Gyümölcsös puding

Recept kategória: egyszerű sütik, gyümölcsös

Alapanyag kategória: fagyasztott gyümölcs, gyümölcs, puding, tej

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

Főzd meg az egyik pudingot – a zacskón leírtak szerint a fél liter tejjel(vagy laktózmentes tejjel, zabtejjel) a 3 kanál cukorral vagy az ennek megfelelő mennyiségű édesítőszerrel -, és oszd szét 8 pudingos tálkába! Az időbe az is belefér, hogy gyorsan elmosogasd a főző lábast és a fakanalat, a következő pudinghoz.

Ha fele adagot szeretnéd csak, akkor a puding felét oszd szét 4 db pudingos tálkába és átlépheted a következő lépést az elkészítésben.

2. lépés

Főzd meg a második pudingot is! Mielőtt kiöntenéd a pudingos tálkákba, előtte jöjjön a következő lépés

3. lépés

Rakd a pudingrétegre a fagyasztóból kivett gyümölcsöt! Legyen minden tálkán legalább 3 szem málna, felezett meggy, áfonya, … Ennél a lépésnél fontos, hogy már készen legyen a következő réteg pudingja, akár az első puding fele, akár egy újabb teljes adag puding! Kerüljük el, hogy a fagyasztott gyümölcs kienegedjen, fagyott állapotban kell leönteni a pudinggal. Nem kritikus, de itt nincs idő facebook-olásra vagy hosszú telefonbeszélgetésre :-)

4. lépés

Terítsd a gyümölcsrétegre a pudingot és készen is vagy vele. Ha szeretnéd látványossá tenni, akkor szórd meg színes szórócukorral vagy reszelj rá csokoládét. A reszelt csokoládé jól mutat, ha nem a pudingra, hanem a tálaláskor rákerülő habra kerül rá.

Hozzávalók

8 adaghoz

  • 1 l tej
  • 2 csomag puding por
  • 6 evőkanál cukor vagy édesítő
  • 50 dkg gyümölcs
Gyümölcsös puding
Gyümölcsös puding

Gyümölcsös puding, az én pudingom. Először csak több-, különböző rétegből álló pudingot főztem. Mind látványában, mind pedig ízében szenzációs volt, sok-sok sikert arattam vele.
Aztán egy téli napon azon meditáltam milyen kis finomságot, desszertet süssek-főzzek, amikor is a fagyasztóban gyümölcsökre terelődött a figyelmem. Mihez is és hogyan is használhatnám fel a nyáron lefagyasztott gyümölcsöket? Le kell önteni egy forró valamivel, ami a lehető legrövidebb idő alatt felengedi és meg is örzi a gyümölcs ízét.

Hát ez a forró és ízt megörző valami lett a puding :-) Bármilyen két különböző ízű puding közé lehet fagyasztott gyümölcsöt tenni. Nálunk a kedvenc a csoki és puncs puding, alulra-felülre a gyümölcshöz. Azóta már friss gyümölccsel is próbáltam, úgy is jó. Én szeretem tejszínhabbal a tetején, de díszíthető akár egy kis szóró cukorral is, reszelt csokoládéval.

A laktózmentes gyümölcsös pudinghoz fontos megválasztani a pudingport, a tehén tejet pedig lecserélni laktózmentes tejre vagy pl zabtejre. Például az itt található levendulás zabtejet készítsd el levendula nélkül és már készítheted is vele a laktózmentes pudingot.

Ne hagyd ki, éljen a millió variációval rendelkező gyümölcsös puding!

Ha csak egy pudingot főzöl hozzá, akkor rakd a felét először 4 tálkába, rakd rá a gyümölcsöt és terítsd be a puding második felével – ez a 4 adagos gyümölcsös puding. Nálunk a 8 adagos változatot is meg tudja enni 4-5 felnőtt :-)

ui.: az elkészítés idejébe beleszámoltam azt is, hogy az első puding megfőzése után elmosogattam a lábast és ugyanazon lábasban főztem meg a második pudingot is :-)

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Go to Top