Rakott csirkemell édesburgonyával

Kezdőlap » Receptek, Kőeccerű, hát ezt főzd :-) » Rakott csirkemell édesburgonyával

Alapanyag kategória: csirkemell, édesburgonya, sajt, spenót

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

A csirkemellekből vékony szeleteket vágunk, megsózzuk, majd egy serpenyőben mindkét oldalát pirosra sütjük, 5-5 percet számítva oldalanként.

A csirkemellet azonnal egy tűzálló tálba rakjuk.

2. lépés

A csirkemellre rárakjuk a megmosott bébispenótot. (Paszírozott, fagyasztott spenótot is használhatsz: oszlasd el a csirkén egyenletesen.)

3. lépés

Pucold meg az édesburgonyát, vágd fel vékony szeletekre és rakd a spenót fölé. Terítse be az egészet és kicsit sózd meg!

Ha nagyon szereted az édesburgonyát nyugodtan tehetsz belőle többet is, akár két rétegben rakva.

4. lépés

4. rétegként szórd meg reszelt sajttal, így már mehet is a sütőbe. Nem a legnagyobb lánggal, süsd addig, amíg a sajt nem kezd pirulni a tetején. Gázsütőben a 8 fokozatból a 6-os fokozaton sütöttem kb 50 percig.

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 40 dkg csirkemell filé
  • 40 dkg édesburgonya
  • 10 dkg friss vagy fagyasztott spenót
  • 20 dkg reszelt sajt
  • ízlés szerint só
Rakott csirkemell édesburgonyával
Rakott csirkemell édesburgonyával

A rakott csirkemell édesburgonyával, spenóttal, egy egyszerűen elkészíthető és probléma mentes étel. 4 rétege van: csirkemell, spenót, édesburgonya és sajt.

Tápanyagokban gazdag, igen-igen finom, annyira, hogy a gyerekeknek is nyugodtan kínálhatjuk. Az édesburgonya mellé a spenót helyett cukkini karikákat is rétegezhetünk! Harmonikus ízt ad együtt az édesburgonya és a cukkini is.

Kb 20 perc alatt kényelmesen összeállítható, a többi már csak sütési idő.

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

A helyes táplálkozás alapjai

2021. április 21.|

Az egészséges táplálkozás és a fogyás kéz a kézben szokott járni. Amikor a gasztronómia izgalmas és ízletes vizein evezünk, akkor rengeteg receptet találunk. De vajon mi kell ahhoz, hogy az egészségünk sose károsodjon?

A mezőgazdaságban dolgozóknak is keresniük kell a jó recepteket

2021. március 24.|

A városi gyerekek gyakran nézik hatalmas szemekkel a vonuló traktorokat, és utána szívesen játszanak a lakásban. Arra azonban kevesen gondolnak, hogy mit is takar a mezőgazdaságban dolgozni. Az egyre gyorsuló világ azt jelenti, hogy több élelmiszerre van szükség, így újabb és újabb földeket szántanak fel.

Go to Top