Sült kukorica

Alapanyag kategória: kukorica

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

Szedd le a kukorica leveleit és “haját”, szúrd nyársra, vagy tedd grillrácsra és süsd meg kb. 20 perc alatt időnként forgatva. Vagy csomagold be jól alufóliába és tedd sütőbe esetleg parázsba fél órára.

Ha szeretnéd, fűszerezd sóval ill. vajjal, de fűszerezés nélkül is mennyei lesz. :)

Hozzávalók

1 adaghoz

  • 1 cső kukorica
Sült kukorica
Sült kukorica

A főtt- vagy sült kukorica mellé nem kell sokmindent hozzáfűzni, mert úgyis mindenkinek megvannak a saját kis nyári emlékei róla. Mert a csemege kukorica lerágcsálása a csőről kisgyerek kortól egybefonódik a nyár, strand, tábortűz, nyaralás, csillagfényes esték mindent felülmúló emlékével. Szóval már csak nosztalgiából is jólesik. Pláne, hogy a legegyszerűbben elkészíthető ételek közé tartozik. S, hogy fogyaszthatod magában, vagy köretként, vagy akár desszertként koronázhatsz meg vele egy nyári vacsorát, az már csak hab a tortán.

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

A helyes táplálkozás alapjai

2021. április 21.|

Az egészséges táplálkozás és a fogyás kéz a kézben szokott járni. Amikor a gasztronómia izgalmas és ízletes vizein evezünk, akkor rengeteg receptet találunk. De vajon mi kell ahhoz, hogy az egészségünk sose károsodjon?

A mezőgazdaságban dolgozóknak is keresniük kell a jó recepteket

2021. március 24.|

A városi gyerekek gyakran nézik hatalmas szemekkel a vonuló traktorokat, és utána szívesen játszanak a lakásban. Arra azonban kevesen gondolnak, hogy mit is takar a mezőgazdaságban dolgozni. Az egyre gyorsuló világ azt jelenti, hogy több élelmiszerre van szükség, így újabb és újabb földeket szántanak fel.

Go to Top