Tortilla lap

Alapanyag kategória: liszt, olaj, , víz

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

 Az alapanyagokat egy tálban öntsd össze és gyúrd össze. Gyurmázgasd kicsit, hogy szép egyenletes legyena  tészta.

2. lépés

 Szórd meg  a pultot / asztalt / nyújtódeszkát alaposan liszttel. Tedd rá a tortilla tésztádat és vágd félbe, a darabokat megint félbe, majd ezeket ismét félbe. Így lesz nyolc darab pici tésztád.

3. lépés

 Egy darab pici tésztát jól lisztezz be minden oldalról és nyújtsd kör alakúra. Közben lisztezd, ha tapadna. Nyújtsd olyan vékonyra, amilyen vékonyra csak tudod. Tedd ezt a többi kis tésztával is. Halmozd őket egymásra (a sok liszt miatt nem fognak egymáshoz tapadni).

4. lépés

 Válassz egy edényt, amiben elfér egy tortilla lap. Kapcsold alatta maximumra a tűzhelyet. Várd meg, amíg vélhetően jól felforrósodik. Ne önts az aljába se olajat, se semmilyen zsiradékot!

5. lépés

 Tedd bele az egyik tortilla lapot. Fél percen belül látni fogod, ahogy elkezd felpúposodni. Ha elég nagy fokozatra tudtál kapcsolni, akkor ezek a kis púpok alul már barnulnak is. Fordítsd meg a lapot, és a másik felét is nagyon rövid ideig süsd, amíg azon az oldalon is barnák lesznek a kis púpok.

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 30 dkg liszt
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál só
  • 150 ml víz
Tortilla lap
Tortilla lap

A tökéletes tortilla lap titka a sütésében rejlik. A lehető legnagyobb fokozatra kell kapcsolni a gázt. A sütéshez használt edénybe nem szabad se olajat, se egyebet tenni. Fél percen belül elkezd felpúposodni a tészta, majd a kis púpok is barnulásnak indulnak azonnal. A másik oldal talán még hamarabb megpirul. Ha ennél lassabban sütöd, akkor kiszárad. El fog törni, amikor felcsavarnád!

A recept 8 tortilla lapot kódol. Élvezd ki a gyors, olcsó és friss tortilla lapok ízét otthon!

A fehér lisztet teljes mértékben helyettesítheted tönkölyliszttel. Ha azonban kukoricalisztet használnál, csak kicsi arányban cseréld le a fehér lisztet (pl. 10%)! A kukoricaliszttől nagyon törékennyé válik a lap.

Tipp a töltelékhez: venni szoktam hozzá egy konzerv mexikói szószos babot, meg egy fej salátát. A tortilla egyik negyedébe fektetek saláta leveleket. Rákanalazom a mikróban megmelegített mexikói babot és felcsavarom a tortillát. De ha csípősebb, tartalmasabb töltelékkel ennéd, próbáld ki a Mexikói tortilla receptünket!

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

A helyes táplálkozás alapjai

2021. április 21.|

Az egészséges táplálkozás és a fogyás kéz a kézben szokott járni. Amikor a gasztronómia izgalmas és ízletes vizein evezünk, akkor rengeteg receptet találunk. De vajon mi kell ahhoz, hogy az egészségünk sose károsodjon?

A mezőgazdaságban dolgozóknak is keresniük kell a jó recepteket

2021. március 24.|

A városi gyerekek gyakran nézik hatalmas szemekkel a vonuló traktorokat, és utána szívesen játszanak a lakásban. Arra azonban kevesen gondolnak, hogy mit is takar a mezőgazdaságban dolgozni. Az egyre gyorsuló világ azt jelenti, hogy több élelmiszerre van szükség, így újabb és újabb földeket szántanak fel.

Go to Top