Burgonyapüré recept

Alapanyag kategória: burgonya, tej, vaj

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

Mosd meg és hámozás után kockázd fel a burgonyát. Sós vízben forrald fel és kb. 20 percig főzd, majd azonnal öntsd le a vizet és a forró krumplihoz add hozzá a vajat meg a tejet. Kézi krumplitörővel addig törd a krumplit, amíg (majdnem) teljesen homogén állagú lesz. Kóstold meg és sózd még, ha szeretnéd. Nagyon fontos, hogy kézi erővel törd át a krumplit, mert botmixert használva a “túlaprított” krumpli sejtjeiből kiszabaduló keményítő nyúlós masszává változtatja a krumplipürét. Kipróbálhatod picit több tejjel is, akkor még könnyebb és lazább lesz a burgonyapüré.

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 0.5 kg burgonya
  • ízlés szerint só
  • 20 g vaj
  • 0.5 dl tej
Burgonyapüré recept
Burgonyapüré recept

A kedvenc köretem a burgonyapüré és azt hiszem, nem lehet elrontani ezt a receptet. Akkor a legfinomabb, ha sárgás héjú burgonyát veszel hozzá, a rózsaszín héjú fajtákból ugyanis kevésbé krémes állagú krumplipüré készíthető.

A klasszikus elkészítési módtól megint eltérek, mert nem szeretek forró krumplit hámozni. Így tehát előbb hámozok, felkockázom és sós vízben megfőzöm a krumplit. A többit lejjebb írom le. 

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Redőny és tetőablakok

2023. január 2.|

Ha árnyékolásról van szó, akkor a redőny az egyik legjobb lehetőség, ezért nem is meglepő, hogy a legtöbben ezt a megoldást választják, ha árnyékolásról van szó. […]

A kendermagolaj megjelenik a konyhákban

2022. december 26.|

A kendermag egyik legérdekesebb tulajdonsága az, hogy a konyhában is felhasználhatjuk. Az egészségtudatos étkezésnek köszönhetően a kender tápanyagforrásként is megjelenik a köztudatban, főleg, a vegetáriánus konyhákban, ahol az egyik legnagyobb problémát a növényi alapú fehérjeforrás [...]

Go to Top