Magyaros sütőtök krémleves

Kezdőlap » Receptek, Kőeccerű, hát ezt főzd :-) » Magyaros sütőtök krémleves

Alapanyag kategória: Bors, Fokhagyma, kolbász, kömény, , sütőtök, tejszín

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

A tököt megmosom, feldarabolom, kikaparom a magokat a közepéből és egy tepsire helyezve beteszem sülni a sütőbe 30-40 percre, 180 fokon (alacsony fokozat), légkeverésen.

2. lépés

Miután megsült a tök, a belsejét kikapargatom a héjából, a tejszínnel és a fokhagymával összeturmixolom.

3. lépés

Egy edényben felteszem főni és fűszerezem. Közben a feldarabolt kolbászt megpirítom egy serpenyőben.

4. lépés

Miután felforrt a leves, már készen is van! Tányérra szedem és pirított kolbásszal tálalom.

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 1 darab nagyobb sütőtök
  • 2 dl főzőtejszín
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint római kömény
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg kolbász
Magyaros sütőtök krémleves
Magyaros sütőtök krémleves

Ez a sütőtök krémleves még azoknak is ízleni fog, akik az édes íze miatt nem szeretik a levest a sütőtökből! Magyaros fűszerezése miatt igen népszerű, és elkészíteni is egyszerű. A kolbász helyett lehet esetleg baconnel is készíteni!

A boltban kapható hosszúkás (édes) sütőtökből készül, és először meg kell sütni a sütőben a receptben leírtak szerint.

A sült tökből és tejszínből készülő magyaros sütötökkrémlevesen kívül népszerű még a gyömbéres verzió is. Ez utóbbi nyers tökből indul ki és tejszínnel vagy anélkül is elkészíthető.

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Receptfüzet a vendégeidnek – ajándék, ami vevőt hoz vissza

2025. augusztus 10.|

A gasztronómia világa tele van ízekkel, élményekkel és kreatív megoldásokkal, amelyekkel könnyedén megerősíthetjük márkánkat és elkötelezhetjük vendégeinket. Egyedi receptfüzetek vagy gasztrokiadványok készítése kiváló lehetőség arra, hogy ajándék formájában plusz értéket adjunk vásárlóinknak, vendégeinknek – legyen [...]

Go to Top