Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Sült kukorica

Sült kukorica

A főtt- vagy sült kukorica mellé nem kell sokmindent hozzáfűzni, mert úgyis mindenkinek megvannak a saját kis nyári emlékei róla. Mert a csemege kukorica lerágcsálása a csőről kisgyerek kortól egybefonódik a nyár, strand, tábortűz, nyaralás, csillagfényes esték mindent felülmúló emlékével. Szóval már csak nosztalgiából is jólesik. Pláne, hogy a legegyszerűbben elkészíthető ételek közé tartozik. S, hogy fogyaszthatod magában, vagy köretként, vagy akár desszertként koronázhatsz meg vele egy nyári vacsorát, az már csak hab a tortán.

1 adag
Hozzávalók: 
1
cső kukorica
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

Szedd le a kukorica leveleit és "haját", szúrd nyársra, vagy tedd grillrácsra és süsd meg kb. 20 perc alatt időnként forgatva. Vagy csomagold be jól alufóliába és tedd sütőbe esetleg parázsba fél órára.

Ha szeretnéd, fűszerezd sóval ill. vajjal, de fűszerezés nélkül is mennyei lesz. :)

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)