Recept kategória: Ebéd ötletek, gluténmentes receptek, köret, olcsó ételek, Vacsora ötletek, vegetáriánus receptek
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés
Mosd meg és hámozás után kockázd fel a burgonyát. Sós vízben forrald fel és kb. 20 percig főzd, majd azonnal öntsd le a vizet és a forró krumplihoz add hozzá a vajat meg a tejet. Kézi krumplitörővel addig törd a krumplit, amíg (majdnem) teljesen homogén állagú lesz. Kóstold meg és sózd még, ha szeretnéd. Nagyon fontos, hogy kézi erővel törd át a krumplit, mert botmixert használva a “túlaprított” krumpli sejtjeiből kiszabaduló keményítő nyúlós masszává változtatja a krumplipürét. Kipróbálhatod picit több tejjel is, akkor még könnyebb és lazább lesz a burgonyapüré.
Hozzávalók
- 0.5 kg burgonya
- ízlés szerint só
- 20 g vaj
- 0.5 dl tej

A kedvenc köretem a burgonyapüré és azt hiszem, nem lehet elrontani ezt a receptet. Akkor a legfinomabb, ha sárgás héjú burgonyát veszel hozzá, a rózsaszín héjú fajtákból ugyanis kevésbé krémes állagú krumplipüré készíthető.
A klasszikus elkészítési módtól megint eltérek, mert nem szeretek forró krumplit hámozni. Így tehát előbb hámozok, felkockázom és sós vízben megfőzöm a krumplit. A többit lejjebb írom le.
Nem elég eccerűek a receptek?
Hasonló Eccerű receptek
Csinálnék valami eccerűt
Olvass bele írásainkba is
Az afrodiziákumok mellett a közös főzés is segít a pároknak
Az afrodiziákum olyan anyag, amelyről úgy gondolják, hogy növeli a szexuális vágyat. Számos étel és gyógynövény létezik, amelyekről hagyományosan úgy tartják, hogy afrodiziákummal rendelkeznek, és ezek közül sok megtalálható a konyhában. […]
Redőny és tetőablakok
Ha árnyékolásról van szó, akkor a redőny az egyik legjobb lehetőség, ezért nem is meglepő, hogy a legtöbben ezt a megoldást választják, ha árnyékolásról van szó. […]
A kendermagolaj megjelenik a konyhákban
A kendermag egyik legérdekesebb tulajdonsága az, hogy a konyhában is felhasználhatjuk. Az egészségtudatos étkezésnek köszönhetően a kender tápanyagforrásként is megjelenik a köztudatban, főleg, a vegetáriánus konyhákban, ahol az egyik legnagyobb problémát a növényi alapú fehérjeforrás [...]