Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Egyszerűen készíthető és gyors hal

Pangasius hal, párolt zöldségágyon

Váratlan vendég érkezett, fél órám volt rá, hogy biztosan finom ételt készítsek. Akkor a fagyasztóból vettem elő egy csomag Pangasius halfilét, de azóta már friss halból is készítettem, de készítettem filézett ponttyal is. A friss hallal finomabb volt, de nagy sikere volt a fagyasztott halból készített ételnek is. Lágyan füszerezve - netán egyáltalán nem fűszerezve - is roppant finom, élvezetes étel a végeredmény. Keveset kell vele dolgozni - más teendők mellett is magabiztosan elkészíthető. Az elkészülési idő is csak azért 30 perc, mert jó, ha áll a füszerekkel, fűszerek nélkül még ennyi idő sem kell hozzá.

A hozzávalóknál utolsóként láthatod a halfűszert - nem feltétlenül kell hozzá, ám ha ínyenc vagy, akkor akár saját magad is elkészítheted a házi halfűszer keverékedet, nyisd csak meg a halfűszer alapanyag kategóriát

4 adag
Hozzávalók: 
1
kg
hal
1
dl
olívaolaj
1
teáskanál
1
teáskanál
őrölt bors
1
teáskanál
halfűszer
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

Az olívaolajba kerverd bele a fűszereket! A halfűszert elhagyhatod, illetve tegyél helyette apróra vágott snidlinget vagy petrezselyemzöldet.

Ha kellően előrelátó vagy, akkor nagyobb mennyiséget is készíthetsz ebből a pácból. A hűtőben már 1/2 nap alatt alaposan összeérik és finomabb mint frissen felhasználva.

2. lépés

A halat kend meg a páccal és ha teheted, hagyd állni 10 percet.

3. lépés

A mikró legnagyobb fokozatán - 600-800 W-on, grillel kombinálva - 10 perc alatt megpuhul és már tálalhatod is. Ha szeretnéd a hal másik oldalát is megpirítani kissé, akkor óvatosan forgasd meg és tedd be még a mikróba 5 percre. Tűzhely sütőjében is készítheted természetesen, az idő a sütő melegedésével kissé megnőhet.


kövesd a kőeccerű facebook oldalt! hogy ne kattins hiába,
a "követem" menüben feltétlenül jelöld be, hogy elsőként jelenítsen meg minket :)
kövesd a kőeccerűt pinteresten és mentsd el a kedvenc ételeid pinjeit!
iratkozz fel hírlevelünkre, mit-főzzek-ma receptajánlóinkért és friss írásainkért!
kövesd a kőeccerűt instagramon is!


Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)