Recept kategória: Ebéd ötletek, Húsételek, karácsonyi ételek, leves receptek, Vacsora ötletek
Alapanyag kategória: csirke, csirkehús, fehérrépa, Fokhagyma, karalábé, levestészta, petrezselyem, sárgarépa, vöröshagyma
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés
0. perc: tedd egy fazékba a csontos csirkehúst, önts rá 3 liter vizet, sózd-borsozd (a bors lehe t akár egész bors is), aprítsd bele a gerezd fokhagymát, és kezdd főzni. Forralásig magas fokozaton, azután kis-közepes fokozaton folytasd, kicsit félrehúzott fedő alatt.
2. lépés
30. perc: dobd a levesbe a megpucolt, de egészben hagyott hagymát. Aprítsd fel a répákat (hosszában 4-be vágd, majd keresztben ketté a negyedeket) és a karalábét (ez opcionális, nem muszáj tenni bele, de megéri).
3. lépés
60. perc: tedd a levesbe a felaprított zöldségeket.
4. lépés
87. perc: szórd bele a levestésztát (pl. csigatészta nagyon jó bele) és a nagyjából összevágott petrezselymet vagy zellerzöldet. Főzd még 3 percig, és kész. Tedd rá egészen a fedőt a levesre tálalásig.
Hozzávalók
- 0.5 kg csontos csirkehús
- 1 darab vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 6 darab sárgarépa
- 2 darab fehérrépa
- 1 darab karalábé
- ízlés szerint só&bors
- 10 dkg levestészta
- 1 dkg csokor petrezselyem

Csirkehúsleves vagy tyúkhúsleves: nagyon is egyszerű hozzá a recept, csak kell hozzá másfél óra és némi ritmusérzék (vagy egy stopper ill. falióra). A hús bármilyen csontos csirkehús lehet: nyaka, felső vagy alsó comb, szárnya, melle, lába, vagy ezek vegyesen.
Ínyencségként érdemes belefőzni némi belsőséget is, szívet, májat, zúzáját, d ezek nélkül is tökéletes lesz a húsleves élmény! Egyes boltokban a hozzávaló zöldségekből is kapható egy válogtás – répák, zeller, hagyma, petrezselyem, karalábé, satöbbi. Ha ezek egy részét nem tudjuk frissen beszerezni, érdemes beszerezni bioboltokból vagy a piacról sózatlan szárított zöldségkeveréket, vagy esetleg vegetát. Utóbbiban elég sok só, és ízfokozók is vannak.
Ahogy közeleg a tél és egyre nagyobb a hajtás, úgy jut egyre gyakrabban eszembe a húsleves. Ugyan nem tartozik a gyors levesek közé, de már a megfőzése is oldja a stresszt. De megenni, na az az igazi terápia. Testnek és léleknek egyaránt.
Nem elég eccerűek a receptek?
Hasonló Eccerű receptek
Csinálnék valami eccerűt
Olvass bele írásainkba is
A kerti medence a kerti partik és családi összejövetelek kedvelt színtere
A kerti medencék ma már egyre több kertben és udvarban megtalálhatók, és bizony, ahol vannak, ott a kerti bulik és a családi rendezvények kedvelt színterei is. A kerti sütögetéseket, családi bulikat, baráti összejöveteleket fel tudja [...]
Kiknek való a vendéglátás?
Gyakran felmerül az emberekben a kérdés: Bárkiből lehet vendéglátós? Erre a kérdésre hamar rá lehetne vágni válaszként az „igen”-t, de az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy ez az a terület amit az emberek csak akkor [...]
Ezért elengedhetetlen a vendéglátósok számára a pihenés
A vendéglátásban dolgozók élete rendkívül pörgős. Egy hosszabb műszakhoz szükségük van energiára, hiszen sem a pincéreknek, sem a szakácsoknak, sem a konyhai kisegítőknek nincs lehetőségük nap közben pihenni. […]