Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Burgonyapüré recept

Burgonyapüré recept

A kedvenc köretem a burgonyapüré és azt hiszem, nem lehet elrontani ezt a receptet. Akkor a legfinomabb, ha sárgás héjú burgonyát veszel hozzá, a rózsaszín héjú fajtákból ugyanis kevésbé krémes állagú krumplipüré készíthető.

A klasszikus elkészítési módtól megint eltérek, mert nem szeretek forró krumplit hámozni. Így tehát előbb hámozok, felkockázom és sós vízben megfőzöm a krumplit. A többit lejjebb írom le. 

4 adag
Hozzávalók: 
0.5
kg
burgonya
ízlés szerint
20
g
vaj
0.5
dl
tej
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

Mosd meg és hámozás után kockázd fel a burgonyát. Sós vízben forrald fel és kb. 20 percig főzd, majd azonnal öntsd le a vizet és a forró krumplihoz add hozzá a vajat meg a tejet. Kézi krumplitörővel addig törd a krumplit, amíg (majdnem) teljesen homogén állagú lesz. Kóstold meg és sózd még, ha szeretnéd. Nagyon fontos, hogy kézi erővel törd át a krumplit, mert botmixert használva a "túlaprított" krumpli sejtjeiből kiszabaduló keményítő nyúlós masszává változtatja a krumplipürét. Kipróbálhatod picit több tejjel is, akkor még könnyebb és lazább lesz a burgonyapüré.


kövesd a kőeccerű facebook oldalt! hogy ne kattins hiába,
a "követem" menüben feltétlenül jelöld be, hogy elsőként jelenítsen meg minket :)
kövesd a kőeccerűt pinteresten és mentsd el a kedvenc ételeid pinjeit!
iratkozz fel hírlevelünkre, mit-főzzek-ma receptajánlóinkért és friss írásainkért!
kövesd a kőeccerűt instagramon is!