Egyszerűen készíthető és gyors hal

Kezdőlap » Receptek, Kőeccerű, hát ezt főzd :-) » Egyszerűen készíthető és gyors hal

Alapanyag kategória: Bors, hal, halfűszer, olívaolaj,

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

Az olívaolajba kerverd bele a fűszereket! A halfűszert elhagyhatod, illetve tegyél helyette apróra vágott snidlinget vagy petrezselyemzöldet.

Ha kellően előrelátó vagy, akkor nagyobb mennyiséget is készíthetsz ebből a pácból. A hűtőben már 1/2 nap alatt alaposan összeérik és finomabb mint frissen felhasználva.

2. lépés

A halat kend meg a páccal és ha teheted, hagyd állni 10 percet.

3. lépés

A mikró legnagyobb fokozatán – 600-800 W-on, grillel kombinálva – 10 perc alatt megpuhul és már tálalhatod is. Ha szeretnéd a hal másik oldalát is megpirítani kissé, akkor óvatosan forgasd meg és tedd be még a mikróba 5 percre. Tűzhely sütőjében is készítheted természetesen, az idő a sütő melegedésével kissé megnőhet.

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 1 kg hal
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 1 teáskanál halfűszer
Egyszerűen készíthető és gyors hal
Egyszerűen készíthető és gyors hal

Váratlan vendég érkezett, fél órám volt rá, hogy biztosan finom ételt készítsek. Akkor a fagyasztóból vettem elő egy csomag Pangasius halfilét, de azóta már friss halból is készítettem, de készítettem filézett ponttyal is. A friss hallal finomabb volt, de nagy sikere volt a fagyasztott halból készített ételnek is. Lágyan füszerezve – netán egyáltalán nem fűszerezve – is roppant finom, élvezetes étel a végeredmény. Keveset kell vele dolgozni – más teendők mellett is magabiztosan elkészíthető. Az elkészülési idő is csak azért 30 perc, mert jó, ha áll a füszerekkel, fűszerek nélkül még ennyi idő sem kell hozzá.

A hozzávalóknál utolsóként láthatod a halfűszert – nem feltétlenül kell hozzá, ám ha ínyenc vagy, akkor akár saját magad is elkészítheted a házi halfűszer keverékedet, nyisd csak meg a halfűszer alapanyag kategóriát

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Go to Top