Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Rakott csirkemell édesburgonyával

Rakott csirkemell édesburgonyával

A rakott csirkemell édesburgonyával, spenóttal, egy egyszerűen elkészíthető és probléma mentes étel. 4 rétege van: csirkemell, spenót, édesburgonya és sajt.

Tápanyagokban gazdag, igen-igen finom, annyira, hogy a gyerekeknek is nyugodtan kínálhatjuk. Az édesburgonya mellé a spenót helyett cukkini karikákat is rétegezhetünk! Harmonikus ízt ad együtt az édesburgonya és a cukkini is.

Kb 20 perc alatt kényelmesen összeállítható, a többi már csak sütési idő.

4 adag
Hozzávalók: 
40
dkg
csirkemell filé
40
dkg
édesburgonya
10
dkg
friss vagy fagyasztott spenót
20
dkg
reszelt sajt
ízlés szerint
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

A csirkemellekből vékony szeleteket vágunk, megsózzuk, majd egy serpenyőben mindkét oldalát pirosra sütjük, 5-5 percet számítva oldalanként.

A csirkemellet azonnal egy tűzálló tálba rakjuk.

2. lépés

A csirkemellre rárakjuk a megmosott bébispenótot. (Paszírozott, fagyasztott spenótot is használhatsz: oszlasd el a csirkén egyenletesen.)

3. lépés

Pucold meg az édesburgonyát, vágd fel vékony szeletekre és rakd a spenót fölé. Terítse be az egészet és kicsit sózd meg!

Ha nagyon szereted az édesburgonyát nyugodtan tehetsz belőle többet is, akár két rétegben rakva.

4. lépés

4. rétegként szórd meg reszelt sajttal, így már mehet is a sütőbe. Nem a legnagyobb lánggal, süsd addig, amíg a sajt nem kezd pirulni a tetején. Gázsütőben a 8 fokozatból a 6-os fokozaton sütöttem kb 50 percig.

Összedobta 1 felhasználó, a recept értékelése 
10
.

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)