Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Mézes szezámos répa

Mézes szezámos répa

A mézes szezámos répa neve ne tévesszen meg senkit, nem édességről van szó. Ez a répának az a finomra párolt, fűszeres formája, ami nem csak pillanatok alatt elkészül, de még élvezhető is. Így ha párolt zöldséget ennél az egészséges táplálkozás jegyében, de tartasz az ízetlen végeredménytől, ez a te recepted!

Egy pirítóssal, főtt tojással egészséges uzsonnát kreálhatsz belőle, de feldobhatod a főétkezések rizs, tészta, krumpli unalmát is.

Hozzávalók: 
4
darab
répa
3
evőkanál
olívaolaj
1.5
evőkanál
méz
2
evőkanál
szezámmag
ízlés szerint
ízlés szerint
bors
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

A répákat meghámozom és karikákra (félkarikákra, hasábokra, ki hogy szereti) felvágom.

2. lépés

Egy edénybe kimérem a 3 evőkanál olívaolajat és 1.5 evőkanál mézet. Meggyújtom alatta a gázt közepes fokozatra. Egy-két perc múlva, mikor felolvadt a méz és elkeveredett az olajjal, beleteszem a két evőkanál szezámmagot és barnára pirítom pár perc alatt.

3. lépés

Hozzáadom a répát és teszek rá sót, borsot. Itt egyéb fűszerekkel, fűszerkeverékekkel is játszhatsz, ha megbolondítanád kicsit.

4. lépés

Párolom a répát kb 15-20 percig. Időnként öntök alá egy kis minimális vizet, nehogy leégjen.


kövesd a kőeccerű facebook oldalt! hogy ne kattins hiába,
a "követem" menüben feltétlenül jelöld be, hogy elsőként jelenítsen meg minket :)
kövesd a kőeccerűt pinteresten és mentsd el a kedvenc ételeid pinjeit!
iratkozz fel hírlevelünkre, mit-főzzek-ma receptajánlóinkért és friss írásainkért!
kövesd a kőeccerűt instagramon is!


Összedobta 1 felhasználó, a recept értékelése 
10
.

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)