kb. 8-10 perc alatt. Tegyél a főzővízbe pár csepp étolajat is, mert így a tészta nem ragad majd össze. Szűrd le, vagy a fedő résnyire húzásával öntsd le a vizet a tésztáról, majd keverd át.

2. lépés

Míg a tészta fő, vágd apró kockákra a füstölt sonkát és kis lángon pirítsd meg. Tedd tálba a túrót a tálaláshoz, és készítsd elő a tejfölt is. 

3. lépés

A tálalást az asztalnál a legegyszerűbb megtenni, sőt, mindenki ízlése szerinti mennyiséget szedhet a tésztából, majd a túróból, tejfölből és végül a sült sonkakockákból. 

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)