Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Csirkehúsleves

Csirkehúsleves

Csirkehúsleves vagy tyúkhúsleves: nagyon is egyszerű hozzá a recept, csak kell hozzá másfél óra és némi ritmusérzék (vagy egy stopper ill. falióra). A hús bármilyen csontos csirkehús lehet: nyaka, felső vagy alsó comb, szárnya, melle, lába, vagy ezek vegyesen.

Ínyencségként érdemes belefőzni némi belsőséget is, szívet, májat, zúzáját, d ezek nélkül is tökéletes lesz a húsleves élmény! Egyes boltokban a hozzávaló zöldségekből is kapható egy válogtás - répák, zeller, hagyma, petrezselyem, karalábé, satöbbi. Ha ezek egy részét nem tudjuk frissen beszerezni, érdemes beszerezni bioboltokból vagy a piacról sózatlan szárított zöldségkeveréket, vagy esetleg vegetát. Utóbbiban elég sok só, és ízfokozók is vannak.

Ahogy közeleg a tél és egyre nagyobb a hajtás, úgy jut egyre gyakrabban eszembe a húsleves. Ugyan nem tartozik a gyors levesek közé, de már a megfőzése is oldja a stresszt. De megenni, na az az igazi terápia. Testnek és léleknek egyaránt.

6 adag
Hozzávalók: 
0.5
kg
csontos csirkehús
1
darab
vöröshagyma
1
gerezd
fokhagyma
6
darab
sárgarépa
2
darab
fehérrépa
1
darab
karalábé
ízlés szerint
só&bors
10
dkg
levestészta
1
csokor petrezselyem
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

0. perc: tedd egy fazékba a csontos csirkehúst, önts rá 3 liter vizet, sózd-borsozd (a bors lehet akár egész bors is), aprítsd bele a gerezd fokhagymát, és kezdd főzni. Forralásig magas fokozaton, azután kis-közepes fokozaton folytasd, kicsit félrehúzott fedő alatt.

2. lépés

30. perc: dobd a levesbe a megpucolt, de egészben hagyott hagymát. Aprítsd fel a répákat (hosszában 4-be vágd, majd keresztben ketté a negyedeket) és a karalábét (ez opcionális, nem muszáj tenni bele, de megéri).

3. lépés

60. perc: tedd a levesbe a felaprított zöldségeket.

4. lépés

87. perc: szórd bele a levestésztát (pl. csigatészta nagyon jó bele) és a nagyjából összevágott petrezselymet vagy zellerzöldet. Főzd még 3 percig, és kész. Tedd rá egészen a fedőt a levesre tálalásig.


kövesd a kőeccerű facebook oldalt! hogy ne kattins hiába,
a "követem" menüben feltétlenül jelöld be, hogy elsőként jelenítsen meg minket :)
kövesd a kőeccerűt pinteresten és mentsd el a kedvenc ételeid pinjeit!
iratkozz fel hírlevelünkre, mit-főzzek-ma receptajánlóinkért és friss írásainkért!
kövesd a kőeccerűt instagramon is!


Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)