Tortilla lap

A tökéletes tortilla lap titka a sütésében rejlik. A lehető legnagyobb fokozatra kell kapcsolni a gázt. A sütéshez használt edénybe nem szabad se olajat, se egyebet tenni. Fél percen belül elkezd felpúposodni a tészta, majd a kis púpok is barnulásnak indulnak azonnal. A másik oldal talán még hamarabb megpirul. Ha ennél lassabban sütöd, akkor kiszárad. El fog törni, amikor felcsavarnád!
A recept 8 tortilla lapot kódol. Élvezd ki a gyors, olcsó és friss tortilla lapok ízét otthon!
A fehér lisztet teljes mértékben helyettesítheted tönkölyliszttel. Ha azonban kukoricalisztet használnál, csak kicsi arányban cseréld le a fehér lisztet (pl. 10%)! A kukoricaliszttől nagyon törékennyé válik a lap.
Tipp a töltelékhez: venni szoktam hozzá egy konzerv mexikói szószos babot, meg egy fej salátát. A tortilla egyik negyedébe fektetek saláta leveleket. Rákanalazom a mikróban megmelegített mexikói babot és felcsavarom a tortillát. De ha csípősebb, tartalmasabb töltelékkel ennéd, próbáld ki a Mexikói tortilla receptünket!
- Facebook Like
- Share on Facebook
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges
kövesd a kőeccerű facebook oldalt! hogy ne kattins hiába,
a "követem" menüben feltétlenül jelöld be, hogy elsőként jelenítsen meg minket :)
kövesd a kőeccerűt pinteresten és mentsd el a kedvenc ételeid pinjeit!
iratkozz fel hírlevelünkre, mit-főzzek-ma receptajánlóinkért és friss írásainkért!
kövesd a kőeccerűt instagramon is!