Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Magyaros sütőtök krémleves

Magyaros sütőtök krémleves

Ez a sütőtök krémleves még azoknak is ízleni fog, akik az édes íze miatt nem szeretik a levest a sütőtökből! Magyaros fűszerezése miatt igen népszerű, és elkészíteni is egyszerű. A kolbász helyett lehet esetleg baconnel is készíteni!

A boltban kapható hosszúkás (édes) sütőtökből készül, és először meg kell sütni a sütőben a receptben leírtak szerint.

A sült tökből és tejszínből készülő magyaros sütötökkrémlevesen kívül népszerű még a gyömbéres verzió is. Ez utóbbi nyers tökből indul ki és tejszínnel vagy anélkül is elkészíthető.

4 adag
Hozzávalók: 
1
darab
nagyobb sütőtök
2
dl
főzőtejszín
ízlés szerint
ízlés szerint
bors
ízlés szerint
római kömény
2
gerezd
fokhagyma
10
dkg
kolbász
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

A tököt megmosom, feldarabolom, kikaparom a magokat a közepéből és egy tepsire helyezve beteszem sülni a sütőbe 30-40 percre, 180 fokon (alacsony fokozat), légkeverésen.

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)